Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Franfurter Rundschau: Να πάνε φυλακή οι διευθυντές της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου


Την τιμωρία των ιθυνόντων των δυο τραπεζών που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης ζητά η Franfurter Rundschau και αναρωτιέται «Γιατί πρέπει οι μικροκαταθέτες να πληρώσουν για την απληστία και τις λάθος εκτιμήσεις κάποιων άλλων; Οι διευθυντές της τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής ανήκουν στη φυλακή.»
Το άρθρο αναφέρει πως είχε ήδη διαφανεί από νωρίς πως η κυπριακή βουλή δεν θα μπορούσε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων. «Έτσι η ευρωζώνη αντιμετωπίζει σήμερα ένα μακελειό γιατί ήθελε οι μικροκαταθέτες αλλά και οι μεγαλύτεροι να είχαν από κοινού ευθύνη. Έτσι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη της Ευρώπης και πρέπει να στιγματιστούν. Απέδειξαν για άλλη μια φορά πως δεν είναι σε θέση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στα Οικονομικά τους και πρέπει να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπαίτιους, οι οποίοι είναι οι ανεύθυνοι τραπεζίτες.»
Το άρθρο σημειώνει πως όταν ένα τελεφερίκ παθαίνει ένα ατύχημα τότε οι μηχανικοί πρέπει να πάνε στη φυλακή. Όταν ένας οδηγός τρένου αγνοεί ένα σήμα, τότε καλείται στο δικαστήριο. «Ποιος θα πληρώσει για όλους αυτούς που παθαίνουν κατάθλιψη αρρωσταίνουν και αυτοκτονούν επειδή οι τραπεζίτες καταστρέφουν τις ζωές τους;
Θα τιμωρηθούν οι διευθυντές των τραπεζών Λαϊκή και Κύπρου, οι οποίοι διακινδύνευαν τόσο μεγάλο ποσά όσο ο προϋπολογισμός της Κύπρου;Θα πάνε στην φυλακή όλοι αυτοί οι τραπεζίτες που δεν κούνησαν ούτε το δάχτυλό τους για να ελέγξουν τις τράπεζες; Είναι ώρα να αλλάξει αυτό το οικονομικό σύστημα που επιτρέπει στους κερδοσκόπους να οδηγούν στην καταστροφή ολόκληρες οικονομίες.»
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: