Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αναταραχή για πρόωρες εκλογές-άλμα σπρεντ

Έντονο προβληματισμό στο εξωτερικό πυροδοτούν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, με τους φόβους να εστιάζονται σε πιθανό εκτροχιασμό του Προγράμματος Σταθερότητας.

Στις 7 Δεκεμβρίου ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία και τα συνδικάτα.

Δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, και ειδικότερα της Wall Street Journal, σημειώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το ανήσυχο εκλογικό σώμα, το οποίο αναμένεται να δείξει την αντίθεσή του στο πρόγραμμα λιτότητας.

«Τα δεινά της κρίσης χρέους των ευρωπαϊκών χωρών επανήλθαν στο προσκήνιο μετά το άνοιγμα του Έλληνα πρωθυπουργού στην πιθανότητα νέων εκλογών και τη δέσμευσή του να απελευθερώσει τη χώρα του από τη σκλαβιά και την επιτήρηση», γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σε συνδυασμό με την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο του spread στα δεκαετή ομόλογα, οι τιμές των οποίων υποχώρησαν έως τις 650 μονάδες στις 15/10, από τις 1.000 μονάδες προ τριμήνου, για να ενισχυθούν στις 801 μονάδες βάσης, έναντι των γερμανικών.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, με το ρευστό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, ενόψει περιφερειακών εκλογών, αλλά και με το γεγονός ότι η ΕΚΤ, εδώ και δύο εβδομάδες, έχει αναστείλει το πρόγραμμα παρέμβασης της στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Όπως και να έχει οι αναλυτές επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι οι αγορές και οι οικονομίες επιζητούν σταθερές κυβερνήσεις και σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργούσε εποικοδομητικά μια ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες.

Πάντως, αντίθετοι με τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα είναι οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ, αφού το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η χώρα μας είναι μία εκλογική διαδικασία που θα εκτροχιάσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Nooz
Σημ.axinosp:7 Δεκέμβρη έρχεται ο Αρχιπαλιόπουστας Στρός να μοιράσει ρόλους και καθήκοντα στο πολιτικό φεουδαρχικό μας σύστημα, ελπίζω από τα βάθη της ψυχής μου, να τον έχουν προλάβει οι εξελίξεις και να είναι δυσάρεστες γι' αυτόν και το γαμημένο σόι του!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: