Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

20 δισ. ευρώ από ΔΝΤ σε βάθος 18 μηνών

Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να δανειστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη πως η Ευρώπη θα βρει λύση για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Προσέθεσε ότι για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα πρέπει να αφιερωθεί σε ένα πρόγραμμα που θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης είχαν ενημερωθεί νωρίς χθες το πρωί ότι η Γαλλία και η Γερμανία είχαν καταλήξει σε συμφωνία που θα αντιμετώπιζε με ακρίβεια το πρόβλημα της Ελλάδας. Την ίδια ενημέρωση είχαν λάβει και αξιωματούχοι του ΔΝΤ.

Η συμμετοχή του Ταμείου στο σχέδιο διάσωσης είναι σημαντική, είπε ένας αξιωματούχος, και προσέθεσε τα εξής: «Εάν και εφόσον υποβάλει αίτημα η Ελλάδα, το μερίδιο του Ταμείου θα είναι 27 δισεκατομμύρια δολάρια (γύρω στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ) τα οποία θα δοθούν σε διάστημα 18 μηνών. Το ποσό αυξήθηκε σημαντικά με απόφαση του διευθυντή του Ταμείου, ύστερα από παρέμβαση των μελών της ευρωπαϊκής ομάδας», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτόκιο αναμένεται να «κλείσει» στο 2,5% και το ανώτατο επιτόκιο προβλέπεται να φτάσει στο 3%.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι το Ταμείο δεν θα ζητήσει κανένα επιπρόσθετο μέτρο. Οι αρμόδιοι που ασχολούνται με την Ελλάδα θεωρούν ότι τα μέτρα του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας είναι επαρκή και έχουν εγκριθεί από το ΔΝΤ. Ομως, το Ταμείο θα ζητεί «διορθωτικές κινήσεις» εάν οι στόχοι που θέτει το Πρόγραμμα δεν πραγματοποιηθούν. Ο αξιωματούχος είπε ότι θα συμφωνηθεί χρονικό διάστημα εξέτασης της υλοποίησης των μέτρων. Το πιο πιθανό είναι ανά εξάμηνο.

Στο μεταξύ, το κείμενο των προβλέψεων για την Ελλάδα και άλλες χώρες δόθηκε χθες στον διευθυντή και στα μέλη του Συμβουλίου του Ταμείου. Οι προβλέψεις για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ είναι μείον 2 το 2010 και μείον 1,1 το 2011.

Οι προβλέψεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή είναι ότι θα σημειώσει μείωση και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών από μείον 10,6 το 2009 θα γίνει μείον 9,87 το 2010 και μείον 8,2 το 2011. Η ανεργία θα αυξηθεί από το 9,4% το 2009 σε 12% το 2010 και 13% το 2011.

«Κορυφή του παγόβουνου» είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσου Μιν, αναπληρωτή διοικητή της κινεζικής κεντρικής τράπεζας, η κρίση που πλήττει την Ελλάδα, καθώς το φάσμα μιας κατάρρευσης απλώνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. «Η Ελλάδα είναι μία περίπτωση, αλλά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Τσου Μιν σε ένα φόρουμ επενδυτών στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones.

«Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, γιατί είναι σχετικά μικρή σε μέγεθος χώρα», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Κινέζο αξιωματούχο, η κύρια ανησυχία σήμερα αφορά την πορεία χωρών, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10846945

Σημ.axinosp:Μπράβο GAP που μας έβαλες στο ΔΝΤ και μάλιστα χωρίς να χάσουν ούτε ένα ευρώ οι Τραπεζίτες που μας έχουν ρουφήξει τα τελευταία χρόνια για τόκους δανείων πάνω από 300 δισ. ευρώ, όσο και το εξωτερικό μας χρέος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: