Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Να επιστρέψουν θησαυροί των Ινκας

Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων θησαυρών του Μάτσου Πίτσου, που φυλάσσονται εδώ και έναν αιώνα στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, στις ΗΠΑ, ξεκινάει ο νέος υπουργός Πολιτισμού του Περού, Χουάν Οσιόν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μόλις δύο ημέρες αφότου ανέλαβε το αξίωμα.
Ο λόγος για περίπου 46.300 αρχαία τεχνουργήματα, τα οποία
αποσπάστηκαν μετά το 1911, από τη χαμένη πόλη των Ίνκας, όταν αυτή εξερευνήθηκε από την ομάδα του Αμερικανού αρχαιολόγου και ιστορικού, Χίραμ Μπίνγκαμ.
"Τα ευρήματα πρέπει να επιτρέψουν στο Περού και για να επιστρέψουν πράγματι πρέπει να ακολουθήσουμε την κατάλληλη στρατηγική και όχι εκείνη που θα έθετε σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με το Γέιλ" δήλωσε ο υπουργός, υποσχόμενος μια συμβιβαστική προσέγγιση του προβλήματος.
Σύμφωνα με την επίσημη θέση του Περού, ο Μπίνγκαμ, καθηγητής του Γέιλ εκείνη την εποχή, αφού έμεινε στο Μάτσου Πίτσου έως τον Απρίλιο του 1912, καθαρίζοντας και μελετώντας το, άρχισε να μεταφέρει χιλιάδες ευρήματα στα εργαστήρια του πανεπιστημίου, διαδικασία που πρέπει να τερματίστηκε το 1916.
Το Περού είχε εγκρίνει τότε τη μεταφορά πολλών εκ των αντικειμένων στις ΗΠΑ με σκοπό την επιστημονική μελέτη, αλλά για περίοδο 18 μηνών.
Η συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ.
Προηγούμενη απόπειρα να διευθετηθεί το ζήτημα φιλικά, το 2007, κατέληξε σε αποτυχία.
Καθημερινή
Διαδρομή
Σημ.axinosp:Μαζί σας αδέλφια εσεις κόντρα με τους Αμερικάνους του Γέιλ και εμείς κόντρα στις παλιόπουστες του Αγγλους του Βρετανικού Μουσείου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.ftiaxno.gr/2010/09/blog-post_24.html
Mogoras