Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τώρα να βοηθήσει έμπρακτα τη χώρα ο ΣΕΒ

Του Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλου

Πεδίο δόξης λαμπρό αποτελεί η σημερινή οικονομική κρίση για να αναγεννηθούν ξανά οι μεγάλοι ευεργέτες στην Ελλάδα.

Όπου και να γυρίσεις στην Ελλάδα υπάρχουν ορατά τα αποτυπώματα της δράσης τους που χρονολογείται από την απελευθέρωση του 1821, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι και από παλαιότερα.

Θα ήταν πραγματικά εξαιρετικό να βλέπαμε σήμερα τους μεγαλοσχήμονες οικονομικούς παράγοντες (η πλειοψηφία των οποίων έδρεψε πλήθος καρπών από το Χρηματιστήριο και όχι μόνο μια δεκαετία πριν) να αναλαμβάνουν σταυροφορία για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Θα ήταν ευχής έργο για παράδειγμα να βλέπαμε τον ΣΕΒ (που έτσι κι αλλιώς δεν κάνει επενδύσεις εντός της χώρας) και τον πρόεδρό του Δημήτρη Δασκαλόπουλο να προωθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να υποστηριχθεί η χώρα.

Όχι βέβαια με θεωρητικές δηλώσεις συμπαράστασης και ηθική στήριξη (όπως κάνουν σήμερα), αλλά με το να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτούν, για παράδειγμα, το δύσκολο δανεισμό του δημοσίου.

Τι εξαιρετικό επίσης παράδειγμα θα ήταν αν πέντε βιομήχανοι ή άλλοι επιχειρηματίες επισκέπτονταν ένα απόγευμα τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του πρότειναν να αγοράσουν αυτοί εξ΄ ολοκλήρου ένα ομολογιακό δάνειο δεκαετούς ή δεκαπενταετούς διάρκειας, που θα εκδιδόταν από την ελληνική δημοκρατία με τη μορφή της ιδιωτικής τοποθέτησης (private placement).

Το παραπάνω γίνεται γρήγορα και εύκολα αν υπάρχουν αποφασισμένοι άνθρωποι, που αγαπούν την πατρίδα τους και θέλουν να τη βοηθήσουν στις δύσκολες ώρες που περνά. Θα αγόραζαν τους τίτλους, θα τους έβαζαν στα συρτάρια τους και θα βοηθούσαν αποτελεσματικά το ενδεές ελληνικό κράτος.

Με την πράξη τους θα αποδείκνυαν ότι είναι άξιοι σεβασμού και έμπλεοι μιας κοινωνικής συνείδησης που στα δύσκολα διακρίνεται με πράξεις υπέρ του συνόλου και του εθνικού συμφέροντος. Ομοίως θα αποδείκνυαν ότι δεν ισχύει πάντα η φράση που λέγεται: «ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα». Το παράδειγμα ευθύνης, που θα εκπέμπονταν θα ήταν καταλυτικό και ο πατριωτισμός τους θα έπιανε τόπο και δεν θα ήταν κούφιος σαν εκείνος με τις αντιγερμανικές κορώνες που ακούμε τελευταία από τους πολιτικούς, που οδήγησαν το καράβι στα βράχια.

Αν επίσης μαζί με τα παραπάνω επέλεγαν όλοι αυτοί οι ισχυρά οικονομικοί Έλληνες να μεταφέρουν στην Ελλάδα και όλες τις δραστηριότητές τους, τότε αναμφίβολα θα είχαμε μια κοσμογονία.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια διάθεση φυγής των Ελλήνων επιχειρηματιών από την πατρίδα τους… Προτιμούσαν άλλες χώρες με καλύτερες συνθήκες όπως έλεγαν. Πόσο θλιβερή ήταν η εικόνα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή που πήγαινε παλαιότερα να μιλήσει στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ και παρακαλούσε τους αδιάφορους βιομήχανους να κάνουν επενδύσεις!!!

Και βέβαια η ίδια εικόνα θα είναι και στην επόμενη γενική συνέλευση, όπου θα ακουστούν τα πάντα αλλά από έργα μηδέν…
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=56&artid=81760
Σημ.axinosp:Μιλάμε για μια λούμπεν μεγαλοαστική τάξη  (ΛΜΑΤ) κατά την φρασεολογία της 17Ν, που μεγάλωσε και ανδρώθηκε με το σχέδιο Μάρσαλ που καμία σχέση δεν έχει με την λέξη ευεργεσία αλλά μόνο με κοσμικά πάρτυ, σεξουαλικά σκάνδαλα, απίστευτη επίδειξη πλούτου και μπόλικης βλακείας.Είναι οι ίδιοι που κερδοσκοπούν ενάντια στην χώρα τους καταθέτοντας τα λεφτά τους σε Ελβετικές Τράπεζες και κερδοσκοπικά κεφάλαια και από την μία αρνούνται όποιαδήποτε αύξηση στους εργαζόμενους τους και από την άλλη αγοράζουν πίνακες εκατομμυρίων σαν τον εικονιζόμενο Δασκαλόπουλο για να τους αναφέρουν οι κοσμικές στήλες.

1 σχόλιο:

christos milionis είπε...

o Δασκαλοπουλος ειναι μεγας ευεργετης της παρτης του.
απο την φατσα του καταλαβαινεις τι υποκειμενο ειναι.