Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

∆ΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Επιβεβαιώνουμε εκ νέου ότι όλα τα μέρη της ζώνης του ευρώ πρέπει να ασκούν υγιείς εθνικές πολιτικές βάσει των συμφωνηθέντων κανόνων και πρέπει να έχουν επίγνωση της κοινής ευθύνης τους για την οικονομική και δηµοσιονοµική σταθερότητα της ζώνης.
Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και επικροτούµε τα συµπληρωµατικά µέτρα που αναγγέλθηκαν στις 3 Μαρτίου και τα οποία επαρκούν για τη διασφάλιση των δηµοσιονοµικών στόχων του 2010. Αναγνωρίζουµε ότι οι ελληνικές αρχές έλαβαν φιλόδοξα και αποφασιστικά µέτρα τα οποία αναµένεται να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακτήσει την πλήρη εµπιστοσύνη των αγορών.
Τα μέτρα εξυγίανσης που έλαβε η Ελλάδα αποτελούν σημαντική συμβολή προς την ενίσχυση της δηµοσιονοµικής διατηρησιµότητας και της εμπιστοσύνης της αγοράς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε χρηµατοδοτική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, δεν ελήφθη σήμερα απόφαση για την ενεργοποίηση του µηχανισµού που αναφέρεται κατωτέρω.
Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη µέλη της ζώνης του ευρώ επιβεβαιώνουν εκ νέου την ετοιµότητά τους να αναλάβουν αποφασιστική και συντονισµένη δράση, εφόσον χρειασθεί, για να διασφαλίσουν τη δηµοσιονοµική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της, όπως αποφασίστηκε την 11η Φεβρουαρίου.
Τα κράτη µέλη της ευρωζώνης είναι έτοιµα να συνεισφέρουν σε συντονισµένο διµερή δανεισµό, στο πλαίσιο δέσµης η οποία θα περιλαµβάνει ουσιαστική χρηµατοδότηση του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου και πλειοψηφική ευρωπαϊκή χρηµατοδότηση.
Ο µηχανισµός αυτός ο οποίος συµπληρώνει τη χρηµατοδότηση του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου, πρέπει να θεωρείται ως έσχατο µέτρο, το οποίο θα σηµαίνει ιδίως ότι δεν είναι επαρκής η χρηµατοδότηση της αγοράς. Οποιαδήποτε εκταµίευση σχετική µε τον διµερή δανεισµό θα αποφασίζεται µε οµοφωνία από τα κράτη µέλη της ευρωζώνης, βάσει αυστηρών προϋποθέσεων καθώς και αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αναµένουµε από τα κράτη µέλη του ευρώ να συµµετάσχουν µε βάση την κλείδα κατανοµής της ΕΚΤ που τους αντιστοιχεί.
Στόχος του µηχανισµού αυτού δεν θα είναι η παροχή χρηµατοδότησης µε βάση ένα µέσο όρο των επιτοκίων της ευρωζώνης, αλλά να θέτει κίνητρα για επιστροφή στη χρηµατοδότηση από τις αγορές το συντοµότερο δυνατό, µέσω της κατάλληλης τιµολόγησης κινδύνων. Τα επιτόκια θα διαµορφώνονται µε µη χαριστικούς όρους, δηλ. δεν θα περιλαµβάνουν στοιχεία επιδότησης. Οι αποφάσεις που θα λαµβάνονται δυνάµει του µηχανισµού αυτού θα συνάδουν πλήρως µε τη Συνθήκη και τις εθνικές νοµοθεσίες.

Επιβεβαιώνουµε την προσήλωσή µας στην εφαρµογή πολιτικών που αποβλέπουν στην αποκατάσταση ισχυρής, βιώσιµης και σταθερής ανάπτυξης µε σκοπό την ενίσχυση της δηµιουργίας θέσεων εργασίας και της κοινωνικής συνοχής.
Επιπλέον, δεσµευόµαστε να προωθήσουµε ισχυρό συντονισµό των οικονοµικών πολιτικών στην Ευρώπη. Θεωρούµε ότι το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο πρέπει να βελτιώσει την οικονοµική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτείνουµε να ενισχυθεί ο ρόλος του στον οικονοµικό συντονισµό και στον καθορισµό της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η παρούσα κατάσταση καταδεικνύει την ανάγκη να ενισχυθεί και να συµπληρωθεί το υφιστάµενο πλαίσιο για την εξασφάλιση δηµοσιονοµικής διατηρησιµότητας στην ευρωζώνη και την ενίσχυση της ικανότητάς της να ενεργεί σε περιόδους κρίσης.
Στο µέλλον, πρέπει να ενισχυθεί η επιτήρηση των οικονοµικών και δηµοσιονοµικών κινδύνων καθώς και των µέσων για την πρόληψή τους, συµπεριλαµβανοµένης της διαδικασίας υπερβολικού ελλείµµατος. Επιπλέον, χρειαζόµαστε ένα εύρωστο πλαίσιο αντιµετώπισης των κρίσεων, τηρουµένης της αρχής της δηµοσιονοµικής ευθύνης των κρατών µελών.
Ζητούµε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου να συστήσει, σε συνεργασία µε την Επιτροπή, ειδική οµάδα µε αντιπροσώπους των κρατών µελών, της εναλλασσόµενης Προεδρίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα υποβάλει στο Συµβούλιο, έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, τα απαιτούµενα µέτρα για την επίτευξη του στόχου αυτού, αφού διερευνήσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις προς ενίσχυση του νοµικού πλαισίου.

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/el/ec/113565.pdf

Σημ.axinosp:Δηλαδή με απλά λόγια θα... φτιάξουν στο μέλλον ένα μηχανισμό, εφόσον χρειαστεί γιατί ακόμα αντέχει η Ελλάδα τα επιτόκια που μας δίνει η αγορά με τα spread στα ύψη,  που θα συμπληρώνει το ΔΝΤ, γιατι ουσιαστικά αυτό θα δανείζει, με επιτόκιο όχι του μέσου όρου της ΕΕ ,ούτε χαριστικού και επιδοτούμενου, αλλά θα δανείζει με το τρέχον της αγοράς , που θα αποφασίζει να δώσει χρήματα μόνο με ομοφωνία των μελών της Ευρωζώνης και άν αυτά κρίνουν απαραίτητο. Δηλαδή πήραμε τα παπάρια τους από κοινοτική υποστήριξη και το ονομάσαμε και θετική εξέλιξη , Μας πετάξανε οι εταίροι μας στην αγκαλιά του ΔΝΤ και των Αμερικάνων και είπαμε και ευχαριστώ.
Στις εκλογές ψηφίσαμε για καλύτερες μέρες, για λεφτά που υπήρχαν, για δίκαιη φορολόγηση, για αυξήσεις στους μισθούς πάνω απο τον πληθωρισμό, για φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, για..για...για.. τίποτε από όλα αυτά δεν έγιναν. Εδώ και τώρα να παραιτηθεί η Κυβέρνηση !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: