Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Βραζιλία και Κίνα "παρακάμπτουν" το δολάριο

Η Βραζιλία και η Κίνα θα συνεργαστούν για να καθιερώσουν την χρήση των δικών τους νομισμάτων στις εμπορικές συναλλαγές, αντί για το αμερικανικό δολάριο, δήλωσαν ο κεντρικός τραπεζίτης της Βραζιλίας, καθώς και σύμβουλοι του Luiz Inácio Lula da Silva, προέδρου της χώρας.

Η Κίνα έχει κάνει κι άλλες κινήσεις που «προκαλούν» το στάτους του δολαρίου ως κορυφαία διεθνή νομισματική μονάδα.

Ο κ. Lula da Silva, που επισκέφθηκε το Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα και ο Hu Jintao, Πρόεδρος της Κίνας, είχαν κατ’αρχήν συζητήσει την ιδέα αντικατάστασης του δολαρίου με του γουάν και το ρεάλ ως εμπορική νομισματική ισοτιμία, όταν συναντήθηκαν στο Λονδίνο για την σύνοδο G20 τον περασμένο μήνα.

Αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Τόνισε ότι αυτό που συζητείται δεν είναι «currency swap», όπως αυτό που συμφώνησε πρόσφατα η Κίνα με την Αργεντινή και που έχουν συμφωνήσει οι ΗΠΑ με πολλές άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία.

«Τα currency swaps δεν σχετίζονται απαραίτητα με το εμπόριο… Τα κεφάλαια μπορεί να τραβηχτούν για οποιαδήποτε χρήση. Εδώ, μιλάμε για το να πληρώνει η Βραζιλία για τα κινεζικά αγαθά με ρεάλ και η Κίνα για τα βραζιλιάνικα αγαθά με γουάν.»

Ο Henrique Meirelles και ο Zhou Xiaochuan, διοικητές των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών, αναμένεται να συναντηθούν σύντομα για να συζητήσουν το θέμα, συμπλήρωσε το στέλεχος της κεντρικής τράπεζας Βραζιλίας.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/515635/ArticleNewsWorld.aspx
Σημ.axinosp:Τον Απριλίο του 2009, η Κίνα έγινε κορυφαίος εμπορικός συνεργάτης της Βραζιλίας, ένα γεγονός που αναγγέλλει πάντα σημαντικές αλλαγές στη παγκόσμια ηγεμονία. Αυτό είναι μόνο η δεύτερη φορά που αυτό έχει συμβεί δεδομένου ότι η Αγγλία έβαλε ένα τέλος σε τρεις αιώνες της πορτογαλικής ηγεμονίας διακόσια έτη πριν. Οι ΗΠΑ αντικατέστησαν έπειτα την Αγγλία ως κύριο εμπορικό συνεργάτη της Βραζιλίας στην αρχή της δεκαετίας του '30 .

http://axinosp.blogspot.com/2009/05/geab-n35.html
Το πανηγύρι για την εγκατάλειψη του δολάριου άρχισε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: