Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Βόμβα Σόιμπλε: Η κυπριακή πλευρά ήθελε κούρεμα καταθέσεων έως 100.000 ευρώ


Picture 0 for Βόμβα Σόιμπλε: Η κυπριακή πλευρά ήθελε κούρεμα καταθέσεων έως 100.000 ευρώ
Την κυπριακή πλευρά δείχνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πίσω από την απόφαση για κούρεμα των καταθέσεωνκάτω από τα 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες. 
Συγκεκριμένα, ο κ Σόιμπλε, μιλώντας χθες το βράδυ στο κρατικό γερμανικό κανάλι ARD, διευκρίνισε ότι «ήταν θέση της γερμανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ ότι πρέπει να λάβουμε ένα εύλογο μέρος των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τους μετόχους και τους πιστωτές των τραπεζών -και εννοώ τους επενδυτές». 
 
Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός αποκάλυψε ότι: «Θα είχαμε, προφανώς, σεβαστεί την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ», σημειώνοντας ότι αυτοί που δεν ήθελαν να προστατευθούν οι μικροκαταθέτες ήταν η κυπριακή κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
 
«Εκείνοι που δεν ήθελαν το 'bail-in' ήταν η κυπριακή κυβέρνηση, η Κομισιόν και η ΕΚΤ. Εκείνοι αποφάσισαν για αυτή τη λύση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, προθέτοντας ότι «εκείνοι πρέπει τώρα να το εξηγήσουν στον κυπριακό λαό».
 
«Χρειαζόμασταν ένα συγκεκριμένο ποσό. Εάν δεν θέλει κάποιος να πάει πολύ ψηλά στην επιβάρυνση των μεγαλοεπενδυτών, τότε φθάνει σε αυτό το ποσό που χρειάζεται μόνο εάν το κατανείμει ευρέως. Αυτό ήταν ακριβώς μία από τις εκτιμήσεις. Αλλά, το λέω για μία ακόμη φορά, πρόκειται για απόφαση που έλαβαν εκείνοι οι οποίοι αρνήθηκαν ένα “bail-in”», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.
 
Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το σχέδιο θα μπορούσε να είναι κοινωνικά πιο δίκαιο, με ένα όριο ως αφορολόγητο, τόνισε ότι «αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβει και ο Κύπριος νομοθέτης».
 
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυπριακή βουλή να απορρίψει το σχέδιο, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι τότε οι κυπριακές τράπεζες δεν θα μπορούν να πληρώσουν και η Κύπρος θα περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: