Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Eπιτόκια: Όταν το 0% είναι υπερβολικά υψηλό...

Τα επιτόκια εξακολουθούν να μην είναι αρκετά χαμηλά για να πυροδοτήσουν την αμερικανική οικονομία. Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να ρισκάρει περισσότερο με τον πληθωρισμό, ούτως ώστε τα πραγματικά επιτόκια να μπορούν να γίνουν αρνητικά.

Του Peter Coy

Μπορούν τα επιτόκια του 0% να είναι υπερβολικά υψηλά; Δυστυχώς ναι.
Σε πρόσφατη έκθεση της Goldman Sachs (GS) αναφέρεται πως η μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στο 0%-0,25% στις 16 Δεκεμβρίου δεν στάθηκε αρκετό για να τροφοδοτήσει την αμερικανική οικονομία.
Ο οίκος σημείωνε πως η Fed ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο -6% έως το τέλος του 2010, για να προσφέρει στην οικονομία την αναγκαία νομισματική ώθηση.
Ποιο είναι όμως το πρόβλημα στο εν λόγω σενάριο:
Πρακτικά είναι αδύνατο να μειωθούν τα επιτόκια κάτω από το 0%.
Επομένως, «εισερχόμαστε σε μία εποχή όπου τα επιτόκια είναι υπερβολικά υψηλά για το καλό της οικονομίας» τόνιζε ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Goldman για τις ΗΠΑ, Jan Hatzius στην έκθεση της 16ης Ιανουαρίου.
Όπως γίνεται ευρύτερα αντιληπτό, η κατάσταση για την αμερικανική οικονομία φαίνεται πως θα δυσκολέψει αισθητά, παρά το γεγονός πως είναι ήδη βαθιά βυθισμένη στην ύφεση, με τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές να έχουν καταβαραθρωθεί.
Την ίδια στιγμή, η Citigroup (C), η Bank of America (BAC), η General Motors (GM), και η Chrysler, μεταξύ άλλων, προσπαθούν να επιβιώσουν έναντι του κατακλυσμού των προβλημάτων που έχει επιφέρει η κρίση. Ακόμα μία ένδειξη της σοβαρότητας της ύφεσης είναι η ανακοίνωση της Circuit City, της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ στις 16 Ιανουαρίου πως βάζει «λουκέτο» και κλείνει όλα τα υποκαταστήματα της έως το τέλος του Μαρτίου.
Επίσης, οι κατασκευαστικές Lennar (LEN) και D.R. Horton (DHI) δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις από την πτώση-ρεκόρ στις τιμές κατοικιών.......
http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=659019

Δεν υπάρχουν σχόλια: