Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Δρόμοι Του Ρούσσου Βρανά 29 Μαΐου 2009

Δεν γνωρίζουμε...
... βέβαια ακόμη ποιοι θα είναι οι νέοι ευρωβουλευτές που σε λίγο θα πάρουν τη θέση τους στα έδρανα της Ευρωβουλής. Γνωρίζουμε όμως από τώρα πολλούς που θα τα εγκαταλείψουν. Άλλοι από αυτούς επιστρέφουν στην πολιτική ζωή των χωρών τους κι άλλοι συνταξιοδοτούνται. Όμως, οι περισσότεροι από τους απερχόμενους έχουν ήδη βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά τις ευρωεκλογές...
... του 2004, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλι βαν Γκόρσελ έγινε στέλεχος της εταιρείας Βlueprint Ρartners. Και ο πρώην πρόεδρος Πατ Κοξ προσέφερε τις υπηρεσίες του στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων ΑΡCΟ. Σήμερα είναι επίσης σύμβουλος των επιχειρήσεων Μicrosoft, Ρfizer και Μichelen. Στις αρχές της χρονιάς, ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζούλιαν Πρίστλεϊ εντάχθηκε στο δυναμικό της συμβουλευτικής εταιρείας ΕΡΡΑ που προωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα συμφέροντα κολοσσών της χημικής βιομηχανίας (Βayer, Cheminova, Syngenta). Τα γραφεία της εταιρείας απέχουν μόλις εκατό βήματα από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλοι αυτοί...
... δεν είναι παρά μονάχα η κορυφή του παγόβουνου. Ο αριθμός των νυν ή τέως ευρωβουλευτών που στρατολογούνται στην υπηρεσία των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων είναι μεγάλος. Και οι ομάδες πιέσεως, τα λόμπι που προωθούν αυτά τα συμφέροντα, αναπτύσσουν ανεμπόδιστα τη δράση τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αντίθετα με τη Βουλή των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν διαθέτει κανόνες που να απαγορεύουν τη συνεργασία των ευρωβουλευτών με τον ιδιωτικό τομέα λόγω σύγκρουσης συμφερόντων. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα λόμπι των μεγάλων επιχειρήσεων είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το λόμπι του χρηματοπιστωτικού τομέα, είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητος ο ρόλος του στις Βρυξέλλες. Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ, για να βρει προνόμια που ο αντίστοιχος αμερικανικός τομέας δεν τα έχει δει ούτε στο όνειρό του. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Επιχειρηματικής Ευρώπης, οι επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα έχουν εύκολη πρόσβαση παντού. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις καλεί τακτικά να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής της. Και παρά την κατάρρευση αυτού του τομέα, την οικονομική κρίση και την κατακραυγή για τον βίο και την πολιτεία των μεγάλων τραπεζιτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να τους κρατάει την πόρτα ανοιχτή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μετονομάσει τα λόμπι που προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε «ομάδες εμπειρογνωμόνων». Και ο τρόπος που τις χρησιμοποιεί είναι εντελώς αντίθετος με τις καταστατικές δεσμεύσεις της. Σύμφωνα με αυτές τις δεσμεύσεις, προτού καταλήξει σε μια απόφαση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να συμβουλεύεται όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, κάτι που όμως στην πράξη συμβαίνει σπάνια.

Οι ευρωβουλευτές...
... έρχονται και παρέρχονται. Ανεξάρτητα όμως από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τα λόμπι του επιχειρηματικού κόσμου παραμένουν εγκατεστημένα στις έδρες των ευρωπαϊκών θεσμών, όπου διαθέτουν και μόνιμα γραφεία. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που τα συμβουλεύεται, στην ουσία έχει ιδιωτικοποιήσει τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων που αφορούν τους ευρωπαϊκούς λαούς.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4519225

Δεν υπάρχουν σχόλια: