Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Και τα 'φρουτάκια' στη μάχη κατά της κρίσης;


"Τα τυχερά παιχνίδια και η κρίση", είναι ο τίτλος σχολίου του Γκερτ Χέλερ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt για την πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα.

Ο σχολιαστής γράφει ότι το αργότερο τον Ιούνιο ο υπουργός Οικονομικών Παπαθανασίου θα πρέπει να επιβάλει νέους φόρους στη βενζίνη, στα τσιγάρα, στο αλκοόλ και να αυξήσει τον φόρο κληρονομίας. Στη συνέχεια επισημαίνει:

"Σε αναζήτηση νέων πηγών διασφάλισης εσόδων το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να θέλει να εκμεταλλευθεί το πάθος των Ελλήνων για τα τυχερά παιχνίδια. Μόνον οι Κινέζοι ξεπερνούν στον τζόγο τους Έλληνες, υποστηρίζουν οι ειδήμονες. Τα δημόσια ταμεία εισπράττουν ήδη μεγάλα ποσά από τα νέα καζίνα που λειτουργούν στην Ελλάδα με κρατική άδεια.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση τολμά τώρα να νομιμοποιήσει τα 'φρουτάκια'.

Το 2002 η τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση απαγόρευσε τα 'φρουτάκια' για να προστατεύσει τη νεολαία. Στην πραγματικότητα όμως φαίνεται ότι το κράτος ήθελε να διασφαλίσει το μονοπώλιο του λότο και του τότο. Όπως και να έχει, η απαγόρευση αυτή παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο και ήδη από το 2006 εκκρεμεί η εκτέλεση δικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εις βάρος της Ελλάδας. Την απόφαση αγνοεί το ελληνικό κράτος, αν και έχει καταδικαστεί με πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα απειλείται με επιπλέον πρόστιμο 32000 ευρώ ημερησίως από τότε που απαγόρευσε τα ‘φρουτάκια’.

Με τη νομιμοποίηση των αυτόματων παιχνιδιών η ελληνική κυβέρνηση πρώτον δεν θα πληρώσει το πρόστιμο και δεύτερον με τη φορολόγησή τους θα διασφαλίσει νέα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών. Διότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες για εγκατάσταση τέτοιων μηχανημάτων θα πρέπει να πληρώσουν φόρο τεχνικού ελέγχου, φόρο άδειας εγκατάστασης και εννοείται ετήσιο φόρο από τα κέρδη.

Ασφαλώς δεν πρόκειται να γίνει έτσι η υπέρβαση της κρίσης, αλλά ο υπουργός Οικονομικών χαίρεται για κάθε ευρώ που μπαίνει στα δημόσια ταμεία."

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4162609,00.html

Σημ.axinosp:Μωρε αυτοί θα νομιμοποιούσαν και τη Φούντα για να εισπράτουν φόρους όπως έκαναν και οι Ολλανδοί , αν δεν τους εμπόδιζε το λόμπι των Δικηγόρων που θα έχαναν χιλιάδες πελάτες !!

2 σχόλια:

andre είπε...

einai fobero to gegonos oti mprosta sta xrima gia na gemisoun ta tameia dynamitizoun tin koinwniki galini tis ellinikis koinwnias.... einai foberoi....

Μάριος είπε...

Κοιτάζουν πώς να αναστήσουν την οικονομία και θα αποτελειώσουν την ελληνική κοινωνία...υπάρχουν και κάποια ορια κύριοι!