Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Στα 100 ευρώ μειώθηκε το ημερήσιο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜs όλων των κυπριακών τραπεζών - Ως την Τρίτη παραμένουν κλειστές οι εμπορικές τράπεζες - Όλα θα κριθούν από το σχέδιο διάσωσης της χώρας


Την επιβολή ημερήσιου ορίου αναλήψεων 100 ευρώ από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών διέταξε την Κυριακή η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο της Κύπρου. 
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Λαϊκής Τράπεζας ανακοίνωσε ότι το ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών μειώθηκε στα 100 ευρώ μέχρι την Τρίτη. Στις 21/3 είχε μειώσει το όριο στα 260 ευρώ "εξ αιτίας της μεγάλης ζήτησης μετρητών από τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές της Τράπεζας και με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των πελατών".

Οι κυπριακές εμπορικές τράπεζες παρέμειναν κλειστές καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με εντολή της κεντρικής τράπεζας, καθώς η κυβέρνηση της χώρας βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με την τρόικα προκειμένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου. Είναι προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσουν την Τρίτη.
Σε αυτό το στάδιο δεν έχει τέθει θέμα να αναλάβει η Τράπεζα Κύπρου τα 9 δισ. ευρώ που πήρε η Λαϊκή από το ELA, σύμφωνα με πρώτη ενημέρωση του κ. Αναστασιάδη προς τους αρχηγούς των κομμάτων. Ωστόσο το ΔΝΤ ζητεί η Τράπεζα Κύπρου να απορροφήσει την good Λαϊκή. Απέναντι στις πιέσεις αυτές ο κ. Αναστασιάδης έχει απειλήσει με παραίτηση...
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι υπάρχει σύγκλιση για την επιβολή κουρέματος 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και 0,8% στις καταθέσεις όλων των άλλων τραπεζών (για τη στήριξη των Ταμείων Πρόνοιας) και αμοιβαία κατανόηση για τη συγχώνευση της Κύπρου με τη καλή Λαϊκή. Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η απόσχιση του ελληνικού δικτύου των κυπριακών τραπεζών. Φαίνεται πως έχουν "παγώσει" οι συνομιλίες για την πώληση στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ύστερα από σχετική οδηγία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: