Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Σπρώχνουν σε ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου

Τουρκική κορβέτα έφθασε μέχρι τη Μακρόνησο και επιχείρησε να ασκήσει έλεγχο σε διερχόμενο εμπορικό πλοίο
Οι τουρκικές προκλήσεις γίνονται με το φερετζέ του ΝΑΤΟ και στόχο έχουν να επιβάλουν τετελεσμένα στο Αιγαίο
Motion Team
Μια ακόμα τουρκική πρόκληση, τροχιοδεικτική των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων για διχοτόμηση του Αιγαίου, σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα. Για έβδομη κατά σειρά φορά το τελευταίο διάστημα, τουρκικό πολεμικό πλοίο, κατά παράβαση των κανόνων της «αβλαβούς διέλευσης», πέρασε λίγο έξω από το Σούνιο παραβιάζοντας κατ' επανάληψη τα ελληνικά χωρικά ύδατα.Η πρόκληση μάλιστα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν η τουρκική κορβέτα «Bafra», στις 2.15 χτες τα ξημερώματα, αφού προηγουμένως είχε περάσει το στενό Μακρονήσου - Κέας, μετά από αλλεπάλληλες παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων (Αστυπάλαια, Σαντορίνη, Φολέγανδρο) και ενώ βρισκόταν στο στενό του Καφηρέα (Εύβοια - Ανδρος), επιχείρησε - σύμφωνα με όσα αρχικά ανακοινώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ - να ασκήσει έλεγχο στο διερχόμενο εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος».
Η τουρκική κορβέτα, κατά τα πρότυπα των νηοψιών που κάνουν τα ΝΑΤΟικά πλοία, από κοινού ελληνικά και τουρκικά, στα πλαίσια της επιχείρησης «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», ζήτησε από το εμπορικό πλοίο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στοιχεία δρομολογίου (λιμένα κατάπλου, απόπλου, όνομα), δηλαδή όλα όσα προηγούνται μιας νηοψίας.
Αυτοδιαψεύσεις μετά τον ντόρο
Είχε προηγηθεί σήμα στις 2.10 από την παραπλέουσα ελληνική τορπιλάκατο «Κρυσταλλίδης» που παρακολουθούσε το τουρκικό πλοίο, για «παραβίαση της αβλαβούς διέλευσης» των ελληνικών χωρικών υδάτων. Τελικά, η τουρκική κορβέτα που είχε αποπλεύσει 36 ώρες νωρίτερα από τον κόλπο της Σμύρνης, εξήλθε στις 2.30 τα ξημερώματα, των ελληνικών χωρικών υδάτων με πορεία νοτιοδυτικά της Χίου.
Αργά το μεσημέρι και ενώ το θέμα είχε πάρει δημοσιότητα, από την ελληνική πλευρά, αρχικά μέσω διαρροών του υπουργείου Εξωτερικών και ακολούθως από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έγινε ανάκληση της πληροφορίας που αφορούσε την άσκηση ελέγχου από το τουρκικό πολεμικό σε ελληνικό εμπορικό πλοίο.
Ο ρόλος της αυτοδιάψευσης ανατέθηκε στο ΓΕΕΘΑ, προβάλλοντας μετά από ώρες τον αστείο ισχυρισμό ότι «δεν είναι ακριβής» η πληροφορία και ότι «τέτοια συνομιλία του τουρκικού πολεμικού πλοίου με το Αρχάγγελος δεν πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου του Στόλου. Η συνομιλία που καταγράφηκε ήταν συνομιλία του Λιμεναρχείου Ραφήνας και άλλου εμπορικού πλοίου που διερχόταν στην περιοχή».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, και μέλος της «Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και εξωτερικών υποθέσεων», Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά χτες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλο, με σκοπό να εκφράσει την ανησυχία του ΚΚΕ για τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και για να ενημερωθεί επισήμως για τα γεγονότα.
Υπάρχει συνολικός σχεδιασμός
Τα κλιμακούμενα περιστατικά στο Αιγαίο καθιστούν αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η τουρκική προκλητικότητα υπενθυμίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, σε μια περίοδο που προωθούνται διευθετήσεις με ΝΑΤΟικό καπέλο τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα.
Οι τελευταίες προκλήσεις, με τις προσεγγίσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων σε απόσταση βολής από την Αττική, πέρα από όλα τα άλλα (έλεγχος ελληνικών αμυντικών συστημάτων, όπως ραντάρ οπλικών συστημάτων, υποβρύχια κλπ.) θέλουν να καταγράψουν μια συνολική αμφισβήτηση του δικαιώματος άμυνας της ελληνικής πλευράς στο θαλάσσιο χώρο μέχρι και τις ακτές της Αττικής.
Είναι η άλλη όψη, η θαλάσσια διάσταση του επιχειρησιακού ελέγχου που ασκείται μέσω του ΝΑΤΟ. Ουσιαστικά θέλουν «γκρίζο» όλο το Αιγαίο για να σπρώξουν σε μια ΝΑΤΟικών προδιαγραφών διαπραγμάτευση για διχοτόμηση του Αιγαίου πάνω στη γραμμή του 25ου Μεσημβρινού.
Η ΝΑΤΟποίηση, άλλωστε, του Αιγαίου είναι μια διαχρονική διαδικασία, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά δόγματα και στους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους που εφαρμόζουν με συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αμφισβητείται το δικαίωμα στην άμυνα
Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στις διευθετήσεις που προωθούνται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είχε πει ότι ένας «πιο ευέλικτος, πιο απλός, πιο λιτός, λιγότερο ακριβός τρόπος, ενδεχομένως, θα ήταν για μας και για την περιοχή μια λύση αποσυμφόρησης, η οποία θα έλυνε και δε θα δημιουργούσε προβλήματα».
Ουσιαστικά φέρνει το ζήτημα του χαρακτηρισμού μιας μεγάλης ζώνης του Αιγαίου, που περιλαμβάνει τα ελληνικά νησιά, ως «περιοχής αποφυγής εντάσεων» στην οποία θα επιβληθεί αποστρατικοποίηση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στο δικαίωμα και στη δυνατότητα της χώρας μας να ασκεί άμυνα.
Το συγκεκριμένο σενάριο βγήκε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας υπό τη μορφή «αποφυγής εντάσεων» ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, δηλαδή της γραμμής διχοτόμησης του Αιγαίου που μεθοδεύει η τουρκική πλευρά.
 http://www1.rizospastis.gr
Σημ.axinosp:Ο πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας πλησιάζει, τα πιόνια έχουν στηθεί, Το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι μιλάνε για στρατιωτικό περίπατο της Αγκυρας στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το γιουσουφάκι του Υπουργείου Αμύνης έχει "δώσει" τις Ενοπλες δυνάμεις στους Αμερικάνους, Ευρωπαίους και Τούρκους συμμάχους μας . Είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται με το πετρέλαιο στο Αιγαίο και με τους αγωγούς στη Θράκη . Ελπίζω μόνο σε ένα πράγμα να κάνετε την μαλακία και να μας δώσετε, σε ενδεχόμενη επιστράτευση, όπλα, τότε θα τα πούμε τα δύο λογάκια με όλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: