Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Σχεδιάζει μίνι Γκουαντάναμο σε αμερικανικό έδαφος

Διπλή ψυχρολουσία στους προοδευτικούς οπαδούς του και στους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιφύλαξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ενδίδοντας στις πιέσεις του Ρεπουμπλικάνου υπουργού Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και των στρατιωτικών διοικητών Πετρέους και Οντιέρνο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να μεταφέρει σε αμερικανικό έδαφος 50-100 κρατουμένους του Γκουαντάναμο, συνεχίζοντας επ αόριστον την κράτησή τους χωρίς δίκη.

Παράλληλα ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να μπλοκάρει στο Ανώτατο Δικαστήριο τη δημοσίευση περισσότερων φωτογραφιών από βασανιστήρια κρατουμένων στις ιρακινές φυλακές του Αμπού Γκράιμπ και στο Αφγανιστάν, προκειμένου «να μην εκθέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα και να προλάβει ένα νέο κύμα αντι-αμερικανισμού».

«Δυστυχώς, ακολουθεί την πολιτική του Μπους. Γελοιοποίησε την ίδια του την εξαγγελία για διαφάνεια και τιμωρία των βασανιστών», κατήγγειλε η Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU). Με δική της πρωτοβουλία η αμερικανική δικαιοσύνη διέταξε πέρυσι τον Σεπτέμβριο το Πεντάγωνο να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις φωτογραφίες βασανισμών, το αργότερο έως τις 28 Μαϊου 2009.

Εντονη κριτική δέχτηκε ο Ομπάμα και από τη Διεθνή Αμνηστία, ενώ ένας από τους βασικούς αρθρογράφους υποστηρικτές του, ο Αντριου Σάλιβαν του Atlantic Monthly, τον κατηγόρησε ότι «αργά αλλά σταθερά καλύπτει τα εγκλήματα πολέμου των προκατόχων του».

Σημειώνεται πως ο Ομπάμα έχει υποσχεθεί να κλείσει το Γκουαντάναμο έως το 2010, ενώ με την ανάληψη των καθηκόντων του διέταξε τετράμηνη αναστολή των δικών, για να εξετάσει αν θα παραπέμψει τους υπόπτους σε στρατοδικεία ή σε τακτικά δικαστήρια.

Επίσης έχει βολιδοσκοπήσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες για τους «φορτώσει» κάποιους από τους 241 κρατουμένους. Η ιδέα για τη μεταφορά των 50-100 «πλέον επικίνδυνων και αναξιόπιστων» σε αμερικανικό έδαφος χωρίς δίκη, ανήκει στον υπουργό Αμυνας Γκέιτς.

Εννοείται πως οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου επαίνεσαν τον πρόεδρο για τη μεταστροφή του, χάριν της «εθνικής ασφάλειας». Ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα σχόλια των γερουσιαστών Λίντσεϊ Γράχαμ και Τζο Λίμπερμαν.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8777&pubid=3650771#
Σημ.axinosp:Εκτός από λαμόγιο των Τραπεζιτών , έλεγε και ψέματα προεκλογικά ότι θα κλείσει τη φυλακή γιατί απλά μεταφέρει το Γκουαντάναμο εντός Αμερικής γιατί έτσι και αλλιώς τελειώνει η σύμβαση Αμερικής-Κούβας για την παραχώρησης της ομώνυμης βάσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: