Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ -ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ!!!!!!!!



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μεγαλούπολη που έζεχνε απ’ τη βρώμα, είχε άθλια πεζοδρόμια μονίμως κατειλημμένα από αυτοκίνητα, μηχανάκια και τραπεζοκαθίσματα, μισούσε τα ποδήλατα και τους ποδηλάτες, αγνοούσε απαξιωτικά τους ανάπηρους, τις μαμάδες με τα καροτσάκια των παιδιών τους, τους ηλικιωμένους κι όποιον άλλον ήθελε να μετακινηθεί στη γειτονιά του, έκοβε δέντρα για να τα κάνει τσιμέντο και business, έκανε καψόνια σε όποιον ανακύκλωνε τα απορρίμματά του, τα βράδια δεν περπατιόταν απ’ το φόβο της εγκληματικότητας και τις μέρες έβγαζε ζεστό χρήμα πουλώντας στους οδηγούς αυτό που τους ανήκε δικαιωματικά, τις θέσεις στάθμευσης!

Αυτή η πόλη γνωστή σε όλη την οικουμένη λεγόταν «Αθήνα» και όποιος ήθελε να κάνει πλάκα στον δήμαρχο της του έλεγε ότι ήταν ομορφότερη και καθαρότερη από το Παρίσι και το Λονδίνο!

Κάποια στιγμή όμως οι κάτοικοι της χιλιοβασανισμένης πόλης που εδώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, που την αγαπούν πολύ και σφίγγεται η καρδιά τους ζώντας στο χάλι της, ξύπνησαν και φώναξαν γερά
«Μένουμε Αθήνα»!

Αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ως Δυνατοί Πολίτες να αγωνιστούν για μια Αθήνα που θα εξασφαλίζει τα αυτονόητα:
Πεζοδρόμια, Ποδήλατα, Πράσινο, Πάρκιν, Πολιτισμό!

Εμείς οι καθημερινοί πολίτες της Αθήνας σας ανακοινώνουμε την απόφαση μας να διεκδικήσουμε τη δημαρχία της Αθήνας, μακριά από κόμματα, οργανώσεις και εξαρτήσεις, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε πίσω την πόλη μας απ’ την αγκαλιά της παρακμής και της κομματίλας.

Επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Μένουμε Αθήνα» πρώτος μεταξύ ίσων, τίθεται ο ποδηλάτης δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς.

Τα 5 πι

Εμείς οι κάτοικοι της Αθήνας είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για μία πόλη βιώσιμη και φιλική προς όλους, ένα περιβάλλον που θα προσθέτει πόντους στην ποιότητα ζωής και ένα δήμο αποτελεσματικό με ρεαλιστικό πρόγραμμα για όλους μας.

Είμαστε κίνηση ανεξάρτητων πολιτών, ουδεμία σχέση έχουμε με κόμματα, συλλόγους, οργανώσεις ή άλλα σχήματα, δεν αποδεχόμαστε κανενός είδους χρηματοδότηση ή χορηγία, δε θα ξοδέψουμε ούτε 1 ευρώ κατά την προεκλογική διαδικασία. Η κίνηση μας τροφοδοτείται από το διαδίκτυο και διαχέεται από ¨στόμα σε στόμα¨.

Αντλήσαμε γνώσεις και πληροφορίες από το διαδίκτυο και τα ταξίδια μας για το πώς τα έχουν καταφέρει σε αρκετές ελληνικές πόλεις και αμέτρητες της Ευρώπης, Καναδά, Ιαπωνίας και Αμερικής και διαμορφώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, ανοιχτές προς διαβούλευση.

Η κινητοποίηση του Δήμου και η αμφίδρομη σχέση με τους Δημότες ορίζονται ως τα θεμέλια της προσπάθειας μας.

Δεν είναι ουτοπία να ζητάμε πεζοδρόμια να περπατήσουμε και λίγη σκιά για να σταθούμε. Δεν είναι ουτοπία να ζητάμε τα 5 πι:

Πεζοδρόμια, Ποδήλατα, Πράσινο, Πάρκιν, Πολιτισμός!


ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ – Παράνομη Στάθμευση

1. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ για όλους.

2. ΑΜΕΣΗ απελευθέρωση πεζοδρομίων και δημόσιων χώρων από τροχοφόρα, εμπόδια και υπερβολικό όγκο τραπεζοκαθισμάτων.

3. ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ πεζοδρομίων με κατάργηση θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης.

4. ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ με ελληνικές ποικιλίες δέντρων.

5. ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ γίγας στο παρμπρίζ οχημάτων σε πεζοδρόμια και ράμπες αναπήρων κατά το πρότυπο ασιατικών πόλεων. Δεν προκαλεί ζημιά στο παρμπριζ, εγκλωβίζει το παράνομο όχημα, ξεκολά μόνο από τη δημοτική αστυνομία,γερανός,πρόστιμο. Απεδείχθη άκρως αποτρεπτικό και επιτυχές μέτρο.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΙΧ = 4 ΜΟΤΟ = 6 ΠΟΔΗΛΑΤΑ

1. ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ σε πάρκα, πλατείες και δρόμους με περιορισμό του πλάτους ή κατάργηση της 1 ή και των 2 ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης. Το έχουν καταφέρει τουλάχιστον 30 ελληνικές πόλεις και κωμοπόλεις και πάμπολλες ευρωπαϊκές.

2. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ποδηλάτων από το δήμο προς δημότες και τουρίστες, σε σταθμούς Μετρό, Ηλεκτρικό, πλατείες και πάρκα. (Εφαρμόζεται σε αμέτρητο αριθμό ευρωπαϊκών πόλεων και πρωτευουσών.)

3. Δημιουργική πίεση προς ΜΕΤΡΟ, και άλλα μέσα μεταφοράς να εντάξουν το ποδήλατο στις λειτουργίες τους.

4. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ εντός μικρών πάρκων και αλσυλίων.



ΠΑΡΚΙΝ

1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ 20% των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης για δωρεάν χρήση στους κατόχους αναπηρικών αυτοκίνητων.

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

3. ΠΡΟΤΑΣΗ στην κυβέρνηση να δώσει κίνητρα στους ιδιοκτήτες ισόγειων καταστημάτων για μετατροπή-εκμετάλλευση των χώρων σε θέσεις στάθμευσης.

4. ΘΕΣΕΙΣ στάθμευσης για ΜΟΤΟ και ποδήλατα σε όλους τους δρόμους.

ΠΡΑΣΙΝΟ

1. ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ παντού.

2. ΚΙΝΗΤΡΑ για πράσινες ταράτσες: προσφορά φυτών και σπόρων προς τους δημότες από το δημοτικό φυτώριο, παροχή συμβουλών από γεωπόνους.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Α. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Είναι προφανές ότι το σύστημα καθαριότητας της Αθήνας χρειάζεται εντατική βοήθεια και βαθιές αλλαγές για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών. Ο δήμος χρειάζεται τη βοήθεια των δημοτών γι αυτό προτείνουμε:

1. ΠΡΟΣΦΟΡΑ καθαριστικών στις γειτονιές για πλύσιμο κάδων και πεζοδρομίων με τη συνδρομή πλυστικών οχημάτων του δήμου.

2. ΟΡΓΑΝΩΣΗ εθελοντικών καθαρισμών δημόσιων χώρων με μουσική και κεράσματα.

3. ΟΙ ΚΑΔΟΙ τοποθετούνται σε ελαφριά κατασκευή με λουλούδια κατά το πρότυπο του Πόρου.

4. ΟΙ ΚΑΔΟΙ αριθμούνται και ζωγραφίζονται από γκραφιτάδες, σπουδαστές Σχολής Καλών Τεχνών και κατοίκους.

5. ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του συστήματος καθαριότητας βάσει της εμπειρίας και των προτάσεων των ίδιων των εργαζομένων της Καθαριότητας.

Β. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ υπαίθριων και κλειστών αγορών όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα πωλούν προϊόντα από τα Μικρομάγαζα της Αθήνας με κυλιόμενη σειρά και ταμειακές μηχανές. Οι πωλητές θα αμείβονται με ποσοστό επί των πωλήσεων. Ο δήμος και οι εμπορικοί σύλλογοι αναλαμβάνουν εγγυητές της διαδικασίας.

2. ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ μετανάστες, εαν το επιθυμούν, μπορούν να εργασθούν στις αγορές του δήμου εφόσον αποδέχονται ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

3. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εξαντλητική καθαριότητα στις δύσκολες περιοχές.

4. ΠΙΕΣΗ προς την κυβέρνηση για παροχή ασύλου στους πρόσφυγες.

Γ. ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ

1. Για μία και μόνο εβδομάδα, οι δημοτικοί αστυνόμοι μαζί με εμπόρους και βιοτέχνες (που θα κληθούν να προτείνουν οι εμπορικοί και βιοτεχνικοί σύλλογοι της Αθήνας), θα βρίσκονται σε πεζόδρομους και πλατείες όπου ανθεί το παρεμπόριο και θα ενημερώνουν:

τους διερχόμενους και υποψήφιους αγοραστές ότι πρόκειται για:

- Ματωμένες μαϊμούδες, προΐόντα καταναγκαστικής παιδικής εργασίας σε παράνομα εργοστάσια ασιατικών και αφρικανικών χωρών.

- Ακριβές μαϊμούδες, κοστίζουν σε θέσεις εργασίας, κρατικά έσοδα και κλείσιμο ελληνικών μικρών βιοτεχνιών και καταστημάτων.

- Θα ισχύσει ό,τι και στο Παρίσι: η αγορά τέτοιων προϊόντων επισύρει πρόστιμο ίσο με την αληθινή αξία του μαϊμού προϊόντος την οποία θα ορίζει το Εμπορικό Επιμελητήριο.



τους παράνομους πωλητές ότι:

- Μπορούν να εργαστούν νομίμως στις αγορές του δήμου πουλώντας προϊόντα των μικρών εμπορικών καταστημάτων της αθήνας, με την προϋπόθεση της εθελοντικής ταυτοποίησης τους.



2. Μετά την έβδομη μέρα, συστηματική πάταξη του φαινομένου από τη Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και τους Εμπορικούς Συλλόγους.

Δ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1. Η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να αποδείξει τις ικανότητες της στο εξαιρετικά επικίνδυνο και δύσκολο έργο να ξεριζώσει από την καρδιά της πόλης τις συμμορίες και τους μεμονωμένους εγκληματίες, ξένους και Ελληνες.

Ε. ΑΔΕΣΠΟΤΑ

1. Απαλλάσσεται από δημοτικά τέλη όποιος δημότης υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο. Η επιλογή του ανάδοχου θα γίνεται κατόπιν συνέντευξης και έγγραφης συμφωνίας για ετήσιους τακτικούς και απροειδοποίητους κτηνιατρικούς ελέγχους του ζώου. Η απαλλαγή ισχύει εφ’ όρου ζωής του ζώου.

2. Στα πάρκα και τα αλσύλια χωροθετούνται περιοχές με ειδικά σκάμματα με χώμα ή άμμο για τις ανάγκες των κατοικίδιων.





ΣΤ. 50-50 ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

1. ΒΑΨΙΜΟ - αισθητικές βελτιώσεις στα εγκαταλελειμμένα κτίρια.

2. ΑΔΕΙΟΙ ΧΩΡΟΙ και εγκαταστάσεις του δήμου αποδίδονται για δωρεάν χρήση σε καλλιτεχνικές ομάδες για πρόβες.

3. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ GRAFFITI, σε κενούς ή βρώμικους τοίχους της πόλης.

4. WIFI, παγκάκια, φωτισμός, ράμπες σκέιτ κι εξοπλισμοί δραστηριότητας σε όλες τις πλατείες.

5. Ταμπέλες «πατάτε το πράσινο, είναι δουλειά μας να το κρατάμε καθαρό».

6. Πάρτι γειτονιάς όπως στο Παρίσι, με προγραμματισμένο κλείσιμο του δρόμου από την τροχαία ή τη δημοτική αστυνομία κι όλοι έξω από τα σπίτια, μουσική, τραγούδια, κεράσματα, παιχνίδια, γνωριμίες!

Ζ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

1. Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ και όχι η βεβαίωση εκ των υστέρων ορίζεται ως το πρωταρχικό καθήκον της δημοτικής αστυνομίας.

2. Δημοτικοί αστυνόμοι με ποδήλατα κι άλλους έξυπνους και γρήγορους τρόπους για συχνή σάρωση της περιοχής.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

http://www.facebook.com/posted.php?id=144312012252935

Σημ.axinosp:Ισως η πιό σοβαρή πρόταση για την Αθήνα ένας ποδηλάτης !!
Αν και σε κάποια μπορεί να διαφωνώ, ούτε που τους ξέρω τους ανθρώπους με e-mail ενημερώθηκα ότι υπάρχουν σαν συνδυασμός, μου φτάνει και μόνο που βλέπω ότι με απλή γλώσσα σου λένε ότι δεν έχουν και το αλλάθητο του Πάπα και ότι είναι ανοικτοί σε διαβούλευση μου φτάνει. Θα προσπαθήσω να έλθω σε επαφή με τα παλικάρια αυτά και τα ξαναλέμε !!
Υ.Γ. Η φωτογραφία με το όνομα του συνδυασμού στην άμμο είναι τέλεια !!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποφάσισα να μη ξαναπάω να ψηφίσω ποτέ ή τουλάχιστον όσο το πανηγυράκι οργανώνεται από την ίδια βρωμοπαρέα.
Καλή προσπάθειασε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο και εγώ τα θέλω όλα ή τίποτα.
Συμφωνώ περισσότερο με τις δικές σου προτάσεις.
mogoras

axinosp είπε...

Μωρέ και εγώ δεν θα ψηφίσω αλλά για κάποιον που θα πάει να ψηφίσει λευκό του προτείνω το Γιώργο Αμυρά με τους ποδηλάτες του, τουλάχιστον πολύ πιό τίμιο και ειλικρηνή από τα ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ λαμόγια

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να εχεις ποδηλατο για να ψηφισης τον συντροφο Αμυρα?

Ανώνυμος είπε...

εγώ αυτόν θα ψηφίσω!! και η ψήφος δε θα πάει χαμένη και είναι νέος άνθρωπος με φρέσκιες ιδέες!!! καλύτερα από το να πάρει το ΠΑΣΟΚ και την Α Αθηνών και να μας ... απαυτώσει από όπου μπορεί καλύτερα. άντε πια.