Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Αντισυμβατικά μέτρα και μείωση επιτοκίου στο 1% από την ΕΚΤ

Σε νέα μείωση των επιτοκίων του ευρώ και στην επέκταση των μη συμβατικών μέτρων για την ενίσχυση των τραπεζών προχωρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανάσχεση των επιπτώσεων της κρίσης.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ αναμένεται να αποφασιστεί η μείωση του επιτοκίου του ευρώ στο 1% από 1,25%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό επίπεδο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η παράταση από 6 σε 12 μήνες της «προσωρινής» περιόδου χορήγησης ρευστότητας από την ΕΚΤ προς τις εμπορικές τράπεζες. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το ανωτέρω διάστημα μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 18 μήνες.

Ταυτόχρονα ενεργοποιείται η δυνατότητα αξιοποίησης ειδικών χρεογράφων τύπου commercial paper για την άντληση ρευστότητας. Τέλος, η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει στην απευθείας χρηματοδότηση επιχειρήσεων λαμβάνοντας ως εγγύηση εταιρικά ομόλογα. Το «ελληνικό» ενδιαφέρον εστιάζεται στο πρώτο μέτρο που αφορά την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες με εγγύηση ομολογίες και άλλα χρεόγραφα. Οι εγχώριες τράπεζες έχουν αντλήσει με τον τρόπο αυτό κεφάλαια άνω των 45 δισ. ευρώ, εξασφαλίζοντας την απαραίτητα ρευστότητα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και επιπρόσθετα με εξαιρετικούς όρους. Πολλοί αναλυτές εμφανίζονται επικριτικοί για την τακτική αυτή, σημειώνοντας ότι εν πολλοίς οι τράπεζες αγοράζουν υψηλής απόδοσης ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου (επωφελούμενες από την υψηλή αυτή απόδοση) και εν συνεχεία αντλούν φτηνή ρευστότητα από την ΕΚΤ παρέχοντας τα ομόλογα του Δημοσίου ως εγγύηση. Η παράταση της περιόδου δανεισμού σε τουλάχιστον 12 μήνες αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τις τράπεζες καθώς τους εξασφαλίζει μια ικανοποιητική περίοδο προετοιμασίας για την αντικατάσταση του δανεισμού που έχουν λάβει από την ΕΚΤ από την διατραπεζική αγορά όταν ομαλοποιηθεί η λειτουργία της. Η προοπτική τερματισμού της πρακτικής αυτής από την ΕΚΤ προκαλούσε μεγάλη νευρικότητα στις τράπεζες, διότι θα έπρεπε να αντικαταστήσουν τον ευνοϊκό δανεισμό από την ΕΚΤ, με δανεισμό σε όρους αγοράς. Και αυτό σε μια περίοδο που η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει οδηγήσει το κόστος δανεισμού σε ιδιαίτερα υψηλά, και μη ανταγωνιστικά για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, επίπεδα.

Χαμηλού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα κρίνονται τα άλλα δύο μέτρα. Η αγορά των commercial papers (πολύ μικρής διάρκειας και χωρίς εξασφαλίσεις χρεόγραφα) είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά ομόλογα, πέραν ελαχίστων εταιρειών, η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων είναι πολύ μικρού μεγέθους και δεν διαθέτουν την απαραίτητα πιστοληπτική διαβάθμιση ώστε να κάνουν χρήση του μέτρου. Επιπρόσθετα δεν υπάρχει οργανωμένη αγορά εταιρικών ομολόγων.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_27_07/05/2009_313591
Σημ.axinosp:Το μπουρδέλο που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει σήμερα μέσω της ΕυρωπαϊκήςΚεντρικήςΤράπεζας να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού στο 1% για τις τράπεζες αλλά και για πρώτη φορά στις Πολυεθνικές Εταιρείες .
Έτσι οι πτωχοί Έλληνες Τραπεζίτες θα μπορούν να παίρνουν δάνεια από την ΕΚΤ με 1% και στη συνέχεια να αγοράζουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου δηλαδή να δανείζουν με 4-5-6 % το Ελληνικό Κράτος που θα μας τα ζητήσει βέβαια σε φόρους μετά τις Ευρωεκλογές .
Συνεχίζουν βέβαια οι τραπεζίτες να δανείζουν τον κόσμο με 14-30% το κόσμο που έχει πέσει στην ανάγκη τους . Η ΕΚΤ αυτά τα χαριστικά στην ουσία , δάνεια που δίνει στις τράπεζες (45 δις έχουν πάρει οι Ελληνικές Τράπεζες) τα παίρνει από τους Ευρωπαίους Φορολογούμενους-Μαλάκες και μάλιστα θα συνεχίζει για ακόμα ένα χρόνο παρ΄ όλη την κατακραυγή για την τακτική αυτή , αρνούμενη να δανείζει κράτη της Ε.Ε. .Η ανυπαρξία έστω αναφοράς για αυτή την πρακτική από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου δείχνει το πόσο στα αρχίδια τους γράφουν, τους Έλληνες Πολίτες !!
Αλλά επειδή πλησιάζουν Ευρωεκλογές , μη δω κάνα πούστη να μου μιλήσει για ψήφο τον έφαγα , και ας με βγάλουν στα κανάλια μετά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: