Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας:Τους εκπροσώπους της τρόικας δεν τους βλέπουμε ως κατακτητές, αλλά ως συναδέλφους με τους οποίους πρέπει να συνυπάρξουμε.

«To πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε από τους πιστωτές μας προτού το επαναφέρουμε σε τροχιά». Με αυτή του τη δήλωσή στους Financial Times, ο Γιάννης Στουρνάρας πιστοποίησε, χθες, την απότομη «προσγείωση» της ελληνικής πλευράς ύστερα από την επάνοδο της τρόικας και τις αστοχίες που διαπίστωσε αυτή στην εκτέλεση της δημοσιονομικής προσαρμογής.....

 Η βρετανική εφημερίδα τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της «Η Ελλάδα εγκαταλείπει τις απαιτήσεις για χαλάρωση των όρων της διάσωσης» ενώ φιλοξενεί και εκτίμηση αξιωματούχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με την οποία, «επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει κανένα σχόλιο για το κλίμα των συζητήσεων στην Αθήνα».

 

Χθες το μεσημέρι, και μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, δίνοντας το στίγμα των συζητήσεων δήλωσε: «Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια, μπορεί να φαίνεται... φως, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί το τούνελ είναι πολύ μακρύ»....

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κ. Μαζούχ μπήκαν επιθετικά στην πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό.

Κράτησαν εξαρχής σκληρή στάση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα οικονομικό πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο, αλλά βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του εκτός στόχων.

Τόνισαν πως το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί και πως δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν για αλλαγές σε αυτό.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας, χαριτολογώντας, του είπαν ότι «στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα περάσει καλά» και τους απάντησε «το ξέρω».
Το σκεπτικό της τρόικας είναι πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεκινήσει κύκλο διαπραγματεύσεων υποβάλλοντας αιτήματα πριν δείξει στους εταίρους της ότι εφαρμόζει τις πολιτικές που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Eurogroup η ελληνική πλευρά δεν θα υποβάλει αίτημα για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια, αλλά θα δεσμευτεί διά του υπουργού Οικονομικών ότι θα επιχειρήσει να επαναφέρει το πρόγραμμα εντός στόχων.
Ο κ. Στουρνάρας, άλλωστε, παραδέχθηκε χθες ότι η τρόικα διαπίστωσε από τις πρώτες επαφές της στην Αθήνα ότι το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου.

Δεν τους βλέπουμε ως κατακτητές 

Σημείωσε ότι οι επικεφαλής δεν είναι εξουσιοδοτημένοι για συζητήσεις επί του προγράμματος πριν ολοκληρώσουν την έκθεσή τους προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Eurogroup και το ΔΝΤ.

«Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά», είπε ο υπουργός και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, διευκρίνισε ότι τους εκπροσώπους της τρόικας δεν τους βλέπουμε ως κατακτητές, αλλά ως συναδέλφους με τους οποίους πρέπει να συνυπάρξουμε.

Τόνισε παράλληλα ότι «αναλαμβάνουμε στη δυσκολότερη ίσως στιγμή της ελληνικής οικονομίας».
Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Στουρνάρα, η τρόικα «τα γνωρίζει όλα» για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, όπως έχει ενημερωθεί και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.
Ο κ. Στουρνάρας θα συναντήσει εκ νέου τους Π. Τόμσεν , Μ. Μορς και Κ. Μαζούχ το πρωί της Κυριακής.
Εθνος
Σημ axinosp:Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας λέει ο νέος Άρτεμης Μάτσας, μόνο που δεν είναι στο σινεμά αλλά στην νέα Κυβέρνηση  των Δωσίλογων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: