Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Ουρές στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα - "Πήρα τα λεφτά μου και έφυγα" λέει καταθέτρια


- Ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα μετά από 8 μέρες που ήταν κλειστές
-Τα υποκαταστήματα της Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής λειτουργούν υπό την ομπρέλα της τράπεζας Πειραιώς
- Ο κόσμος ανησυχεί και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σηκώνουν ΟΛΑ τα λεφτά τους
- Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους πολίτες πως οι καταθέσεις τους δε κινδυνεύουν με κούρεμα
- Κλειστές και σήμερα οι τράπεζες στην Κύπρο

Ανοιξαν σήμερα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα τα οποία παρέμεναν κλειστά από την περασμένη Τρίτη, 19/3/2013.


Οπως ήταν αναμενόμενο σχηματίστηκαν ουρές πολιτών που ήθελαν να κάνουν τις συναλλαγές τους. Η εικόνα από το κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στην Αλεξάνδρας είναι ενδεικτική. 

"ΠΗΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ"
Ωστόσο υπάρχουν και καταθέτες που όπως δήλωσαν στην κάμερα του Newsit πήραν τα λεφτά τους, τους κόπους μιας ζωής και.. έφυγαν καθώς δεν πείστηκαν πως οι καταθέσεις τους ειναι ασφαλείς. 

 

"Ούτε μια δραχμή πια να μη δίνουμε στις τράπεζες" δηλώνει άλλος καταθέτης. 

 

Ενδεικτική της ανησυχίας και της διάχυτης αβεβαιότητας και η δήλωση ενός καταθέτη ο οποίος ήρθε στην τράπεζα όχι για να κάνει συναλλαγές αλλά να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. 

 

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που ανησυχούν αλλά επιδεικνύουν ψυχραιμία όπως ο κύριος που πήγε να πληρωθεί τη σύνταξή του αλλά δε σήκωσε όλες τους τις καταθέσεις παρά το γεγονός πως ανησυχεί. 

 

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αποσαφηνίζουν σε κάθε τόνο πως οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα που λειτουργούν πια υπό την ομπρέλα της τράπεζας Πειραιώς είναι απολύτως διασφαλισμένες. Οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα ανέρχονται σε 15 δισ. ευρώ, το 10% περίπου των συνολικών καταθέσεων στην Ελλάδα και έχουν πλέον ενσωματωθεί στις καταθέσεις του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: