Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Reuters: Επικίνδυνο το «δεν πληρώνω»

Το πρακτορείο χαρακ­­τη­ρίζει το «κίνημα» πιο ύπουλο κι από τις απεργίες ή τους αναρχικούς που πετάνε μολότοφ


Σφοδρή επίθεση κατά του κινήματος «Δεν πληρώνω» εξαπέλυσε χθες το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο δημοσιεύει εκτενές άρθρο για τους «κινηματίες» που αρνούνται να καταβάλουν διόδια στους οδικούς άξονες και εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες. Το πρακτορείο χαρακτηρίζει το «κίνημα» πιο ύπουλο κι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ή τους αναρχικούς που πετάνε μολότοφ ενώ τονίζει ότι απειλεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεφύγει από την κρίση χρέους που συγκλονίζει την Ευρωζώνη. Μάλιστα, το Reuters αναφέρει ότι, εκτός από τα δημόσια οικονομικά, σε κίνδυνο βρίσκεται και το πρόγραμμα επέκτασης των αυτοκινητοδρόμων, ύψους 8,7 δισ. ευρώ.

Αντικοινωνικό
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει επίσης το κίνημα «Δεν πληρώνω» μία βλοσυρή μορφή αντικοινωνικής ανυπακοής που αποστερεί από την κυβέρνησης έσοδα ζωτικής σημασίας από τις μεταφορές και τις δημόσιες υπηρεσίες σε μία στιγμή που γίνεται γιγάντια προσπάθεια να κλείσει η τεράστια «τρύπα» του προϋπολογισμού.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, στις αυξήσεις φόρων αλλά και στις βολές που εξαπολύουν οι πολίτες σε διεφθαρμένους πολιτικούς. «Δεν είναι εύκολο να κατέβουν στους δρόμους με μολότοφ αλλά είναι εύκολο να πουν ''δεν πληρώνω'' », τονίζεται ενώ το πρακτορείο απευθύνεται στον δημοσκόπο, Κ. Παναγόπουλο, ο οποίος χαρακτηρίζει το κίνημα «δεν πληρώνω» ως τον βασικό κίνδυνο για την κυβέρνηση. Τονίζεται επίσης ότι παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας η κοινωνική αναταραχή ήταν μέχρι τώρα υποτονική καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων έστω και απρόθυμα αποδέχθηκε ότι ορισμένες θυσίες είναι απαραίτητες.

«Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να πληρώσουν σε αυτοκινητόδρομους, δημόσιες μεταφορές και τέλη για την κρατική τηλεόραση».

Το Reuters επικαλείται δημοσκόπηση που αναφέρει ότι το 56% των Ελλήνων εγκρίνει τέτοιες ενέργειες σε αντίθεση με το 39% και επισημαίνει ότι ξεκίνησε από τους κατοίκους στις Αφίδνες για να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα .

Τα έργα
Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις μελών του «κινήματος» που ζητούν δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους δρόμους. Ωστόσο, σημαντικό είναι το σημείο του άρθρου για τον κίνδυνο να μη γίνουν έργα ύψους 8,7 δισ. ευρώ. Μάλιστα, χρησιμοποιεί δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ο οποίος λέει ότι τυχόν ακύρωση οδικών έργων θα ήταν πλήγμα για τη χώρα. «Θα πουν ότι δεν τιμούμε την υπογραφή μας», λέει ο πρωθυπουργός.

Ημερησία
Σημ.axinosp:Οι ρουφιάνοι του Reuters στοχοποιούν και μας το λένε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, δεν φοβούνται τις μολότοφ, και τις απεργίες της ΓΣΕΕ.
Την στάση πληρωμών από τους ίδιους τους πολίτες φοβούνται.
Τα πρόβατα που γίνονται σιγα-σιγά λύκοι!!
Η αφύπνιση άρχισε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: