Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Δημόσιο χρέος στο 451,3% του ΑΕΠ το 2050

14/06/2006
Του Στέλιου Κράλογλου
Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα μπορεί να φθάσει στο 246% του ΑΕΠ το 2050 σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο που προβάλει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελληνική Οικονομία ενώ σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο, (αν δεν υπάρξουν δηλαδή μεταρρυθμίσεις) το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 451,3% του ΑΕΠ. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε πριν από λίγο στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό.
Αναφερόμενος στην έκθεση της Επιτροπής για την διατηρησιμότητα των μακροοικονομικών μεγεθών υπογράμμισε και τα σενάρια της Κομισιόν για το 2010, όπου το αισιόδοξο προβλέπει περιορισμό του δημόσιου χρέους στο 91% του ΑΕΠ και το απαισιόδοξο στο 96% του ΑΕΠ.
Στην ομιλία του ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε ότι η Επιτροπή έχει τοποθετήσει την Ελλάδα σε θέση υψηλού κινδύνου λόγω του αυξημένου βάρους από το δημογραφικό πρόβλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις παρατηρήσεις της έκθεσης για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=94307

Δεν υπάρχουν σχόλια: