Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Περισσότερες τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν, λέει το ΔΝΤ

Ο Alistair Darling πρέπει να ετοιμαστεί να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια στις απειλούμενες τράπεζες της Μεγάλης Βρετανίας, ίσως εθνικοποιώντας άλλα ηχηρά ονόματα , έχει προειδοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Του Edmund Conway 21/05/2009
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι παρόλο τα δραστικά μέτρα στήριξης της Royal Bank of Scotland, της Lloyds Banking Group και άλλων σημαντικών Τραπεζών που τις είχαν αποτρέψει από την κατάρρευση, περισσότερα δημόσια χρήματα, πρέπει να τροφοδοτηθούν στην οικονομία προκειμένου να επιστρέψει πλήρως δυνατή .
Η εναλλακτική λύση είναι μία “ζόμπι “ ανάκαμψη δεδομένου ότι οι τράπεζες θα συνεχίζουν να αρνούνται να δανείσουν για χρόνια, έχει πει το ΔΝΤ στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η προειδοποίηση αποτέλεσε μέρος μιας σκληρής αξιολόγησης της βρετανικής οικονομίας. Σε μια δίκοπη επίθεση στον προϋπολογισμό ,το ΔΝΤ εγκωμίασε μέρος από το σχέδιο διάσωσης αλλά απέρριψε του ισχυρισμούς του υπουργού ότι η ύφεση θα τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Πρόσθεσε ότι πρέπει να αρχίσει την αποπληρωμή του χρέους σημαντικά νωρίτερα από ότι παρουσίασε τον περασμένο μήνα.
Εντούτοις, η αξιολόγηση του ΔΝΤ του οικονομικού συστήματος είναι που θα προκαλέσει περισσότερους πανικούς, δεδομένου ότι πολλοί έχουν υποθέσει ότι αρκετά δημόσια χρήματα έχουν παρθεί τώρα από τον τραπεζικό τομέα.
Το ΔΝΤ ολοκλήρωσε τη δήλωση του , μετά από μια μίας εβδομάδας επίσκεψη στη Βρετανία λέγοντας “ Το οικονομικό σύστημα δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα στο επίπεδο όπου οι τράπεζες είναι έτοιμες να αυξήσουν το δανεισμό για να υποστηρίξουν αρκετά μια ισχυρή ανάκαμψη. Αν και οι τράπεζες αναμένονται να συνεχίσουν να παραμένουν πιο πάνω από τις ελάχιστες προδιαγραφές απαιτούμενου κεφαλαίου οι περαιτέρω κλονισμοί θα οδηγήσουν σε μια διάβρωση του κεφαλαίου ασφαλείας .
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενθαρρύνει τις τράπεζες για να αυξήσουν περισσότερο τα κεφάλαια τους , και να είναι σε " στάση έτοιμη να παρέχει την περαιτέρω δημόσια υποστήριξη όπου χρειαστεί."
Αν και δεν δηλώνεται ρητά στην έκθεση, το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι περαιτέρω ενέσεις με δημόσιων χρήματα μπορούν να αποδειχθούν αναπόφευκτες εάν η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει το δανεισμό από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδά της, βοηθώντας να φέρει ένα τέλος στην πιστωτική κρίση. Στα σχόλια ότι θα προκαλέσουν το φόβο μεταξύ των επενδυτών στις τράπεζες, το ΔΝΤ πρότεινε επίσης ότι οι τράπεζες πρέπει να συντηρήσουν το κεφάλαιό τους “με το να σταματήσουν τη παροχή μερισμάτων αν είναι απαραίτητο και με τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές."
Η αξιολόγηση ακολουθεί μια παρόμοια προειδοποίηση από τον
Mervyn King την προηγούμενη εβδομάδα διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας .
Το Ταμείο υποστήριξε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί από το -4.1% αυτό το έτος - η μεγαλύτερη εν καιρώ ειρήνης ύφεση από τη δεκαετία του '30, και από ένα περαιτέρω -0.4% το επόμενο έτος. Πιο καταστρεπτική είναι η κριτική του προϋπολογισμού στη πρόβλεψη δανεισμού, λέγοντας:” Η επιτυχία του πακέτου της τρέχουσας πολιτικής συνίσταται στη συνεχή εμπιστοσύνη και στην ικανότητα υποστήριξης των φορολογικών μέτρων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει " θέσει το δημόσιο χρέος σε μια σταθερή πορεία προς τα κάτω γρηγορότερα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2009."
Το Ταμείο ευνοεί αυστηρότερες περικοπές δαπανών για να επαναφέρει τον προϋπολογισμό σε ισορροπία ακόμη και μετά από τις εκλογές. http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/5357191/More-banks-may-have-to-be-nationalised-says-IMF.html
Σημ.axinosp:Τα μισά που λέει το ΔΝΤ στους Βρετανούς θα ήταν αιτία πολέμου πριν 50 χρόνια, αν κάποιος τολμούσε να τα ξεστομίσει και θα έβγαινε ο Εγγλέζικος Στόλος από το Ναύσταθμο , αλλά τώρα λουλούδες !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: