Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Θύμωσαν Μαδρίτη, Λισαβόνα για τη σύγκριση με Ελλάδα

Η Ισπανία και η Πορτογαλία ενοχλήθηκαν για τη σύγκριση των οικονομικών προβλημάτων τους με αυτά της Ελλάδας.

Μάλιστα η Μαδρίτη εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά της στον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος αναφέρθηκε σε «κοινά χαρακτηριστικά» που παρουσιάζουν από πλευράς οικονομικών προβλημάτων οι 3 χώρες.

* Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Ελενα Σαλγάδο, χαρακτήρισε χθες «απρόσεκτο» τον συμπατριώτη της Χ. Αλμούνια, διότι κατά την προχθεσινή παρουσίαση των συστάσεων της Κομισιόν προέβη λίγο πολύ στη σύγκριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των δύο χωρών της Ιβηρικής με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ποια ήταν η «απροσεξία» του Ισπανού επιτρόπου, ο οποίος προέρχεται από την ίδια πολιτική οικογένεια με τη Σαλγάδο (Σοσιαλιστικό Κόμμα); Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι «η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της ευρωζώνης, έχουν βέβαια διαφορές αλλά και κοινά χαρακτηριστικά». Και πρόσθεσε: «Τα κοινά χαρακτηριστικά είναι η μόνιμη απώλεια ανταγωνιστικότητας από τότε που έγιναν μέλη της ΟΝΕ, τα υψηλά ελλείμματα και, ιδίως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, οι μεγάλες ανάγκες για εξωτερικό δανεισμό».

* Αλλά και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, εξέφρασε και αυτός τη δυσφορία του για τη σύγκριση με την Ελλάδα. Η Μαδρίτη και η Λισαβόνα δεν επιθυμούν καμία σύγκριση και ακολουθούν την τακτική του «λακωνίζειν», γνωρίζοντας ότι όσο περισσότερες δηλώσεις κάνουν τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα και καθίστανται ευάλωτες. Το αντίθετο δηλαδή που πράττει η Αθήνα... Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας ανήλθε το 2009 στο επίπεδο του 11,20% του ΑΕΠ και της Πορτογαλίας στο 6%.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=128953

Σημ.axinosp:Αυτές οι δηλώσεις αντικατοπτρίζουν, το πόσο επικίνδυνοι είναι οι πολιτικοί σε αυτές τις χώρες , νομίζοντας ότι οι καρχαρίες των διεθνών κερδοσκοπικών κεφαλαίων απλά θα προσπεράσουν και δεν θα τους δαγκώσουν , όπως έγινε με την Ελλάδα. Εφόσον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εκδίδει άτοκο Ευρωομόλογο για όλα τα κράτη της Ευροζώνης , υπακούοντας στα κελεύσματα του επικεφαλής της Deutsche Bank, κ. Josef Ackermann ή του King της Bank of England θα υποστούν τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεων τους . Όλος ο Ευρωπαικός Νότος (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) στην αρχή θα γονατίσει , από τις συντονισμένες κινήσεις των κερδοσκόπων, βλέποντας τον Μπαρόζο της ΕΕ αλλά και τον Τρισέ της ΕΚΤ να κοιτούν απαθείς χωρίς να παίρνουν μέτρα σαν τα παραπάνω . Δεν το κάνουν γιατί είναι ή ηλίθιοι ή πράκτορες Τραπεζικών συμφερόντων , που και στις δύο περιπτώσεις , το αποτέλεσμα που μετράει θα είναι το ίδιο εφιαλτικό , για τους λαούς της Ευροζώνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θυμωσαν οι σιωνοπρακτορες που συγκρινουν την Ελλαδα με την ισχυρη Ισπανια των ανεργων του 20%