Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Έλιωσαν ξαφνικά οι πάγοι στη Γροιλανδία

Η επιφάνεια του παγωμένου φλοιού της Γροιλανδίας έλιωσε σε μια ασυνήθιστα μεγάλη περιοχή, αναφέρει η ΝΑΣΑ. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν έχουν παρατηρήσει παρόμοιο φαινόμενο τα τελευταία 30 χρόνια.

Το λιώσιμο των πάγων εμφανίστηκε ακόμα και στο πιο κρύο και ψηλό σημείο της Γροιλανδίας, τον σταθμό Summit. Η περιοχή που έλιωσε εκτινάχθηκε από το 40% στο 97% μέσα σε μόλις 4 μέρες,  σημειώνουν οι επιστήμονες. Αν και μόλις σχεδόν το μισό του παγωμένου καλύμματος της Γροιλανδίας παρουσιάζει λιώσιμο της επιφάνειας του κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η ταχύτητα και το επίπεδο του φετινού φαινομένου εξέπληξε τους επιστήμονες, οι οποίοι περιέγραψαν το φαινόμενο ως "απίθανο".
Η NASA αναφέρει πως σχεδόν όλο το παγωμένο κάλυμμα της Γροιλανδίας, από τις λεπτές, χαμηλές άκρες μέχρι και το κέντρο το οποίο είναι 3 χιλιόμετρα παχύ, παρουσίασε κάποιο επίπεδο λιωσίματος στην επιφάνεια του.
Η πρώτη φωτογραφία δείχνει την έκταση των παγετώνων στις 8 Ιουλίου. Η δεύτερη φωτογραφία είναι τέσσερις μέρες αργότερα 

"Όταν βλέπουμε λιώσιμο του πάγου σε περιοχές που δεν έχουμε δει ξανά, τουλάχιστον σε μια μακρά χρονική περίοδο, μας προκαλεί έκπληξη και μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει", δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής επιστήμονας της NASA Γουαλίντ Αμπνταλάτι. "Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, τη σημασία της οποίας θα χρειαστούμε αρκετά χρόνια να αναλύσουμε."
Η NASA επισημαίνει ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσει αν πρόκειται για ένα φυσικό αλλά σπάνιο περιστατικό ή αν πρόκειται για ένα γεγονός που οφείλεται στην παρέμβαση του ανθρώπου.
Ο πάγος έλιωσε τελευταία φορά στον σταθμό Summit το 1889 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
 
Τα νέα έρχονται μόλις μερικές μέρες μετά από την ανακάλυψη ενός μεγάλου παγόβουνου , δυο φορές το μέγεθος του Μανχάταν, του οποίου ένα μεγάλο κομμάτι είχε αποκολληθεί στην Γροιλανδία, σύμφωνα με εικόνες του δορυφόρου της NASA.
 
"Αυτό το φαινόμενο σε συνδυασμό με άλλα σπάνια φυσικά φαινόμενα είναι κομμάτι μιας πολύ μεγαλύτερης και σύνθετης ιστορίας" αναφέρει ο Τομ Βάγκνερ της NASA. Πηγή: BBC
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: