Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Jim Rogers: «Η Βρετανία τελείωσε»

By Alphaville
Δημοσιεύθηκε: 18:43 - 20/01/09
Καθώς η στερλίνα «βούταγε» σε αρνητικό ρεκόρ έναντι του γεν (127,44) και τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002 έναντι του δολαρίου (1,4133) την νύχτα της Δευτέρας (λόγω του φόβου ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να διασώσει κι άλλες τράπεζες, με την βρετανική οικονομία να βιώνει την χειρότερη ύφεση από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο) ο «γκουρού» των επενδύσεων και εκ των ιδρυτών του Quantum Fund μαζί με τον George Soros, δήλωσε στους επενδυτές: «Θα σας πρότεινα να πουλήσετε γρήγορα όσες στερλίνες έχετε.»
Ο πρόεδρος της Rogers Holding, που έχει έδρα στην Σιγκαπούρη, δήλωσε: «Τελείωσε. Λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά δεν θα στοιχημάτιζα ούτε μια πένα υπέρ της βρετανικής οικονομίας.»
Εκανε τις δηλώσεις του, όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown ενέκρινε δεύτερο πακέτο στήριξης των τραπεζών, αξίας 100 δισ. στερλινών.
Ο κ. Rogers πρόβλεψε επίσης ότι η στερλίνας θα διολισθήσει χαμηλότερα κι από το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ των 1.052 δολαρίων που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο 1985.
Οι αναλυτές και οι εμπειρογνώμονες, νοιώθουν προφανώς αναλόγως.
Η Commonwealth Bank of Australia υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την στερλίνα στο 1,50 δολάρια έως τα τέλη Ιουνίου, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,60 δολάρια, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας.
Ο Richard Grace της CBA προειδοποίησε ότι το βρετανικό χρέος μπορεί πλέον να αποδειχθεί μεγαλύτερο απ’όσο προβλεπόταν, εξαιτίας των σχεδίων της κυβέρνησης για τραπεζική στήριξη και τον «υψηλό κίνδυνο» υποβάθμισης της Βρετανίας.
Το έλλειμμα στον βρετανικό προϋπολογισμό αναμένεται να διευρυνθεί καθώς η οικονομία θα εμφανίζει αρνητική ανάπτυξη το 2009.
Ο καθαρός δανεισμός του δημοσίου τομέα (public sector net borrowing -PSNB) προβλέπεται να αυξηθεί από 2,6% του ΑΕΠ το 2008 σε 8% του ΑΕΠ το 2010.
Το καθαρό χρέος του βρετανικού δημοσίου, συνακόλουθα προβλέπεται να αυξηθεί από 36,3% του ΑΕΠ σε 52,9% του ΑΕΠ κατά το έτος που ολοκληρώνεται Μάρτιο 2011.
Πάντως, ένα επιχείρημα κατά της υποβάθμισης του βρετανικού outlook, είναι η πρόσφατη βελτίωση στις καθαρές διεθνείς υποχρεώσεις της Βρετανίας, από το 29% του ΑΕΠ στο 21% του ΑΕΠ κατά το τελευταίο 12μηνο και η ελαφρά αποκλιμάκωση του βρετανικού ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/439324/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Να βουλιάξει το κωλονήσι να ησυχάσουμε σαν Πλανήτης επιτέλους.
Αλήθεια οι Ελληνικές Ναυτιλιακές του city ακόμα εκεί είναι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: