Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

FT: 'Εάν οι Έλληνες είναι έξυπνοι, πρώτα θα πάρουν τα ευρωπαϊκά χρήματα και μετά θα χρεοκοπήσουν'

«Καπνός και καθρέπτες» είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Financial Times, Wolfgang Munchau.

Η Ευρώπη δεν έλυσε τίποτα, διαπιστώνει ο δημοσιογράφος, καθώς όπως επισημαίνει, τα δάνεια των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ θα δοθούν με το επιτόκιο της αγοράς, κάτι που για να γίνει, θα πρέπει η Ελλάδα να αποτύχει να δανειστεί μόνη της στο επιτόκιο της αγοράς. «Αυτή είναι μία παράλογη υπόθεση», γράφει ο Munchau.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα βρισκόταν αποκομμένη από τις αγορές, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα δάνειο από την ΕΕ –και μάλιστα σε απαγορευτικά υψηλό κόστος- θα έλυνε τα όποια προβλήματα της χώρας.

Επιπλέον, ο αρθρογράφος προειδοποιεί ότι η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει χωρίς να κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης, θα γυρίσει μπούμερανγκ, αν και ίσως όχι αμέσως.

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, αλλά τα επιτόκια που πρέπει να πληρώσει για να την αποκτήσει. «Ενδέχεται να έρθει μία στιγμή όπου η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η στάση πληρωμών είναι η οικονομικά καλύτερη επιλογή, ειδικά καθώς το 70% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια ξένων», γράφει. «Εάν είναι έξυπνοι, πρώτα θα πάρουν τα ευρωπαϊκά χρήματα και μετά θα χρεοκοπήσουν».

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=82365

Σημ.axinosp:Δεν με χαλάει καθόλου η πρόταση αυτή. Φαντάζομαι να την διάβασαν αυτή την πρόταση των FT και στη Γερμανία.Αυτή τη στιγμή μάλλον ο Σόϊμπλε σηκώθηκε από το αναπηρικό καροτσάκι του και άρχισε να τρέχει και να μην φτάνει, με τις κουφάλες τους Έλληνες που έχει μπλέξει !!

2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Fotis Bobolas είπε...

Χαχαχα!..:-Ρ