Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Χαιρετισμός & δήλωση συμπαράταξης του Ε.Πα.Μ. στον αγώνα φορέων και πρωτοβουλιών ενάντια στις Β-Α.Π.Ε. στην Κρήτη και σ΄ ολόκληρη τη χώρα


27 Ιουλίου 2012
Το Ε.Πα.Μ. με Ανακοίνωσή του την 9-7-2012, έλαβε θέση ενάντια στην επερχόμενη λαίλαπα των «Fast Track Επενδύσεων» Εγκατάστασης Β-Α.Π.Ε. (Βιομηχανικής κλίμακας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), που έχουν σαν προκάλυμμα την ‘’πράσινη ανάπτυξη’’.

Με την αρωγή της κυβέρνησης εσωτερικής τρόικας, θεσπίζονται Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) με Ιδιωτικοποίηση/Κατάληψη τεράστιων παρθένων ορεινών και πεδινών εκτάσεων πολύτιμης Γης, ακόμα και περιοχών “Natura” καθώς επίσης και Αρχαιολογικού/Ιστορικού Ενδιαφέροντος, από Θηριώδεις Εγκαταστάσεις Ανεμογεννητριών, Φωτοβολταϊκών, Ηλιοθερμικών και Υβριδικών Β-Α.Π.Ε, που θα δώσουν το «Τελειωτικό Χτύπημα» στους Πρωτογενείς Τομείς της  Κτηνοτροφίας και της Γεωργίας, στον Τουρισμό, στον Αγρό-Τουρισμό, καθώς και στο Περιβάλλον, με την καταστροφή φυσικού κάλλους, ενδημικής Πανίδας και Χλωρίδας.
Στο ίδιο πλαίσιο των (ΕΟΖ), σχεδιάζονται και έχουν ήδη ψηφιστεί Νόμοι και για την Ιδιωτικοποίηση και του Νερού! Όλα δε τα παραπάνω, στο όνομα της «Κλιματικής Αλλαγής», χωρίς καν να λαμβάνονται υπόψη και να αποκρύβονται Διεθνείς Επιστημονικές Μελέτες και άρθρα, που δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ότι η περίφημη Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή πιθανότατα δεν υφίσταται καν!
Το Ε.Πα.Μ. χαιρετίζει τη σημερινή εκδήλωση και Δηλώνει Ξεκάθαρα την Συμπαράταξή του στους Φορείς και τις Πρωτοβουλίες που οργανώνονται και δρουν κατά των Β-Α.Π.Ε. στην Κρήτη, κάνοντας ταυτόχρονα και την ευχή να δημιουργηθεί Ενιαία και
Πανελλήνια Οργάνωση με το ίδιο περιεχόμενο και τους ίδιους στόχους, όπως εκφράζονται ενδεικτικά από:
1. Το «Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα Κατά των Β-Α.Π.Ε.» και τους Συλλόγους Μέλη του, για την σε εξέλιξη Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των «Fast Track Επενδύσεων».
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αγίου Νικολάου Κρήτης, για την από 27-6-2012 απόφαση του για Στήριξη και συνυπογραφή της Προσφυγής στο ΣτΕ του «Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα Κατά των Β-Α.Π.Ε.». Η απόφαση αυτή αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εξαίρεσης στον Κανόνα της μέχρι σήμερα στάσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμων και Περιφερειών σε όλη τη Χώρα!
3. Τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη για την συνεχή συμπαράσταση του στον αγώνα κατά των Β-ΑΠΕ.
4. Το «Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου» και τον πρόεδρο του κ. Κώστα Καράτζη, για την εξέχουσα συμβολή του στον Αγώνα Κατά των Β-Α.Π.Ε. και
στη συνεχιζόμενη προσπάθεια του για τη συνένωση του Σημαντικού Τομέα της Κτηνοτροφίας ολόκληρης της Κρήτης.
5. Το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» για τη διαρκή συμπαράσταση του.
6. Τους Τοπικούς Φορείς & Συλλόγους που συνυπέγραψαν το «ΨΗΦΙΣΜΑ Πλακιάς Ρεθύμνου 22-7-2012» κατά των Β-Α.Π.Ε.
7. Την «Ομάδα Αντίστασης Σελίνου» Χανίων για την εκδήλωση «Ανανεώσιμες Πηγές Εξαπάτησης» στις 27-7-2012 στην Παλαιόχωρα Χανίων
8. Τον ιστότοπο «Αρχαιοπτέριξ» και το δημιουργό του κ. Δημήτρη Ψαρά για τη συμβολή του στον Αγώνα κατά των Β-Α.Π.Ε. και τις προσπάθειες του για την προστασία Απειλούμενων Ενδημικών Πτηνών από αυτές.
Καλούμε το λαό της Κρήτης, να υπερασπιστεί για άλλη μια φορά τον τόπο του με κάθε μέσον, από τους εισβολείς νεοαποικιοκρατες ντόπιους και ξένους.
Καλούμε όλους εκείνους τους Φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Δήμων και Περιφερειών κλπ που μέχρι σήμερα σιωπούν, να πάρουν επιτέλους θέση απέναντι στην απειλή των Β-Α.Π.Ε. και να δηλώσουν και αυτοί τη στήριξή τους στον αγώνα αυτό.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, κάθε ώρα αδράνειας και καθυστέρησης στην αντιμετώπιση της επίθεσης που έχει δεχθεί το έδαφος της Κρήτης , αλλά και πολλά άλλα στη χώρα από τους έξωθεν και έσωθεν καταστροφείς του περιβάλλοντος, προς χάριν μόνο των δικών τους συμφερόντων, επιφέρει καταστροφές που θα ερημοποιήσουν τεράστιες εκτάσεις γης, γεγονός που θα είναι ίσως, μη αναστρέψιμο.
Η Πολιτική Γραμματεία του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: