Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μεξικό: 27 συλλήψεις δημάρχων και κρατικών λειτουργών για τα καρτέλ

Δέκα δήμαρχοι στο διοικητικό διαμέρισμα Μιτσοακάν του Μεξικού και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι-συνολικά 27 άνθρωποι-συνελήφθησαν χθες Τρίτη από άνδρες του στρατού και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σχέσεις με καρτέλ των ναρκωτικών, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας σύμβουλος του κυβερνήτη Λιονέλ Γκοντόι.

«Δεν είχαμε πληροφόρηση για την επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Γκοντόι. «Συγκεντρώνουμε πληροφορίες, αλλά η επιχείρηση διεξήχθη κατά το Σύνταγμα».

Το διοικητικό διαμέρισμα Μιτσοακάν είναι η γενέτειρα και υπήρξε το πολιτικό εφαλτήριο του προέδρου της χώρας Φελίπε Καλδερόν.

Οι δέκα δήμαρχοι προέρχονται και από τα τρία μεγάλα κόμματα του Μεξικού: το Κόμμα Εθνικής Δράσης (PAN) του Καλδερόν, το Επαναστατικό Θεσμικό Κόμμα (PRI) και το Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), το οποίο κυβερνά στο Μιτσοακάν.

Πρόκειται για τους δημάρχους των πόλεων Απατσινγκάν, Ουρουαπάν, Μπουεναβίστα Τοματλάν, Κοαλκομάν, Νουέβο Ουρέτσο, Αρτεάγα, Τεπαλκατέπεκ, Αγκιλίγια, Τουμπισκάτιο και Σιουδάδ Ιδάλγο.

Συνελήφθησαν επίσης ο Σιτλάγι Φερνάντες, πρώην πολιτειακός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας και νυν σύμβουλος του Γκοντόι, ο Μάριο Μπαουτίστα Ραμίρες, επικεφαλής του πολιτειακού ινστιτούτου εκπαίδευσης αστυνομικών, και ο υφυπουργός δημόσιας ασφάλειας στο Μιτσοακάν Κάρλος Βέγα Σαλδάνια.

Οι αρχές συνέλαβαν την Δευτέρα και την Τρίτη άλλους 11 υπόπτους ως μέλη της συμμορίας La Familia Michoacana ("Η Οικογένεια του Μιτσοακάν"), περιλαμβανομένων αστυνομικών και δημοσίων λειτουργών.

Την περασμένη εβδομάδα, μια έφοδος του στρατού οδήγησε στη σύλληψη ενός εισαγγελέα και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων στο διοικητικό διαμέρισμα Μορέλος.

Στο μεταξύ, η βία που αποδίδεται στα καρτέλ των ναρκωτικών, που η κυβέρνηση υποστήριζε πως σημείωνε πτώση τους πρώτους μήνες του 2009, δεν φαίνεται να κοπάζει: τους πρώτους τρεις μήνες του 2009 κατά επίσημα στοιχεία έχουν σημειωθεί 1.960 δολοφονίες σε όλη τη χώρα.

Στο Ντουράνγκο, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι μασκοφόροι που εισέβαλαν στο σπίτι του Ελισέο Μπάρον, αστυνομικού ρεπόρτερ της εφημερίδας Milenio, και τον απήγαγαν το βράδυ της Δευτέρας, τον εκτέλεσαν.

«Η σορός του βρέθηκε γυμνή με τραύματα από σφαίρες σε αρδευτικό κανάλι», δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στο Μιτσοακάν, Νοέλ Δίας. Δεν είναι σαφές γιατί ο δημοσιογράφος έγινε στόχος των καρτέλ.

Άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Κάρλος Ορτέγα, είχε δολοφονηθεί τον προηγούμενο μήνα στο Ντουράνγκο. Ο Ορτέγα ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς τοπικών παραγόντων.

Από το 2006 στο Μεξικό έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 17 δημοσιογράφοι, και η χώρα θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες για τους ανθρώπους του Τύπου, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/05/2009_281541
Σημ.axinosp:Η Κομπραδόρικη Μεγαλοαστική Τάξη του Μεξικού πιστή σύμμαχος των Αμερικάνων (για να θημηθούμε και την φρασεολογία 17Ν) είπε να βγάλει κατι παραπάνω μια και οι υπηρεσίες της απέναντι στο ντόπιο πληθυσμό ( βλέπε Κλιμάκωση της καταστολής σε Τσιάπας και Οαχάκα) στοιχίζουν ακριβά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: