Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Τη μονιμοποίησαν με μισθό 53 ευρώ!

Τη μονιμοποίησαν με μισθό... 53 ευρώ. Η Γρηγορία Μακρογαμβράκη εργαζόταν από το 2000 ως συμβασιούχος καθαρίστρια σε σχολεία του Ηρακλείου. Οταν επιτέλους το 2007 μονιμοποιήθηκε, «πέταξε» από τη χαρά της, αλλά αυτή δεν κράτησε για πολύ, καθώς, σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας, ο μισθός της είναι 53 ευρώ για να απασχολείται καθημερινά για... μισή ώρα.

Μέσα στον... παχυλό αυτό μισθό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα για τα δύο παιδιά της, που ανέρχεται σε 33 λεπτά για το καθένα, όπως δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα «Πατρίς».

«Οταν έμαθα για τη μόνιμη θέση, χάρηκα πολύ. Σκέφτηκα ότι τα λεφτά θα ήταν καλά. Οταν άκουσα για τα 53 ευρώ, έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου», λέει η 37χρονη μητέρα δύο αγοριών 14 και 12 ετών.

Η Γρ. Μακρογαμβράκη είναι διαζευγμένη και δεν παίρνει διατροφή από τον πρώην σύζυγό της. Με τα ένσημα που παίρνει η ασφαλιστική κάλυψη είναι περιορισμένη όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τα δύο αγόρια της.

Η μισή ώρα της σύμβασης που έχει υπογράψει σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως λέει. «Είναι αδύνατον να καθαρίσει κανείς το σχολείο σε μισή ώρα. Αν τηρούσα το ωράριο, θα άνοιγα την πόρτα, θα έμπαινα μέσα και λίγο μετά θα έφευγα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Γρηγορία Μακρογαμβράκη όχι μόνο δεν περιορίζεται στο ωράριό της, αλλά κάνει και διάφορες άλλες εργασίες στο σχολείο, όπως για παράδειγμα το βάψιμο των εξωτερικών χώρων.

Για να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα, καθαρίζει και τις αίθουσες του Νηπιαγωγείου Μαχαιράς Ηρακλείου με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Γι' αυτή την εργασία παίρνει άλλα 83 ευρώ. Ομως και πάλι είναι αδύνατον να ζήσει μια οικογένεια με 136 ευρώ. Γι' αυτό η γυναίκα, που τη διακρίνουν η αξιοπρέπεια και ο δυναμισμός, μαζεύει σαλιγκάρια, ενώ κάνει και διάφορες αγροτικές εργασίες.

Οι δύο γιοι της είναι πολύ καλοί μαθητές και, όπως λέει, θα εργαστεί σκληρά για να τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Για κοροϊδία σε βάρος χιλιάδων καθαριστριών κάνει λόγο η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Νομού Ηρακλείου, Χριστίνα Φοδελιανάκη.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=3510812
Σημ.axinosp:Πως αλλιώς θα "έβγαινε" ο μισθός των Γκόλντεν Μπόυς !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: