Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Συνέντευξη Τύπου Λ.Κατσέλη και Μ. Χρυσοχοϊδη για την παρουσίαση της Πρότασης Νομού του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών


....Δ. ΛΑΓΟΥ: Δεύτερη απορία: Ας υποθέσουμε ότι εγώ ως μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας, δεν έχει σημασία, κάποια στιγμή, μετά το 2000 ας υποθέσουμε, λαμβάνω ένα δάνειο για να αγοράσω ένα σπίτι και δεδομένης της κρίσης που υπάρχει σήμερα αδυνατώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου τις δανειακές.
Με την πρόταση έτσι όπως την περιγράψατε εγώ θα μπορώ να ευνοηθώ με μια συμφωνία για 3 χρόνια να πληρώνω ένα ποσό το οποίο θα αντέχω να πληρώνω, αλλά τι θα γίνει με το περιουσιακό στοιχείο. Παραμένει σε μένα, επιστρέφει στην Τράπεζα; Και αν επιστρέφει στην Τράπεζα τα χρήματα που έχω ήδη καταβάλει ως αποπληρωμή του δανείου ή των τόκων, δεν ξέρω τι, πως καλύπτονται;

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Η Τράπεζα στο στεγαστικό δάνειο έχει εξασφαλιστεί ως προς την απαίτησή της. Συνεπώς, δεν αναφερόμαστε σε αυτό. Αναφερόμαστε στα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες.

...Ήδη αυτή τη στιγμή γίνεται με τις εισπρακτικές εταιρείες και με έναν τρόπο μάλιστα άναρχο, όπως ξέρετε, όλη αυτή η διαδικασία. Κι αυτό επαναλαμβάνω και πρέπει να γίνει κατανοητό, υπάρχει από τη μια μεριά η Τράπεζα, η οποία έχει ένα νομικό οπλοστάσιο και πάρα πολλούς νομικούς παραστάτες, και υπάρχει από την άλλη μεριά ένας καταναλωτής.
Δεν πρόκειται να χάσει η Τράπεζα. Απλώς διευκολύνουμε τον πολίτη, επειδή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλαίσιο για να μπορεί να ρυθμίζει τις οφειλές του κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην οδηγείται σε κοινωνικό περιθώριο και τελικά στην πτώχευση του νοικοκυριού του.
Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Να πω και κάτι άλλο. Να συμπληρώσω σε αυτό που είπε ο Μιχάλης ότι, έχοντας αυτή τη δυνατότητα, ουσιαστικά δίνεις κίνητρο στις Τράπεζες να κάνουν ρυθμίσεις και επαναρυθμίσεις και να φτάνουν σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς που αυτή τη στιγμή δεν την έχουν. Αυτή τη στιγμή η Τράπεζα δεν έχει κανένα κίνητρο να κάνει οποιαδήποτε ρύθμιση, επαναρύθμιση. Εισάγοντας μια τέτοια διαδικασία αλλάζουν αν θέλετε τα κίνητρα και τα αντικίνητρα και για την ίδια την Τράπεζα.....

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2cf01e0c-fe6c-4fef-b885-f3485d456052

Σημ.axinosp:Οι κατασχέσεις σπιτιών απο στεγαστικά δάνεια θα συνεχίζονται κανονικά ,απλά το ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει μία ακόμη χείρα βοηθείας στις κακόμοιρες Τράπεζες μην χάσουν κανένα φράγκο με νόμο που υπάρχει εδώ και χρόνια σε ΗΠΑ και Ευρώπη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: