Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

«Κλειδί» η πράσινη ανάπτυξη και τα φράγκα !!


Διέξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη μόνη δυνατή επιλογή για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και την υπέρβαση της περιβαλλοντικής κρίσης του πλανήτη χαρακτηρίζει την «πράσινη ανάπτυξη» σε σχετική έκθεσή της η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

403.500 θέσεις εργασίας

Βάσει των στοιχείων της έκθεσης, η πράσινη ανάπτυξη αναμένεται να αποφέρει 256.000 με 403.500 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα έως το 2020. Από αυτές οι 98.500 με 155.000 θέσεις εργασίας αφορούν σε «πράσινες» θέσεις πλήρους απασχόλησης στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, της ανακύκλωσης και της γεωργίας. Οι υπόλοιπες είναι έμμεσες θέσεις, που «πυροδοτούνται» -σύμφωνα με την έκθεση- από τη στροφή στην πράσινη ανάπτυξη σε ευρύτερους τομείς της οικονομίας, λόγω τόνωσης της κατανάλωσης.
Όπως υποστήριξαν κατά την παρουσίαση της έκθεσης οι ομιλητές Στ. Ψωμάς και Δ. Ιμπραήμ, η πράσινη απασχόληση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς εργασίας, καθώς εκτιμάται ότι μόνο στους κλάδους των τεχνολογιών πράσινης ενέργειας απασχολούνται διεθνώς περίπου 2,5 εκατομμύρια άτομα, με τις τάσεις στους τομείς αυτούς (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμικά, βιοκαύσιμα και βιομάζα) να είναι έντονα αυξητικές. «Η έκθεση τεκμηριώνει με αριθμούς και επιχειρήματα ότι η στροφή στις πράσινες τεχνολογίες μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση. Ναι, η πράσινη ανάπτυξη σημαίνει και μείωση της ανεργίας. Ναι, η στροφή στην πράσινη επιχειρηματικότητα μπορεί να εγγυηθεί μια διέξοδο από την κρίση. Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε, και μάλιστα σύντομα, αρκεί να υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση για μια τέτοια προοπτική» ανέφερε ο Δ. Ιμπραήμ.....
...Από την πλευρά του, ο Χουσεΐν Αμπάζα, διευθυντής του προγράμματος για το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών, επισήμανε πως η πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την πράσινη οικονομία βλέπει το περιβάλλον ως ευκαιρία, καθώς η επένδυση σε αυτό δημιουργεί θέσεις εργασίας, δημιουργεί ευκαιρίες στην αγορά, προωθεί το εμπόριο και μειώνει τη φτώχεια....
Σημ.axinosp:Οπως λέει και το ταμπελάκι στο βάθρο του ομιλητή υπουργού money conference
"Συνέδριο ΄του χρήματος" χέστηκαν για το Περιβάλλον η Greenpeace , O Χατζηδάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Μπρρ!!) , ο Σπ. Κουβέλης , οι Οικολόγοι Πράσινοι και όλο το Πολιτικό σκυλολόι.
Το τι απίστευτα είπαν είναι το κάτι άλλο και επειδή ο καβγάς είναι για τα λεφτά κανείς δεν είπε που θα βρεθούν για να υλοποιηθούν οι Πράσινες Επενδύσεις αφού κατά κύριο λόγο , σε όλο τον Πλανήτη δεξιοί και σοσιαλιστές , χώνουν όλα τα λεφτά για να σώσουν τις Τράπεζες .
Όσο για την μείωση της ανεργίας και έξοδο από την πιστωτική κρίση με την Πράσινη Ανάπτυξη θα ήθελα να γνώριζα αυτό το πούστη τον Αμερικάνο που το ξεφούρνισε για πρώτη φορά για να τον πλάκωνα στις κλωτσιές που παίζει με την αγωνία του κοσμάκη για το αύριο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: