Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Το σχέδιο μεταρρύθμισης αυξάνει τους φόβους μυστικότητας της Τράπεζας της Αγγλίας

Έντμουντ Κόνγουεϊ
12 Ιαν 2009


Η Τράπεζα της Αγγλίας θα είναι σε θέση να τυπώσει πρόσθετα χρήματα χωρίς να πρέπει να το δηλώσει νόμιμα στο πλαίσιο των νέων νόμων , που θα υψώσουν τους φόβους , ότι η κυβέρνηση θα τροφοδοτήσει κρυφά (!!)πρόσθετα χρήματα στην οικονομία.
Η κυβέρνηση έθεσε σαν στόχο να πετάξει έξω τον 165–ετών παλαιό νόμο που υποχρεώνει την τράπεζα να δημοσιεύει έναν εβδομαδιαίο απολογισμό του ισολογισμού της - μια κίνηση που θα της επιτρέψει θεωρητικά να αρχίσει συγκαλυμμένα την αποκαλούμενη ποσοτική διευκόλυνση.
Οι τραπεζικές εργασίες, που περνούν αυτήν την περίοδο μέσω του Κοινοβουλίου, καταργούν ένα βασικό τμήμα του νόμου που καθορίστηκε από την κυβέρνηση του Robert Peel το 1844 που χορήγησε αρχικά στην τράπεζα το μοναδικό δικαίωμα να τυπώσει τα βρετανικά χρήματα.
Ο φαινομενικός λόγος για τη μεταρρύθμιση, που σημαίνει ότι η τράπεζα δεν θα της είναι απαραίτητο να γράφει τις λεπτομέρειες των λογαριασμών της και τα ποσά χαρτονομισμάτων και κερμάτων που πέφτουν στη βρετανική οικονομία , είναι να επιτραπεί στην τράπεζα να έχει περισσότερη δύναμη να εξετάζονται οι προβληματικοί οικονομικά οργανισμοί στο μέλλον, κάτω από τη Ειδική Νομική Αρχή .
Εντούτοις, μερικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό σημαίνει: "ότι δεν υπάρχει τίποτα για να σταματήσει μια μη καταγγελθείσα και ανεξακρίβωτη πλημμυρίδα χρημάτων στην αγορά από την απείθαρχο χρήση των μηχανών εκτύπωσης χρημάτων."
Αυτό έρχεται σαν συνέχεια της Τραπεζική Επιτροπή νομισματικής πολιτικής που έκοψε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, αφήνοντας τα στο χαμηλότερο επίπεδο από την ίδρυση της Τράπεζας το 1694.
Με το επιτόκιο της τράπεζας τώρα στο 1,5%, οι περισσότεροι οικονομολόγοι υποψιάζονται κυβέρνηση και τράπεζα θα αναγκαστούν σύντομα να αρχίσει την ποσοτική διευκόλυνση άμεσα – αυξάνοντας την ποσότητα των χρημάτων στην οικονομία - σε μια δραστική προσπάθεια να αποτραπεί μια πρωτοφανής βαθειά υποχώρηση .
Αν και το ποσό της διευκόλυνσης είναι πιθανό να περιοριστεί, οι ειδήσεις αυτής της αυξανόμενης μυστικότητας θα προκαλέσουν συγκρίσεις με τη Βαϊμάρη (του Μεσοπολέμου ) της Γερμανίας και τη Ζιμπάμπουε, όπου η ανεξέλεγκτη χρήση των εκτυπωτικών μηχανών χαρτονομίσματος από την κεντρική Τράπεζα προκαλεί τελικά υπερπληθωρισμό .
Η τράπεζα είπε ότι θα δημοσιεύσει ακόμα τις λεπτομέρειες του ισολογισμού της, αλλά σημαντικά στοιχεία ,– όπως ο κύριος δείκτης της έκτασης της ποσοτικής διευκόλυνσης - δεν θα παρουσιαστούν εωσότου έχει παρέλθει περισσότερο από ένας μήνας.
Για παράδειγμα, υπό τους νέους όρους του νόμου, εάν η τράπεζα επρόκειτο να αρχίσει μια πολιτική της ποσοτικής διευκόλυνσης τον περασμένο μήνα, οι αριθμοί για αυτό δεν θα δημοσιεύονταν μέχρι το τέλος του μήνα.
Οι μεταρρυθμίσεις, που είναι πιθανό να εφαρμοστούν αργότερα σε αυτό το έτος, θα κάνουν τη Τράπεζα της Αγγλίας κατά πολύ το πιο μυστικοπαθή σημαντικό κέντρο στον κόσμο, λένε οι εμπειρογνώμονες.
Στις ΗΠΑ, όπου η Κεντρική Τράπεζα ( FED )των ΗΠΑ έχει ρίξει ήδη τα επιτόκια κοντά στο μηδέν αρχίζοντας τη ποσοτική διευκόλυνση, ο κύριος τρόπος να παρακολουθούνται οι αγορές τίτλων της και οι επεκτάσεις του ισολογισμού της είναι μέσω αυτών ακριβώς των ίδιων εβδομαδιαίων απολογισμών .
" Αρκετά γιατί η τράπεζα πρέπει να κρατήσει τις διαδικασίες της έτσι τυλιγμένες σε ένα πέπλο σιωπής είναι ένα μυστήριο για μένα , " είπε ο Simon Ward, οικονομολόγος στη New Star. " Αυτό (η μεταρρύθμιση) θα μας δυσκολέψει να καταλάβουμε τι κάνει η τράπεζα."
Μεταξύ των λεπτομερειών που δεν θα δημοσιευθούν πλέον είναι εκείνες που αποκαλύπτουν το βαθμό στον οποίο οι τράπεζες του Λονδίνου χρησιμοποιούν της εγκαταστάσεις κατάθεσης της Κεντρικής Τράπεζας - ένα κριτήριο της πίεσης στο οικονομικό σύστημα.
Συζητώντας το ζήτημα στη Βουλή των Λόρδων πρόσφατα, ο Λόρδος James Blackheath, ένας συντηρητικός λόρδος, είπε: " Αφαιρέστε (αυτό τον έλεγχο ) και δεν θα υπάρχει τίποτα για να σταματήσει μια μη καταγγελθείσα και ανεξακρίβωτη πλημμύρα χρήματος στη αγορά από την απείθαρχο χρήση των μηχανών εκτύπωσης χρημάτων.
" Εάν διαλέξουμε αυτή την πορεία θα ακολουθήσουμε έναν δρόμο που η αρχή είναι στη Βαϊμάρη (του Μεσοπολέμου ), συνεχίζονται μέσω της Χαράρε ( Κένυας ) και δεν πρέπει να τελειώσει στο Γουέστμινστερ και το Λονδίνο. Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος που η κατάργηση αυτού του ελέγχου θα επιφέρει - και οι τραπεζικές εργασίες το καταργούν."

Δεν υπάρχουν σχόλια: