Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας: Το ΤΑΙΠΕΔ θα δέχεται ομόλογα του δημοσίου


Με τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας να αποδέχεται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Αυτό προκύπτει από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το βράδυ του Σαββάτου στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

 
Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συγκροτημένες ενέργειες για την προσέλκυση επενδυτών είπε ο κ. Στουρνάρας και τόνισε ότι «στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και τόνωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η θεσμοθέτηση της δυνατότητας του ΤΑΙΠΕΔ να δέχεται ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις».
Όπως διευκρίνιζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο καθώς η αγορά ακινήτων του δημοσίου θα γίνεται με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στην ονομαστική τους αξία και ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορεί να εξοφλεί δημόσιο χρέος, δεδομένου ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις μειώνουν το χρέος.
Αναφερόμενος ειδικότερα στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως ειδικό βάρος θα δοθεί στην ολοκλήρωση των 6 αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες [Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου], και στην εκκίνηση 9 ακόμη αποκρατικοποιήσεων [sales leaseback 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ], οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς και 13 ακόμη αποκρατικοποιήσεων, πχ. λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λπ., οι οποίες διαμορφώνονται τώρα.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει επίσης τον πλέον πρόσφορο, για το δημόσιο συμφέρον, τρόπο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνάρτηση με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις κοινοτικές οδηγίες, καθώς και την αξιοποίηση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ, προσβλέποντας τόσο στην ενίσχυση των εσόδων του ΕΣΥ όσο και στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.
Με την θέση ότι «δεν μπορείς να επαναδιαπραγματευτείς αν προηγουμένως δεν θέσεις σε ισχύ μέτρα για να επανέλθει σε τροχιά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι «η προσαρμογή είναι επίπονη αναμφίβολα αλλά είναι ταυτόχρονα και αναγκαία».
Ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί σε τέσσερις άξονες οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που συνίστανται στην περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στην αναπτυξιακή ώθηση και την εγκαθίδρυση αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους.
Ειδικά για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι η πιθανότατη απόκλιση του προγράμματος από τους αρχικούς στόχους, λόγω της ύφεσης, «δεν πρέπει να διορθωθεί με επιπλέον μέτρα, διαφορετικά θα εισέλθουμε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης». Για τα επόμενα τέσσερα έτη και όχι δύο που προβλέπεται στη Συμφωνία, πρέπει η χώρα να σχεδιάσει περαιτέρω μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 11,5 δις, πετυχαίνοντας έτσι μείωση συνολική των πρωτογενών δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης κατά 30 δις περίπου από το 2009, όπως εξήγησε ο κ. Στουρνάρας χωρίς όμως να κάνει χρήση του όρου «παράταση». Σε κάθε περίπτωση όπως εκτίμησε «τη χρονιά που θα πετύχει την παραπάνω μείωση των πρωτογενών δαπανών θα βρίσκεται σε δημοσιονομικούς όρους στο 2009».
Για τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν μεταρρυθμίσεις για την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών με την άρση των πολυποίκιλων εμποδίων εισόδου σε αυτές αλλά και των εμποδίων στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Επιπλέον ανέφερε πως παρά τα όσα ακούγονται «το Μνημόνιο είναι επακόλουθο της κρίσης στην Ελλάδα». Υποστήριξε ότι χωρίς τη δανειακή σύμβαση η οικονομία της χώρας θα είχε καταβαραθρωθεί και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ένα καλύτερο μνημόνιο αν η Ελλάδα προχωρούσε σε διαρθρωτικές αλλαγές.
 pathfinder
Σημ.axinosp:Θες να αγοράσεις μια κρατική επιχείρηση αξίας πχ ενός εκατομμυρίου, πας στην δευτερογενή αγορά ομολόγων και ψωνίζεις ένα ομόλογο του 2030 πχ ονομαστικής αξίας ενός εκατομμυρίου με αυτή την στιγμή η αξία του να είναι μόνο εκατό χιλιάδες!!
Έτσι  αγοράζεις κοψοχρονιά όλη την ακίνητη περιουσία της Ελλάδας !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NTELIS THANASIS: http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_2048.html