Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Η ελπίδα της «κακής τράπεζας»

Παγκοσμίως ο επιπλέον όγκος των επισφαλών στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών, παρά τις ήδη καταγεγραμμένες απομειώσεις 1,1 τρισ. δολαρίων, εκτιμάται ότι ξεπερνά σήμερα το 1 τρισ. δολάρια, ενώ ορισμένοι ανεβάζουν το μέγεθος των συνολικών απωλειών στα 3,6 τρισ. δολάρια.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τζορτζ Μάγκνους, οικονομολόγος της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζες UΒS, έχοντας πολυετή πείρα στον τραπεζικό κλάδο είναι κατηγορηματικός στις εκτιμήσεις του.
Αργά ή γρήγορα, λέει, η επιλεκτική κρατικοποίηση τραπεζών, η πώληση ορισμένων παγίων ενεργητικού, αλλά κυρίως η δημιουργία ενός κρατικού ή ημικρατικού φορέα (ενδεχομένως μια παραλλαγή του μοντέλου των «προβληματικών τραπεζών» παρελθουσών κρίσεων) που θα αγοράσει τα «τοξικά απόβλητα» (με έξοδα των φορολογουμένων) είναι μονόδρομος.
Η επείγουσα αναγνώριση των απωλειών, υποστηρίζει, θα μπορούσε να επαναφέρει την εμπιστοσύνη, ενώ αποσπασματικές κινήσεις θα αποδειχθούν τελικά πιο δαπανηρές.
Η δημιουργία μιας «κακής τράπεζας» («Βad Βank»), η οποία θα απορροφήσει τα λεγόμενα «τοξικά απόβλητα», εξετάζεται και στη Γερμανία, ενώ στις ΗΠΑ προκρίνεται η δημιουργία ενός συσσωρευτικού τραπεζικού ομίλου ώστε να τοποθετηθούν τα τοξικά στοιχεία των τραπεζών.
Αυτοί που συμφωνούν με τη λύση της «κακής τράπεζας» υποστηρίζουν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η εμπιστοσύνη, αλλά αυτοί που διαφωνούν αναρωτιούνται τι θα γίνει αν απορροφηθούν μεν τα τοξικά ομόλογα αλλά αρχίζει να υποχωρεί, όπως αναμένεται, η αξία και άλλων στοιχείων του ενεργητικού των τραπεζών.
Και στην Ελλάδα τα πράγματα δεν πάνε καλά καθώς, όπως εκτίμησε και η Εurobank Χρηματιστηριακή, το 2009 θα αποτελέσει δοκιμασία για τις αντοχές των εγχώριων τραπεζών.
Η επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης, η αύξηση των προβλέψεων σε επίπεδο άνω των 100 μονάδων βάσης, τα αυξημένα κόστη, οι επιπτώσεις στην κερδοφορία και στη λογιστική αξία από τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης και, τέλος, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κόστους, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργική αποδοτικότητα, αποτελούν προκλήσεις για τον κλάδο.
Οπως και έχει το πράγμα, το θολό τοπίο στον κλάδο θα συνεχίζει να επηρεάζει καταλυτικά τόσο τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας όσο και της εγχώριας αγοράς μετοχών, ως απόρροια των υψηλότερων αναγκών τους για χρηματοδότηση, των υψηλότερων προβλέψεων και της έκθεσης στη ΝΑ Ευρώπη.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=72&artid=252652
Σημ.axinosp:Επειδή παπαγαλάκια σαν τον Τζορτζ Μάγκνους υπάρχουν πολλοί στον πλανήτη και επειδή ο κόσμος δεν ξέρει τι είναι "τοξικά" ομόλογα ας κάνουμε μια απλή κουβεντούλα για τα παγκόσμια αυτά κωλόπαιδα που λέγονται golden boys . Πριν μερικά χρόνια οι τράπεζες βοηθούμενες από την υπερπροσφορά χρήματος που τύπωναν τα μηχανήματα της FED είχαν αρχίσει να πουλάνε ενυπόθηκα στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια και στην κουτσή Μαρία της Αμερικής .Το ίδιο βέβαια "συμπωματικά" έγινε και εδώ στην Ελλαδίτσα μας .Όταν όμως η οποιαδήποτε Τράπεζα δανείζει χρήματα τα θέλει πίσω και με τόκο ανεξάρτητα αν τα χρήματα που σου δάνεισε δεν υπάρχουν πουθενά στις καταθέσεις της παρά σου δάνεισε μια λογιστική εγγραφή δηλαδή αέρα κοπανιστό . Έτσι γίνεται σε όλο τον πλανήτη οι τράπεζες ¨μοχλεύουν” τα συνολικά χρήματα των καταθέσεών τους και τα πουλάνε σε δάνεια 8 και 9 φορές τις ίδια τα αποθέματά τους !!!! Πολλές Αμερικάνικες αλλά και Ευρωπαϊκές Τράπεζες έφταναν να πουλάνε και 50 φορές τα ίδια λεφτά με απλές λογιστικές εγγραφές αφού οι πιστωτικές κάρτες και το πλαστικό χρήμα πάει σύννεφο !!!
http://axinosp.blogspot.com/2009/01/blog-post_27.html
Φτάνει όμως κάποια στιγμή που κάποιοι αδυνατούν να πληρώσουν για πολλούς και διάφορους λόγους και οι τράπεζες αρχίζουν τις κατασχέσεις .
Στην Αμερική όμως κάποιο από τα λεβεντόπαιδα των τραπεζών είπε ,αφού το έχω χαμένο το σπίτι στο γκέτο και δεν θα μου το πάρει κανένας λευκός δεν τα μαζεύω όλα τα προβληματικά δάνεια να τα κάνω ένα ωραίο ομόλογο και ότι μαζέψω από λεφτά κέρδος θα έχω βάλτου και μια τρελή απόδοση και όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν . Αλλά φαίνεται ότι τσίμπησαν πολλοί, καθώς και πολλές τράπεζες έκαναν και αυτές τα δικά τους τοξικά ομόλογα, τους ενθάρρυνε και η FED το ίδιο κόλπο είχε ξανακάνει το 1929 με κάποια αντίστοιχα της εποχής ομόλογα και άρχισε το μεγάλο πανηγύρι. Άρχισαν τα παπαγαλάκια και τα golden boys των τραπεζών να τζογάρουν και στο τέλος η φούσκα κάλυψε όλο το πλανήτη .
Στις μέσα του 2008 ο Τίμοθι Γκάιτνερ νυν υπουργός Οικονομίας και τότε διοικητής στην FED Νέας Υόρκης και πρώην δεξί χέρι της εταιρείας του “Μάγου” Κίσινγκερ προειδοποιεί για την τοξικότητα αυτών των ομολόγων και αρχίζει η κούρσα πανικού που σάρωσε όλο τον πλανήτη μέχρι τώρα . Επειδή αυτό το παιχνίδι του χρηματιστηρίου έχει πάντα λίγους κερδισμένους και πολλούς χαμένους οι χαμένοι αρχίζουν να απειλούν και να ζητάνε τα λεφτά τους πίσω . Επειδή σε αυτό το παιχνίδι τζόγαρε σχεδόν όλος ο πλανήτης και τα λεφτά της μπαρμπουτιέρας τα πήρε μόνο η FED έρχεται ο Γκάιτνερ σαν υπουργός του σοκολατί μαϊντανού Ομπάμα και ρίχνει την ιδέα της “ Τοξικής Τράπεζας” .
Δηλαδή κοροΐδο Αμερικάνε αφού σου πήρε το σπίτι η τράπεζα και την υποθήκη την έκανε τοξικό ομόλογο πλήρωσε ξανά με τους φόρους που θα σου βάλει η κυβέρνηση κάποια τρις δολάρια για να μην χάσει ούτε σεντς κάποια μεγάλη τράπεζα . Αυτή τη φορά όμως το κόλπο παραήταν μεγάλο και ακούμε τους τριγμούς του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος “πυραμίδα” να καταρρέει χωρίς σωσμό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: