Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ο Willem Buiter προειδοποιεί για την μαζική κατάρρευση του δολαρίου

By Edmund Conway, Economics Editor
06/01/ 2009
Οι Αμερικανοί πρέπει να προετοιμαστούν για μια μαζική κατάρρευση του δολαρίου ,όταν οι επενδυτές από όλο τον πλανήτη απορρίπτουν τα αμερικάνικα αξιόγραφα ένας πρώην σχεδιαστής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας έχει προειδοποιήσει.
Η εκ προοιμίου υπόθεση ότι τα αμερικανικά αξιόγραφα , ιδιαίτερα τα κρατικά ομόλογα , είναι ένα ασφαλές λιμάνι θα ανατραπεί σύντομα δεδομένου ότι οι επενδυτές χάνουν την υπομονή τους με τη παγκοσμίως μεγαλύτερη οικονομία , σύμφωνα με το Willem Buiter.
Ο καθηγητής Buiter, ένα πρώην μέλος του Συμβουλίου νομισματικής πολιτικής που είναι τώρα στο London School of Economics, είπε ότι αυτή η αυξανόμενη απογοήτευση θα οδηγούσε σε μια έξοδο των ξένων μετρητών από τις ΗΠΑ .
Η προειδοποίηση έρχεται παρότι το δολάριο έχει ενισχυθεί σημαντικά έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων , συμπεριλαμβανομένης της στερλίνας και του ευρώ ,μετά από τη βύθιση τους σε ιστορικά χαμηλότατα σημεία πέρυσι. Θα ξανανάψει τους φόβους για τις νομισματικές προοπτικές καθώς επίσης θα προκληθούν φόβοι για την ικανότητα υποστήριξης από το εκλεγμένο πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα που ανακίνησε τα κεϊνσιανικά του σχέδια για αύξηση στις δημόσιες δαπάνες για να τραβήξει τις ΗΠΑ από την κατάρρευση.
Γράφοντας στο blog του, ο καθ. Buiter είπε: ",Σε λίγο (η καλύτερη εικασία μου είναι μεταξύ δύο και πέντε ετών από τώρα) θα υπάρξει μια πρακτικά παγκόσμια απαξίωση των αξιόγραφων σε αμερικανικά δολάρια συμπεριλαμβανομένων και των ομολόγων της αμερικανικής κυβέρνησης .
Οι παλαιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα. Το αμερικανικό δολάριο και τα αξιόγραφα του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών αντιμετωπίζονται ακόμα ως ασφαλές λιμάνι από πολλούς ,αλλά θα μάθουν (!!) "
Είπε ότι το δολάριο ήταν κρατημένο στα ύψη τα τελευταία χρόνια από αυτό που μερικοί κάλεσαν " σκοτεινή ύλη " ή " Αμερικανικό άλφα (!!)" -μια υπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κερδίσουν περισσότερα στις υπερπόντιες επενδύσεις τους από ότι οι ξένοι επενδυτές θα μπορούσαν να κερδίσουν σε αμερικανικά αξιόγραφα .
Εντούτοις, αυτή η ιδέα κατέρρεε βαθμιαία τα τελευταία χρόνια, πριν εξετάσουμε όπως είπε ένα μοιραίο χτύπημα από την τρέχουσα οικονομική κρίση .
" Τα προηγούμενα οκτώ έτη της αυτοκρατορικής ανήθικης εξάπλωσης και της εσωτερικής και διεθνούς κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους της διοίκησης των Μπούς είπε ότι έχουν αποδυναμώσει τις ΗΠΑ ,υλικά ,οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. "
Επίσης είπε ότι οι επενδυτές, σωστά, θα υποψιάζονταν , ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να παράγουν σημαντικό πληθωρισμό για να περικόψουν σημαντικά το χρέος τους ,αυτή δε η κατάρρευση του δολαρίου σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα έχουν λιγότερη ευελιξία σε προγράμματα σημαντικών έργων από ότι αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί .

Δεν υπάρχουν σχόλια: