Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Γαλάζιος εμφύλιος για το ναυάγιο

Εσωκομματικό εμφύλιο προκαλεί στη Ν.Δ. το δημοσιονομικό ναυάγιο, με φόντο και την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να μην ταυτισθεί με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, ιδίως κατά την περίοδο υπουργίας του Γ. Αλογοσκούφη.

Oι επιδόσεις της Ν.Δ. στο οικονομικό πεδίο οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση τους πρώην «τσάρους» της Οικονομίας κ.κ. Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο αρκετών γαλάζιων στελεχών, που συνδέουν το έργο τους και με την εκλογική συντριβή του κόμματος.

Το μέτωπο Αλογοσκούφη- Παπαθανασίου αναβίωσε προχθές στη Βουλή με την αυτοκριτική του κ. Παπαθανασίου, η οποία εμπεριείχε ουσιαστικά ευθείες βολές εναντίον του προκατόχου του («δεν τολμήσαμε όσο θα έπρεπε στην αρχή της κυβερνητικής μας θητείας» κ.ά.). Κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι η αυτοκριτική Παπαθανασίου συνδέεται και με τη στροφή που προαναγγέλλεται από τον κ. Σαμαρά στα θέματα της Οικονομίας, αλλά πυροδότησε τελικώς έναν νέο κύκλο εντάσεων στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Γ. Αλογοσκούφης πέρασε χθες στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας φαρμακερά βέλη κατά του κ. Παπαθανασίου, ενώ η ανοικτή διαμάχη επισκίασε και τη χθεσινοβραδινή δεξίωση της νέας ηγεσίας του κόμματος προς τους βουλευτές. «Η ήπια προσαρμογή ήταν κεντρική κυβερνητική επιλογή που δικαιώθηκε το 2007. Ο κ. Παπαθανασίου πρέπει να μας πει πώς σε οκτώ μήνες διπλασιάστηκε το έλλειμμα από το 6% στο 12%», διεμήνυσε ο κ. Αλογοσκούφης, μέσω στενών συνεργατών του, καθιστώντας ουσιαστικά τον κ. Παπαθανασίου βασικό υπεύθυνο για την εκτίναξη των ελλειμμάτων. Στον πρώην υπουργό απάντησε με δηκτικό τρόπο ο κ. Παπαθανασίου, προσερχόμενος χθες το βράδυ στη δεξίωση του κ. Σαμαρά: «Δεν πιστεύω ότι τα είπε αυτά ο κ. Αλογοσκούφης. Όσα είπα εγώ τα είχε πει και ο ίδιος ο Κων. Καραμανλής...», ήταν το δικό του σχόλιο... Μέσα σε αυτό το κλίμα, πέρασε σε δεύτερη μοίρα η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να ενισχύσει τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να εκπέμψει μηνύματα κομματικής ενότητας, η οποία εκδηλώθηκε χθες με το γεύμα στους ευρωβουλευτές και τη δεξίωση των βουλευτών.

Στο βραδινό κοκτέιλ παρευρέθηκε για ένα τέταρτο και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αντήλλαξε ευχές και μια τυπική χειραψία με τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4552442&ct=1
Σημ.axinosp:Τελικά φυλακή θα πάει κανένα λαμόγιο για το 13% έλλειμμα ή θα γίνει μια από τα ίδια γαργάρα , για το θέμα αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: