Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Υπερβολικές προμήθειες της VISA σε βάρος των καταναλωτών

Η πιστωτική κάρτα Visa, κινούμενη στο όριο της κοινοτικής νομιμότητας, κερδίζει υπερβολικές προμήθειες εις βάρος των καταναλωτών στην Ελλάδα και σε άλλες οκτώ κοινοτικές χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Visa ασκεί περιοριστικές εμπορικές πρακτικές σε μια σειρά κοινοτικών χωρών και γι αυτόν τον λόγο προειδοποίησε γραπτώς την εταιρεία να τροποποιήσει τις πρακτικές της.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι «πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες» που εφαρμόζονται από τη Visa συνιστούν περιοριστική εμπορική πρακτική που αντιτίθεται στο άρθρο 81 της κοινοτικής συνθήκης (ανταγωνισμός).
Αυτές οι προμήθειες καταβάλλονται από την τράπεζα του πωλητή σε εκείνη του αγοραστή για κάθε αγορά με κάρτα του δικτύου Visa για όλες τις διασυνοριακές συναλλαγές αλλά και για τις εσωτερικές συναλλαγές 9 ευρωπαϊκών χωρών: Ελλάδα, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία και Σουηδία. Αν και αυτές οι προμήθειες δεν θεωρούνται από μόνες τους παράνομες, ωστόσο το δίκτυο κατηγορείται ότι δημιουργεί προβλήματα και εμπόδια στον ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών, διογκώνει το κόστος αποδοχής των καρτών πληρωμών από τους εμπόρους και τέλος αυξάνει τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών για τους καταναλωτές.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8477&pubid=3026806

Σημ.axinosp:Να δεις που και στις 9 χώρες για να μην πω και στις 26 , οι Πολιτικοί είτε θα σιωπήσουν το Σκάνδαλο , είτε θα συστήσουν προανακριτική επιτροπή (Αθάνατη Ελλάδα) , είτε θα δηλώσουν ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο (και πάλι Αθάνατη Ελλάδα ) !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: