Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Η Κίνα προειδοποιεί τη Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ για την εκτύπωση χρημάτων

Η Κίνα έχει προειδοποιήσει ένα κορυφαίο μέλος της Κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ότι ενοχλείται όλο και περισσότερο από την άμεση αγορά της FED των ομολόγων του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Του Ambrose Evans-Pritchard
24 Μαΐου 2009

Ο Richard Fisher, Πρόεδρος της τράπεζας Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Ντάλλας, είπε: " Οι ανώτεροι υπάλληλοι της κινεζικής κυβέρνησης με έψησαν στη σχάρα για το εάν πηγαίνουμε ή όχι να νομισματοποιήσουμε τις ενέργειες στη νομοθεσία μας .
" Πρέπει να έχω ρωτηθεί για αυτό εκατό φορές στην Κίνα. Ρωτήθηκα σε κάθε μία συνεδρίαση για τις αγορές του Υπουργείων Οικονομικών μας. Αυτή φάνηκε να είναι η κύρια ανησυχία εκείνων που επενδύουν με τα πλεονάσματά τους συνήθως στις Ηνωμένες Πολιτείες, " είπε στη Wall Street Journal.
Το πρόσφατο ταξίδι του στην Άπω Ανατολή εμφανίζεται να είναι μια άκαμπτη υπενθύμιση γιατί στη Ασία ο Κομφουκιανισμός πολιτισμός της σωστής δράσης δεν κοιτάζει ευγενικά στην αμέριμνη πολιτική της εκτύπωσης χρημάτων από τους Αγγλοσάξονες
Ο κ. Fisher, το κυρίαρχο γεράκι της Fed' ήταν ένας άγριος αντίπαλος της αρχικής απόφασης να αγοραστεί χρέος από το Υπουργείο Οικονομικών, με το φόβο ότι θα οδηγούσε σε ένα θόλωμα της γραμμής μεταξύ φορολογικής και η νομισματικής πολιτικής - και θα μπορούσαν πάρα πολύ εύκολα να εκφυλιστούν όλα σε οικονομία τύπου Αργεντικής με ανεξέλεγκτα έξοδα.
Εντούτοις, συμφώνησε ότι η FED αναγκάστηκε να λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης μετά που το οικονομικό σύστημα " κυριολεκτικά κατά ένα μέρος κατέρρευσε ".
Ούτε, πρόσθεσε ήταν εκεί πολύς κίνδυνος απογείωσης του πληθωρισμού ακόμα. Η FED του Ντάλλας χρησιμοποιεί μια σφικτή εκλεπτυσμένη μέθοδο βασισμένη σε 180 τιμές που αποκλείει τις ακραίες κινήσεις και θαυμάζεται ευρέως για την ακρίβεια της.
" Έχετε κάποιο ήπιο αντιπληθωρισμό εδώ, " πρόσθεσε.
Ο σπουδασμένος στην Οξφόρδη κ. Fisher ,ο οποίος υποστηρίζει ευθαρσώς την ελεύθερη αγορά και την (κατά τον Schumpeter) διαδικασία της δημιουργικής καταστροφής, έχει ξεκινήσει μία ζωηρή εκστρατεία για την αφύπνιση των Αμερικανών ως προς την «τεράστια τρύπα» της μη χρηματοδότησης των συντάξεων και του παθητικού της υγειονομικής περίθαλψης, καταστάσεις που εδραιώθηκαν μετά από χρόνια εξουσίας μίας απρόσεκτης πολιτικής τάξης
Στη FED του Ντάλλας πιστεύουμε ότι το σύνολο είναι πάνω από $99 τρις. " είπε το Φεβρουάριο.
"Αυτή η κατάσταση είναι δημιούργημα σας. Όταν επιπλήττετε τους αντιπροσώπους ή τους γερουσιαστές σας ή τους Πρόεδρους σας για τα χάλια που έχουμε , επιπλήττετε τον εαυτό σας .Τους ψηφίζετε είπε .
Η προειδοποίησή του έρχεται ανάμεσα στην ανάπτυξη των φόβων ότι η Αμερική θα μπορούσε να χάσει την κυρίαρχη εκτίμηση ΑΑΑ

http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/financialcrisis/5379285/China-warns-Federal-Reserve-over-printing-money.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: