Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Γιατί "ανεβαίνουν" τα spreads και "πέφτει" το ΧΑ

Πολλοί αναρωτούνται σήμερα γιατί ανεβαίνουν τα spreads των ελληνικών ομολόγων.
Η απάντηση έγκειται στη μαζική ρευστοποίηση θέσεων των Citigroup, Morgan Stanley και Merrill Lynch.
Γιατί όμως ρευστοποιούν με τόση επιθετικότητα;;;
Πολλοί θα πουν ότι έγκειται στο ότι δεν ικανοποίησε η δημοπρασία του επταετούς, άλλοι ότι δεν έχουν διαφανεί ακόμη απτά αποτελέσματα του σχεδίου σταθερότητας κ.ο.κ
Εγώ νομίζω ότι αλλού είναι το πρόβλημα.
Ο Strauss-Kahn πρόεδρος του ΔΝΤ δήλωσε ότι:
“Εάν, και είναι μεγάλο εάν, η Ελλάδα ζητήσει οικονομική βοήθεια, θα παράσχουμε στήριξη στο μέλος μας, όπως κάνουμε και με κάθε άλλο μέλος”, συμπληρώνοντας, «Αν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα θα είναι πρόγραμμα του ΔΝΤ, με όρους που θα αποφασίσει το ΔΝΤ, όπως συμβαίνει στην περίπτωση κάθε χώρας».
Με άλλα λόγια ακυρώνεται εκ’ των πραγμάτων το τραγελαφικό «σχέδιο διάσωσης» των Βρυξελών και δη της Γερμανίδας καγκελαρίου αφού το ΔΝΤ δεν συμφωνεί στη συμμετοχή του σε «δεύτερο ρόλο».

H επανέκδοση 20ετούς (λήξης Απριλίου 2022) με discount 50 μονάδες βάσης (5,90% η απόδοση της έκδοσης από 6,40% της τρέχουσας τιμής) είναι μια σκληρή ζαριά...

Με άλλα λόγια ζητάμε να μας δανείσουν με 0,5% φθηνότερα από ότι τιμολογείται ο δανεισμός μας αυτή την ώρα στις αγορές.

Η έκδοση των 20ετών έχει αποκλειστικό στόχο την αποκατάσταση των στρεβλώσεων στους shortαρισμένους Morgan Stanley Citigroup κ.α αφού είχαν φθάσει να δανείζονται τίτλους προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις τους έως και με 16% επιτόκιο από τους κατέχοντες Ελληνικούς τίτλους.

Ο ΟΔΔΗΧ προκειμένου να περιορίσει αυτήν την στρέβλωση εξέδωσε τίτλους με 5,90% επιτόκιο προκειμένου να καλύψουν τις short θέσεις τους οι ενδιαφερόμενοι.

Μόλις 390 εκ. αντλήθηκαν από την έκδοση σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ με τελική απόδοση 6,05% (5,90 το κουπόνι και 99,05/100 η τιμή κτήσης).

"Πήγαμε για μαλί και βγήκαμε κουρεμένοι"...

αφού είχαν σορτάρει τα ομόλογα, και ανέβηκαν τα spread, δηλαδή αποκόμισαν τρελά κέρδη, γιατί θα πρέπει να κλείσουν και τις θέσεις του και μάλιστα με 16% επιτόκιο?

Δανείζονταν τίτλους με 16% επιτόκιο προκειμένου να τους σορτάρουν (δηλαδή να τους πουλήσουν).

Προκειμένου λοιπόν να κερδίσουν από την συναλλαγή αναγκάζονταν και "σορτάριζαν" ακόμη εντονότερα και χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό τεχνικό μέσο.

Το παιχνίδι όλο έγκειται στο ποιος θα αντέξει περισσότερο η Ελλάδα ή Αυτοί.

Στόχος τους είναι να συνεχίσουν το παιχνίδι μέχρι τέλη Μαϊου. Μέχρι τότε οι μεγάλες δανειακές ανάγκες του δημοσίου λειτουργούν "ως βούτυρο στο ψωμί τους" καθιστώντας τους χειρισμούς τους ευχερέστερους.

Ποια η σκέψη του ΟΔΔΗΧ;

Έδωσε τη δυνατότητα σε όσους ήθελαν να αποσυρθούν από αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι να αγοράσουν τους τίτλους που είχαν δανειστεί προκειμένου να κλείσουν τη θέση τους. Με αυτό τον τρόπο είχε την ελπίδα ότι θα μετριαστούν οι πιέσεις.

Όμως εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν υπήρχε διάθεση από τους περισσότερους για ανακωχή….

Τα αποτελέσματα της ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ δημοπρασίας (όχι νέα έκδοση-όπως πολλοί πιστεύουν) λειτουργούν ως ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ στην Ελλάδα.

Ο ΟΔΔΗΧ όφειλε εξ' αρχής να είχε οριοθετήσει καλύτερα το ποσό που θα καλυπτόταν.

Καλύτερα να ζητούσε 200 εκ και να έδινε 390 παρά που ζήτησε 1 δις με αυτά τα αποτελέσματα...

Κάποιος (οι) πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτό!!!

ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

http://zaftheo.capitalblogs.gr/listArticles.asp?blid=62
Σημ.axinosp:Το παρόν αναρτήθηκε στο μπλόγκ ¨Επί χρήμασι Κρεμάμενοι" ήταν δε σχόλιο στο άρθρο της Capital.gr Έκτακτη κίνηση ΟΔΔΗΧ για 1 δισ. ευρώ  συμπλήρωμα στο σχόλιο του zaftheo ήταν αυτό
zaftheo
και λοιποί φίλοι...
οι άνθρωποι δεν ειναι απλά άσχετοι αλλά και επικίνδυνοι!!!!
τους πληρώνει το κράτος δηλαδή εμείς δια των εκπροσώπων μας....
για να κάνουν ότι μ...κια τους κατέβει ... και δεν λογοδοτούν και πουθενα!!
ετσι όπως το πάνε σε δύο μήνε το πολύ .. πρέπει όλοι μας να αποσύρουμε τα ευρώπουλά μας απο τις Τράπεζες και επειγόντως στο σεντούκι!!!
η χρεωκοπία ειναι προ των πυλών!!!! ίσως και μέσα στο καλοκαίρι!!!
και γιατί.... θα χρειαστούν τόσα προσθετα μέτρα απο την κυβέρνηση.. με εντολές ΔΝΤ ..που δεν θα μπορούν να τα πάρουν!!!! και πιθανοτατα πτώχευση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: