Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Αποσύρουν μία στις τρεις πυρηνικές κεφαλές

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Oριστικοποιήθηκε η νέα συμφωνία SΤΑRΤ για τη μείωση των πυρηνικών όπλων Ουάσιγκτον- Μόσχας, ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας κκ. Μπαράκ Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η νέα συνθήκη θα μειώνει κατά περίπου 30% τον αριθμό των ενεργών πυρηνικών όπλων των δύο κρατών. Το ιστορικό «ραντεβού» για την τελετή της υπογραφής της ορίστηκε στην Πράγα, στις 8 Απριλίου. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, κάθε πλευρά θα περιορίσει στις 1.550 τις πυρηνικές κεφαλές. Αυτό σηματοδοτεί μια περαιτέρω μείωση από την προγραμματισμένη (από 2.200 σε 1.700 ως το 2012).

Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα μειώσουν στις 700 τις πλατφόρμες εκτόξευσης, όπως βομβαρδιστικά, υποβρύχια και βάσεις πυραύλων.

«Πρόκειται για την πιο περιεκτική συμφωνία των τελευταίων ετών» δήλωσε ο κ. Ομπάμα, ο οποίος έχει συχνά εκφράσει το όραμά του για έναν πλανήτη χωρίς πυρηνικά όπλα. Τόνισε επίσης ότι οι δύο χώρες, τηρώντας τις δεσμεύσεις τους βάσει της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών, ενισχύουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για να σταματήσει η εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και να εξασφαλιστεί ότι και άλλες χώρες θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι η συμφωνία-ορόσημο δείχνει σε κράτη «όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα» ότι μια από τις πρώτες προτεραιότητες των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι «να εντείνουν το καθεστώς μη εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων ώστε να κρατήσουν τα πυρηνικά υλικά μακριά από λάθος χέρια».
«Η νέα συνθήκη SΤΑRΤ δεν επιβάλλει περιορισμούς στο σχέδιο ανάπτυξης και βελτίωσης της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας» δήλωσε παράλληλα ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Η νέα Συνθήκη δεν θα εμποδίσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για «τη βελτίωση και την ανάπτυξη» συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, τα οποία αποσκοπούν, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, να προστατεύσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από μια ενδεχόμενη ιρανική απειλή.

Είχε θεωρηθεί ότι η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας οφειλόταν ενδεχομένως στα σχέδια των ΗΠΑ για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη. Η ισχύς της προηγούμενης SΤΑRΤ έχει εκπνεύσει από τον Δεκέμβριο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: