Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Η Τράπεζα Κύπρου και τα «δωράκια» στο Νίκο ΑναστασιάδηΤου Βαγγέλη Τριάντη
Οι αποκαλύψεις του HOT DOC αναφορικά με τις περίεργες επιχειρηματικές δραστηριότητες του υποψήφιου για την κυπριακή Δημοκρατία, Νίκου Αναστασιάδη έχουν προκαλέσει σάλο στο νησί. Ήδη για το θέμα ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου διέταξε έρευνα και την υπόθεση ανέλαβε ειδικός ανακριτής της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ).
Ωστόσο, οι περίεργες συναλλαγές του κ. Αναστασιάδη δε σταματούν εδώ. Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC στο τεύχος που κυκλοφορεί ο πρόεδρος της ΔΗΣΥ εμφανίζεται ως αποδέκτης χορηγιών το έτος 2008 από την Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Οι χορηγίες αφορούν τόσο τον ίδιο και τον κ. Αναστασιάδη όσο και το δικηγορικό του γραφείο. Στοιχεία της Τράπεζας τα οποία δημοσιεύει το HOT DOC με την αναφορά «sponsorships & professionals» τα επιβεβαιώνουν.
Τα ποσά κυμαίνονται από 10.000 έως 35.000 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση και χορηγούνταν για την κάλυψη διαφόρων εξόδων, όπως συμπόσια, συνέδρια, διασκέψεις, σεμινάρια, ακόμη και γεύματα.
Αναλυτικότερα, στις 22/02/2008 η Τράπεζα χορήγησε στο όνομα «Anastas N.» ποσό ύψους 12.000 ευρώ. Ένα μήνα μετά στις 06/03/2008 η ίδια Τράπεζα έδωσε 16.000 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη, ενώ οι χορηγίες συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των ποσών αναφέρεται και καταχώρηση στο όνομα Αnastasiadis με την ένδειξη «dinner», ύψους 4.283,60 ευρώ.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις δημιουργούν μείζων ηθικό αλλά και πολιτικό θέμα. Η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί μια ιδιωτική τράπεζα που εμφανίζεται να χορηγεί «δωράκια» πολλών χιλιάδων ευρώ σε έναν υποψήφιο αρχηγού κράτους. Σε μια περίοδο κρίσιμη για την Κύπρο, καθώς με βάσει τη διεθνή εμπειρία και τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο με την έλευση του ΔΝΤ, ο επόμενος πρόεδρος θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν το τραπεζικό σύστημα.
Συναλλαγές τέτοιου είδους δημιουργούν μια κατάσταση εξάρτησης, αν όχι «ομηρίας» ενός πολιτικού προσώπου με θεσμικό ρόλο, που γεννούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το αδιάβλητο και το αμερόληπτο μελλοντικών αποφάσεων.
Η Τράπεζα Κύπρου το επιβεβαιώνει
Τα δωράκια-χορηγίες της Τράπεζας Κύπρου επιβεβαιώνει και η ίδια η Τράπεζα. Το HOT DOC επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Αναστασιάδη, οι συνεργάτες του οποίου απέστειλαν τα ερωτήματα προς την Τράπεζα Κύπρου. Τα όσα αναφέρει η απαντητική επιστολή της Τράπεζας αποτελούν κόλαφο για τον υποψήφιο πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Τράπεζα χαρακτηρίζει τις χορηγίες ως «συνήθη διεθνή επιχειρηματική πρακτική». Πιο απλά, μια ιδιωτική τράπεζα παραδέχεται επίσημα ότι ένας υποψήφιος πρόεδρος για την αρχηγία ενός κράτους λαμβάνει χορηγίες χιλιάδων ευρώ. Σαν να πρόκειται για κάτι απολύτως το φυσιολογικό.
Την ίδια ώρα που στην Ισπανία η καρέκλα του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι τρίζει, μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για κρυφές δωρεές προς το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP).
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να δώσει εξηγήσει, εάν ελάμβανε χορηγίες και από άλλες τράπεζες, καθώς επίσης και το ύψος των ποσών που έλαβε συνολικά. Οι χορηγίες μπορεί να είναι καθόλα νόμιμες, αλλά δεν αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ηθικές, για ένα πολιτικό πρόσωπο.
Δείτε το έγγραφο της Τράπεζας Κύπρου που επιβεβαιώνει τις χορηγίες προς τον κ. Αναστασιάδη
Τα στοιχεία της Τράπεζας μς τις χορηγίες προς τον κ. Αναστασιάδη και το γραφείο του

Δεν υπάρχουν σχόλια: