Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ο εφιάλτης ενός φαύλου κύκλου κρατικοποιήσεων

Το επιτελείο του προέδρου Ομπάμα κινδυνεύει να παγιδευτεί
σε αλλεπάλληλες διασώσεις τραπεζών
Τον προβληματισμό που καλλιεργείται στους κόλπους της κυβέρνησης Ομπάμα για το πόσο αναγκαίες ενδέχεται να αποδειχθούν οι κρατικοποιήσεις των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, συγκεκριμένα των Bank of America και Citigroup, αλλά και πόσους κινδύνους εγκυμονεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναπτύσσει άρθρο της New York Times. Επικαλούμενος εκτιμήσεις αλλά και πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις στελεχών της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο αρθρογράφος της ΝΥΤ χαρακτηρίζει εξαιρετικά πιθανή μια κρατικοποίηση των εν λόγω τραπεζών, μολονότι αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως πρόκειται για κάτι αδιανόητο ώς τώρα για την αμερικανική νοοτροπία. Παράλληλα, διατυπώνει την άποψη πως υπό μία έννοια είναι ήδη γεγονός η κρατικοποίηση, δεδομένων των ποσοστών που έχει αναλάβει η αμερικανική κυβέρνηση με χρήματα των φορολογουμένων. Επισημαίνει παράλληλα, όμως, πως ελλοχεύει ο κίνδυνος μια κρατικοποίηση να οδηγήσει αναγκαστικά σε πολλές άλλες και παράλληλα να υποβάλει την κυβέρνηση σε δυσβάσταχτες πολιτικές πιέσεις.
1,4 δισ. ευρώ ζημίες κατέγραψε η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα BNP Paribas το δ΄ 3μηνο του 2008, έναντι καθαρών κερδών 1,101 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
7.000 απολύσεις σχεδιάζει η ασφαλιστική ING. Η ολλανδική εταιρεία θα λάβει κρατικό πακέτο ενίσχυσης ύψους 22 δισ. δολ. μετά από ζημιές ενός δισ. δολ.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_27/01/2009_300876
Σημ.axinosp:Ξέρετε ποιές είναι οι πιέσεις ,να σταματήσει ο Ομπάμα τις κατασχέσεις και να αγοράσει μόνο τα τοξικά ομόλογα που ήταν τίτλοι στεγαστικών δανείων για πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι ''επενδυτές'' και να κατάσχουν τα σπίτια του κοσμάκη.Δηλαδή δώσε Αμερικανάκι φορολογούμενε λεφτά να σου κατάσχω το σπίτι σου !!
Η αλητεία και το Αμερικάνικο όνειρο σε όλο του το μεγαλείο !!
Η δε ING ζημία 1 δις ενίσχυση 22 δις μπράβο οι Ολλανδοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: