Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Εξαφανίστηκε νησί στον κόλπο της Βεγγάλης

Το νησάκι Νιου Μουρ που εδώ και 30 χρόνια αποτελούσε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στην Ινδία και το Μπαγκλαντές, τελικά έδωσε μόνο του λύση στην έριδα: εξαφανίστηκε στα νερά του Κόλπου της Βεγγάλης, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

«Αυτό που δεν κατάφεραν να πετύχουν οι δύο χώρες έπειτα από χρόνια διαλόγου τελικά επιλύθηκε από την κλιματική αλλαγή» σχολίασε ο Σουγκάτα Χάζρα, καθηγητής Ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο Τζανταβπούρ της Καλκούτας.

Το Νιου Μουρ, ένα από τα πολλά του νησιωτικού συμπλέγματος Σούντερμπαν, έχει πλέον βυθιστεί εντελώς όπως επιβεβαιώνουν οι δορυφορικές φωτογραφίες και οι περιπολίες του λιμενικού, εξήγησε ο ερευνητής. Μόνο οι κορυφές μερικών δέντρων διακρίνονται να εξέχουν από το νερό.

Το Μπαγκλαντές, με πληθυσμό 150 εκατομμυρίων απειλείται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή λόγω του χαμηλού υψομέτρου του. Το 18% των παράκτιων περιοχών θα βυθιστεί και 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα εκτοπιστούν αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά ένα μέτρο έως το 2050, όπως προβλέπουν ορισμένα κλιματικά μοντέλα.

Η ομάδα του Δρ Χάζρα καταγράφει ανησυχητική αύξηση στο ρυθμό άνοδο της στάθμης στον Κόλπο της Βεγγάλης, ανάμεσα στο Μπαγκλαντές και την Ινδία. Μέχρι το 2000, η άνοδος περιοριζόταν στα 3 χιλιοστά ανά έτος, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αυξηθεί στα 5 χιλιοστά ανά έτος, εξήγησε ο ερευνητής.

Πολλά ακόμα από τα νησιά του συμπλέγματος Σούντερμπαν έχουν χαμηλό υψόμετρο και πιθανότατα δεν θα γλιτώσουν. Το 1996 εξαφανίστηκε στα κύματα το νησί Λοχακάρα, αναγκάζοντας τους λιγοστούς κατοίκους του να μετακομίσουν. Το γειτονικό νησί του Γκοραμάρα έχει βυθιστεί κατά το ήμισι και δέκα ακόμα νησιά απειλούνται.

Το νησί Νιου Μουρ , το οποίο ονομαζόταν και Σάουθ Ταλπάτι στο Μπαγκλαντές, είχε μήκος 3.5 χλμ και πλάτος 3 χλμ. Πάνω του δεν υπήρχαν μόνιμες κατασκευές, αν και η Ινδία είχε στείλει το στρατό να υψώσει τη σημαία της στο νησί το 1981.

Παρά την εξαφάνισή του, το θέμα των συνόρων παραμένει ανοιχτό ανάμεσα στις δύο χώρες.
http://www.tanea.gr
Σημ.axinosp: Φυσικά παραμένει το θέμα ανοιχτό τόσοι άνθρωποι ασχολούνταν με το θέμα αυτό, τόσα υπουργεία , τόση σπατάλη ενέργειας και πόρων, έτσι θα περάσει στο ντούκου, αδύνατον !! Προτείνω στις δύο χώρες να συνεχίσουν ,λες και υπάρχει το νησάκι, μάλιστα προτείνω να στείλουν και τα ινδικά ΟΥΚ να βάλουν υποβρύχια την σημαία τους, γράφοντας νέες σελίδες δόξης στην Ινδική ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: