Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Goldman Sachs τι είναι αυτό ;;

Πυρά Μέρκελ κατά τραπεζών για την Ελλάδα

Δριμύ κατηγορώ κατά των τραπεζών εξαπέλυσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι "θα αποτελούσε σκάνδαλο" αν αποδειχθεί ότι βοήθησαν την Ελλάδα να παραποιήσει τα στατιστικά της που οδήγησαν στο ξέσπασμα της τρέχουσας κρίσης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Θα είναι σκάνδαλο αν αποδειχθεί ότι οι τράπεζες που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής είχαν επίσης συμμετοχή στη παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας", δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει δραστικά μέτρα για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

"Όπως η Γερμανία που εφαρμόζει πολύ συνετή δημοσιονομική πολιτική, περιμένουμε από τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ – και αναφέρομαι ειδικότερα για την Ελλάδα – να ακολουθήσουν τέτοια πολιτική", υπογράμμισε.

Σημείωσε παράλληλα ότι έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πως "η Ελλάδα θα πρέπει σήμερα να πάρει σκληρά μέτρα".

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση της ότι το ευρώ δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. "Αν δεν είχαμε το ευρώ κατά την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα είχαμε γνωρίσει τελείως διαφορετικές αναταράξεις", σημείωσε.
http://www.capital.gr/News.asp?id=910236

Καμία ανάμειξη Ντράγκι στην "Goldman Sachs"

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος υπήρξε αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, δεν έχει "καμία ανάμειξη" στις ενέργειες της αμερικανικής τράπεζας που επέτρεψε στην Ελλάδα να συγκαλύψει το χρέος της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ιταλίας. "Σχετικά με τις πληροφορίες του Τύπου που αφορούν τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Goldman Sachs για την Ελλάδα και το ρόλο που έπαιξε ο Μάριο Ντράγκι" η εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Ντράγκι "δεν είχε καμία ανάμειξη στις ενέργειες που αφορούν την Ελλάδα".

"Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν από την άφιξη του Μάριο Ντράγκι στην Goldman Sachs" πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο οποίος φέρεται ως πιθανός υποψήφιος για τη διαδοχή το 2011 του Ζαν- Κλοντ Τρισέ στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs από το 2002 έως το 2005.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών εφημερίδων New York Times και Risk Magazine, καθώς και του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η Goldman Sachs επέτρεψε στην ελληνική κυβέρνηση να συγκαλύψει το χρέος της.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ιταλίας, οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν τη "δεκαετία του 1990" από την πλευρά της Ιταλίας όταν ο κ. Ντράγκι ήταν γενικός διευθυντής στο υπουργείο Οικονομικών "είχαν στόχο τη μείωση του κόστους του δημόσιου χρέους και όχι τη συγκάλυψη της πραγματικής κατάστασης των δημοσίων οικονομικών".

Αυτές οι ενέργειες είχαν "επιβεβαιωθεί και πιστοποιηθεί από την Eurostat" και "εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή" πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ιταλίας.

Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν χρησιμοποιήσει διάφορα τεχνάσματα, τα οποία δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το χρέος τους.
Πηγή: www.athina984.gr
http://www.capital.gr/News.asp?id=910179
Σημ.axinosp:Ενα σχόλιο στο φόρουμ Capital
"Τώρα το ανακάλυψε η κ.Μέρκελ ότι η μισή Ευρώπη είχε μπλέξει στα γρανάζια της goldman sachs;"

Μάλλον "ξέχασε" να διαβάσει το πόρισμα της δημοσιονομικής απογραφής που διαβίβασε στην ΕΕ ο Δρ. Αλογοσκούφης το 2005. Εκεί ο Δρ Αλογοσκούφης είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις συναλλαγές με την Goldman που είχε κάνει η κυβέρνηση του Δρ. Σημίτη, γνωστού συνεργάτη των Γερμανών.

Στις παραμονές της εισόδου μας στο Ευρώ, το 2001, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστάκης Καραμανλής είχε πει επί λέξη μέσα στο Κοινοβούλιο "Αν είναι να κάνουμε μαϊμουδιές για να μπούμε στο ευρώ, κομμάτια να γίνει". Η χρήση της λέξης "μαιμουδιές" εντός του κοινοβουλίου είχε εξοργίσει τον τότε πρωθυπουργό και γνωστό συνεργάτη των Γερμανών Δόκτωρα Σημίτη. Δύο ημέρες πριν η αξιέραστη Αλέκα είχε αποκαλέσει το πρωθυπουργό, εντός του κοινοβουλίου Γκαουλάιτερ (= Τοποτηρητής του Ράιχ) της Ε.Ε και της Γερμανίας. Ίσως η χρήση της λέξης Γκαουλάιτερ να ήταν τυχαία.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες (δηλαδή το Γερμανικό Κράτος) χρησιμοποίησε την Siemens για να χειραγωγήσει ένα μέρος του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου της χώρας, και μαζί με αυτό την χώρα ολόκληρη. Επίσης λένε ότι ο Χριστοφοράκος έπαιξε το παιχνίδι τους, και τελικά όταν στράβωσε η δουλειά τον κάλυψαν παρέχοντας του ουσιαστικά ασυλία. Επίσης λένε ότι θα γίνει εκτεταμένη επιχείρηση "αποναζιστοποίησης" και στα δύο μεγάλα κόμματα και ίσως κάποιοι πάνε φυλακή. Λένε πολλά γενικώς αλλά εγώ δεν πιστεύω τίποτα από αυτά.
Hayek

Δεν υπάρχουν σχόλια: