Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

The Take ( Η Κατάληψη )



Directed by Avi Lewis
Written by Naomi Klein
Narrated by Naomi Klein and Avi Lewis
Distributed by First Run Features / Icarus Films
Release date(s) September 22, 2004
Running time 87 min.
Language English and Spanish
Subtitle Greek
Η Κατάληψη είναι ένα Καναδικό Ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε μέσα στα 2004 από την το ανδρόγυνο Naomi Klein και Avi Lewis. Λέει την ιστορία των εργαζομένων μέσα στο Μπουένος Άιρες που πήραν τον έλεγχο του κλειστού εργοστασίου Forja όπου το λειτούργησαν και το μετέτρεψαν σε συνεταιρισμός εργαζομένων, ή όπως θα μπορούσε να υποστηριχτεί, ένα λειτουργικό πρότυπο αναρχο-συνδικαλισμού .Οι εγκαταστάσεις έκλεισαν ως αποτέλεσμα των οικονομικών πολιτικών του πρωθυπουργού Κάρλος Μένεμ κάτω από το προσεκτικό μάτι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου .
Σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί ο έλεγχός τους, οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το εργοστάσιο και άρχισαν μια μακροχρόνια μάχη για να κερδίζουν το δικαίωμα να το λειτουργήσουν οι ίδιοι, ως συνεταιρισμό. Αυτή το συλλογικό κίνημα έχει κερδίσει δύναμη στην Αργεντινή, αρχικά με ένα εργοστάσιο ενδυμάτων αρκετά έτη νωρίτερα. Οι εργαζόμενοι εργοστασίων μέσω του δικαστηρίου και του νομοθετικού συστήματος με τη βοήθεια από την εμπειρία αυτών των άλλων ομάδων που είχαν παλέψει την ίδια μάχη, και είχαν εξασφαλίσει τελικά το δικαίωμά τους να εκμεταλλευθούν το εργοστάσιο.
Υστερόγραφο από axinosp:
Με τη Παγκόσμια Οικονομική Κρίση στα φόρτε της το 2009 το να δεις ,μια χώρα σαν την Αργεντινή που ήταν τόσο πλούσια να καταρρέει στα 2004 ,και να κλείνουν Τράπεζες ,εργοστάσια ,επιχειρήσεις ,μια πραγματικότητα που είναι προ των πυλών και σε εμάς στην Ελλάδα , δεν θέλεις να πας αδιάβαστος αλλά να το παλέψεις !!
Επειδή οι πολιτικοί θα κάνουν εδώ ότι και στην Αργεντινή ,να το βάλουν στα πόδια ,και επειδή εμείς θα φάμε το πακέτο της οικονομικής κατάρρευσης , ας πάρουμε μερικές ιδέες από τη Αργεντινή πως οι απλοί εργαζόμενοι νίκησαν το οικονομικό κραχ .
Την ταινία μαζί με τους ελληνικούς υπότιτλους απο εδώ :

Δεν υπάρχουν σχόλια: