Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η Ασία θα είναι υπεύθυνη για την ίδια της την καταστροφή εάν προκαλέσει μια κρίση με τα Αμερικανικά Ομόλογα

Ιαπωνία πρόσεχε , οι καταρρεύσεις είθισται να φέρουν την αλλαγή στα καθεστώτα.
Του Ambrose Evans-Pritchard 18 Μάη 2009

Και εσύ Τόκιο ; Εάν η Ουάσιγκτον βασίζεται στην Ιαπωνία για να ενεργήσει την τελευταία στιγμή σαν αγοραστής των ομολόγων σε αμερικάνικα δολάρια, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.
Ο Masaharu Nakagawa, υπεύθυνος οικονομίας του δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας (DPJ), είπε στο BBC ότι η χώρα του δεν πρέπει να αγοράσει άλλο αμερικανικό χρέος εκτός και αν είναι σε γεν σαν τα oμόλογα “Σαμουράι “, παρόμοια με τα ομόλογα “Κάρτερ" του 1978. Αυτό είναι το είδος νευρικότητας που τείνει να προκύψει στην τελευταία φάση της οικονομικής ύφεσης (1840,αρχές του 1930) όταν μαζικές προσωρινές απολύσεις προκαλούν λαϊκίστικες σπασμωδικές κινήσεις και οι Θερμοκέφαλοι το βάζουν στα πόδια με την “agenda” τους παραμάσχαλα .
Ο κ. Nakagawa χαμήλωσε αργότερα τον τόνο των δηλώσεων του , λέγοντας ότι αποτελούν προσωπικές σκέψεις αλλά το Τζίνι είχε ήδη βγει από το μπουκάλι.
Καταλήξαμε να πιστεύουμε ότι η Ιαπωνία κάτω από το φιλελεύθερο δημοκρατικό Κόμμα (LDP) θα παραμείνει πιστή στην Αμερική ώστε να εξασφαλίσει την Αμερικάνικη προστασία από την εξάπλωση του Κινέζικου Πολεμικού Ναυτικού .
το LDP υποστηριζόμενο από την Ουάσιγκτον μετά από τον πόλεμο σαν αγροτικό αντίβαρο στην αστική αριστερά συνήθως βρίσκεται γαντζωμένο στην εξουσία διαρκώς από το 1955.
Ομως , οι καταρρεύσεις συνήθως φέρνουν την αλλαγή καθεστώτων.
Ο Brian Reading, ένας παλαίμαχος της Ιαπωνίας στη Lombard Street Research προβλέπει ένα " σεισμικό σοκ" κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων μηνών καθώς οι ψηφοφόροι θα επαναστατήσουν.
“Με τους ανέργους είπε να φτάνουν τα 5 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη του έτους, κάτι πρέπει να γίνει ".
Οι δονήσεις από την Ιαπωνία ακολουθούν μέσα στην βδομάδα την κατακεραύνωση από το Πεκίνο, το οποίο υποψιάζεται ότι η Ουάσιγκτον, μηχανεύεται μια συγκαλυμμένη άρνησης πληρωμής των χρεών της με το κόλπο της ποσοτικής χαλάρωσης !!
Αυτό τέθηκε ξεκάθαρα το Φεβρουάριο από τον Luo Ping, προϊστάμενο της τραπεζικής επιτροπής της Κίνας:
«Σας μισούμε φίλοι μου. Από τη στιγμή που προχωράτε στην έκδοση χρεογράφων αξίας 1 ή 2 τρισ. δολαρίων, είμαστε σίγουροι ότι το δολάριο θα υποχωρήσει».
Ο Γενικός γραμματέας Wen Jiabao έκανε αναφορά στο θέμα πιο ευγενικά ,ρωτώντας εάν η «μαζική ποσότητα κεφαλαίων» που δάνεισε στην Αμερική είναι ακόμα ασφαλής .
Από τότε η People's Bank έχει διαρρεύσει ιδέες για ένα παγκόσμιο νόμισμα .
Η Κίνα και η Ιαπωνία έχουν μαζί το 23% του Αμερικάνικου ομοσπονδιακού χρέους των $6,369 δις.
Αυτό έχει προκαλέσει το συναγερμό στα Αμερικάνικα κυκλώματα των Αμερικάνικων ενημερωτικών εκπομπών του ραδιοφώνου, για το φόβο επικείμενου "πληθωριστικού δολαρίου" και η κατάρρευση της αμερικανικής οικονομικής δύναμης ενδέχεται να είναι ακόμα μακριά .
Επομένως ,ποιος τελικά κρατά ένα πιστόλι στο κεφάλι ποιανού ;
Εάν οι ηγέτες της Ασίας σπείρουν ανεξέλεγκτα την απόγνωση και δημιουργήσουν κρατήρα στην αμερικανική ομολογιακή αγορά, θα πετύχουν την ίδια τους την πολιτική καταστροφή.
Η Ιαπωνία διακινδυνεύει ήδη την δημογραφική της κάθοδο στο ναδίρ, τον αντιπληθωρισμό, και την ατροφία χρέους (το δημόσιο χρέος της πλησιάζει τα 200% του ΑΕΠ).
Το καθεστώς της Κίνας εξαρτάται από τη μόνιμη οικονομική αύξηση για την μετα-μαοϊκή νομιμότητα .
Θα μπορούσε άραγε να επιβιώσει της οργής των άνεργων πτυχιούχων και των μεταναστών αγροτών , εάν προκαλεί την Αμερική να εφαρμόσει εμπορικούς περιορισμούς, που σκοτώνουν την κότα της παγκοσμιοποίησης που γεννά το χρυσό αυγό;
Ο Αμερικάνος μπορεί , εάν χρειαστεί , να ανασυνταχθεί στην απέραντη εγχώρια αγορά του και να ανοικοδομήσει ξανά τη βιομηχανία του ,καλά φρουρημένη από 12 ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων .(!!)
Στους τελευταίους 12 μήνες πρέπει να πήρε ένα καλό μάθημα η Ασία , μην μπορώντας να στηθεί ακόμα στα δύο της πόδια.
Το μερκαντιλιστικό σύστημα των εξαγωγών της την καθιστά παίχτη Β’ Κατηγορίας στο υψηλής τεχνικής παιχνίδι στη Δύση, για να χρησιμοποιήσουμε τη έκφραση των εμπόρων.
Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας έχει πέσει κατά 34%. Οι εξαγωγές της Κίνας έπεσαν κατά 23%.
Ο Ray Maurer, από την Qatar's QNB Capital είπε ότι η Κίνα μάλλον θα είναι πολύ απασχολημένη με το να κλείνει εργοστάσια , που δεν έπρεπε ποτέ να έχει χτίσει , για να προκαλέσει την αμερικανική πρωτοκαθεδρία κατά τη διάρκεια των ερχόμενων ετών.
" Η Κίνα δεν πρόκειται να γίνει οικονομικό μεγαθήριο έως ότου δημιουργήσει μια βιώσιμη οικονομία βασισμένη στην εγχώρια κατανάλωση. Είναι απλώς μια τίγρη, που ζει σε ένα μύθο " όπως ανέφερε .
Ο Lombard's Charles Dumas λέει για τους «υπέρ-αποταμιευτές» (Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία) ότι έχουν στρεβλώσει τις οικονομίες τους στηριζόμενοι αποκλειστικά στις εξαγωγές και, επομένως, στη διαρκή συγκέντρωση χρέους από τη δύση.
" Τα νομίσματά τους πρόκειται να υποτιμηθούν έναντι του δολαρίου καθώς η αδύναμη αμερικανική ανασυγκρότηση ρίχνει μερικά ψίχουλα κάτω από το τραπέζι τα οποία οι παγκόσμιοι εξαγωγείς θα πρέπει να ανακατέψουν και να μοιράσουν , μειώνοντας τις τιμές και στη συνέχεια υποτιμώντας τα νομίσματά τους.
Οι ΗΠΑ δεν είναι, και δεν πρόκειται να γίνουν, Αργεντινή ή Ζιμπάμπουε, " σχολίασε.
Ας μην ξεχνάμε πως φτάσαμε εδώ . Η Ιαπωνία συσσώρευσε ένα τέταρτο του τρισεκατομμυρίου σε Αμερικάνικα Ομόλογα από το Ιανουάριο του 2003 έως το Μάρτιο του 2004 σε μια μανιώδη προσπάθεια να υποτιμήσει το γεν και να εξορκίσει τον αποπληθωρισμό.
Δεν έχει κερδίσει ακόμα αυτή την μάχη. Οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν σε -3.8% τον Απρίλιο, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 22 ετών.
Το απόθεμα της Κίνας σε Αμερικάνικα Ομόλογα είναι μια συνέπεια μίας πολιτικής συγκράτησης του γιουάν για να αυξηθούν κατακόρυφα τις εξαγωγές.
Μπορεί το Πεκίνο να ωρύεται σχετικά με το σύστημα των ελικοπτερικών (πληθωριστικών) παροτρύνσεων της Αμερικής , όμως τι θα συνέβαινε στις βιομηχανίες της Γκουανγκντόνγκ εάν η FED δεν ανελάμβανε άμεση δράση ή αν το Αμερικάνικο Υπουργείο Οικονομίας άφηνε τις Τράπεζες να καταρρεύσουν ; Η Κίνα θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο !!
Η Παγκόσμια Οικονομία λειτουργεί με φούμαρα .Η όρεξη για χρέος της Άγγλο-σαξονικής σφαίρας και του Μεσογειακού Κλαμπ έχει κρατήσει τη ζήτηση σε υψηλά επίπεδα καμουφλάροντας το πλεόνασμα .
Το παραμορφωμένο διαδραστικό παιχνίδι του ασιατικού Κομφουκιανικού μοντέλου και της δυτικής κατανάλωσης έτρεχε ανεξέλεγκτα , μέχρι που οι ανισότητες εξερράγησαν.

Παρόλα αυτά είναι ευκολότερο να κατηγορούμε τον Μπάρμπα-Σάμ , τον δανεισμό υψηλού ρίσκου (subprime) και τους άστοργους Τραπεζίτες .Ένας λαϊκός μύθος πρωταγωνιστεί στις πολιτικές συζητήσεις παντού από το Πεκίνο έως το Τόκιο , τη Μόσχα και το Βερολίνο. Αν είναι τόσο ανόητοι ώστε να δράσουν με βάση αυτή την φαντασίωση που εξυπηρετεί μόνο τους ίδιους τότε θα την πληρώσουν ακριβά !

http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/5339435/Asia-will-author-its-own-destruction-if-it-triggers-a-crisis-over-US-bonds.html
Σημ.axinosp:Η βρετανική Ίαινα ουρλιάζει βλέποντας να την περικυκλώνουν τα διάφορα αρπακτικά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: