Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Βρετανία: Είδος προς εξαφάνιση οι επιταγές

Ύστερα από περισσότερους από τρεις αιώνες, η "ταπεινή" επιταγή στη Βρετανία σχετικά σύντομα πρόκειται να μεταβληθεί σε...ιστορική ανάμνηση, δεδομένου ότι οι βρετανικές τράπεζες αποφάσισαν να την αντικαταστήσουν με έναν πολύ πιο σύγχρονο τρόπο πληρωμής.

Πράγματι, το διοικητικό συμβούλιο του "Βρετανικού Συμβουλίου για τις Πληρωμές", δηλαδή το θεσμικό όργανο που εποπτεύει και διακανονίζει τις πληρωμές στη Βρετανία, στην πλειοψηφία του συγκείμενο από τραπεζίτες, συμφώνησε σήμερα, ότι "η 31η Οκτωβρίου του 2018 πρέπει να είναι η καταληκτική ημερομηνία απόσυρσης της επιταγής από την αγορά".

"Τον 21ο αιώνα, υπάρχει πιο σύγχρονος τρόπος πληρωμών από το χαρτί , έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου η οικονομία εν τω συνόλω της να επωφεληθεί από την κατάργηση της επιταγής", αποφάνθηκε επίσης σήμερα το ίδιο θεσμικό όργανο.

Στη Βρετανία κατά τα 10 τελευταία έτη, η χρήση κι η αποδοχή της επιταγής μειώθηκαν δραστικά.

Οι χρεώσεις έγιναν, πράγματι, "λογιστικές" για να μην αναφερθεί κανένας στη λίαν διαδεδομένη πρακτική των συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών.

Παράδειγμα: το 1990 κυκλοφορούσαν στη Βρετανία 10,9 εκατομμύρια επιταγές, ενώ πέρυσι μόλις 3,8 εκατομμύρια, για να αφήσουμε στην άκρη και τη μία λίρα που κοστίζει στο (υπερχρεωμένο) βρετανικό δημόσιο η έκδοση καθεμιάς επιταγής.

Τα σούπερ μάρκετ, πολλοί έμποροι της λιανικής, τα πρατήρια των καυσίμων δεν αποδέχονται εδώ και καιρό τις επιταγές ως μέσον πληρωμής.

Γενικεύθηκε ως τρόπος πληρωμής το "πλαστικό" χρήμα αλλά εσχάτως και οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου, με "λογιστικές" εγγραφές χρέωσης.

Υπάρχει βέβαια και ο "αντίλογος"... δηλαδή, χωρίς τις επιταγές οι πολίτες θα κρατάνε κατ' ανάγκην μέσα στο σπίτι τους μεγάλες ποσότητες χρημάτων, θα υφίστανται ληστείες αλλά και άλλες καταχρήσεις στο διαθέσιμο εισόδημά τους...ενώ εντελώς "απροστάτευτοι" θα παραμείνουν οι ηλικιωμένοι πολίτες, που βέβαια θα είναι λίγο...αργά ν αλλάξουν τις συναλλακτικές συνήθειές τους.

Όμως οι τραπεζίτες, από την πλευρά τους, θέλουν--ακριβώς όπως έγινε πράξη στη Σουηδία και στη Νορβηγία, όπως επιχειρείται να γίνει στην Ιρλανδία, τη Νότια Αφρική , αλλά και στην Αυστραλία--η ερχόμενη γενιά των Βρετανών να είναι πλέον "απαλλαγμένη" από τις επιταγές, μαζί με όλα τα συμπαρομαρτούντα (πρωτίστως τις "ακάλυπτες").

Τα επίσημα αρχεία μάς πληροφορούν ότι, εν έτει 1659 συντάχθηκε επιταγή στη Βρετανία, ονομαστικής αξίας 400 λιρών (42 χιλιάδων σημερινών!) : από τον κ. Νίκολας Βάνακερ, πληρωτέα στο δικηγόρο Ντέλμπο, μέσω του τραπεζικού ομίλου "Μεσρς-Μόρις-Κλέϊτον" τού τότε "Σίτι".

Η επιταγή αυτή, όπως ήταν τότε η συνήθεια, συντάχθηκε μέσα σ ένα καφενείο.

Και τούτο, γιατί το πρώτο εκδοτήριο επιταγών στο Λονδίνο λειτούργησε το "μακρινό" 1833.
http://stock.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=23068
Σημ.axinosp:Έχουν λυσσάξει οι Τραπεζίτες να σταματήσουν την παράλληλη οικονομία και την εκτός Τραπεζών κυκλοφορία χρήματος και αξιών .Θέλουν όλο το χρήμα να το διακινούν αυτοί , να το ελέγχουν αυτοί, να το δημιουργούν από το πουθενά αυτοί , να δημιουργούν υπερχρέωση αυτοί , να σε οδηγούν σε υποτέλεια αυτοί , ρε Τραπεζίτες δε πάτε να γ@μ#θ&!τε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: