Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

«Βόμβα» Bofinger(Γερμανία): Το «όχι» της Κυπριακής Βουλής συνιστά χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ – Εν αμφιβόλω η αξιοπιστία των τραπεζών – Κλίμα ανασφάλειας στους καταθέτες


Το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ αλλά και την χρεοκοπία του νησιωτικού κράτους κατέστησε πιθανό ο Γερμανός οικονομολόγος και στενός σύμβουλος της A. Merkel, P. Bofinger.
O επιφανής οικονομολόγος επικεντρώθηκε στο αναδυόμενο και επικρατών αίσθημα ανασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών όσον αφορά τις τραπεζικές καταθέσεις.
Όντας λάβρος κατά της απόφασης του Eurogroup της Παρασκευής, ο οικονομικός σύμβουλος της Merkel κατακεραύνωσε τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, καθώς όπως επισήμανε, θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος.
Όσον αφορά το «όχι» της Κυπριακής Βουλής, ο P. Bofinger διαμήνυσε πως ουσιαστικό συνιστά την χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του περί επικείμενης συμβιβαστικής λύσεις.
Προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις, ο P. Bofinger κατέστησε σαφές πως η φορολόγηση των μικρών καταθέσεων θα έπρεπε να είναι μηδενική, ενώ εκείνων άνω του 1 εκατ. στο 15% και άνω των 10 εκατ. στο 25%.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: