Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

O Αρχιεπίσκοπος στο υπουργικό

Του Νικου Παπαχρηστου
Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και οι δυνατότητες συνεργασίας της με την Πολιτεία βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης παρουσίας Αρχιεπισκόπου σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θέλοντας, όπως είπε, να υπογραμμίσει την ανάγκη συνεργασίας των δύο θεσμών με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπου που χρειάζεται στήριξη, προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να απευθυνθεί στους υπουργούς. Στην ομιλία του ο κ. Ιερώνυμος επανέφερε πρόσφατη πρότασή του για συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας με στόχο την αξιοποίηση της δεσμευμένης ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. «Μακαριώτατε, δεν είναι βέβαια σήμερα ούτε ο χρόνος ούτε ο τόπος να μιλήσουμε για τις διακριτές σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας. Θέλω όμως σήμερα η κυβέρνησή μου και εγώ προσωπικά να τιμήσουμε την προσφορά της Εκκλησίας. Ενα πραγματικά πολύτιμο έργο και θέλουμε να δώσουμε προοπτική στη συνεργασία μας ιδίως σε τομείς όπως της πρόνοιας, της φτώχειας και των μεταναστών», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα είχε παραστεί σε συσσίτιο που προσέφερε η Αρχιεπισκοπή σε άστεγους της πόλης. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του που η Εκκλησία της Ελλάδος συμβάλλει «ουσιαστικά στη στήριξη των αποκλεισμένων και των μεταναστών» και δεσμεύτηκε σε αυτό το έργο «να σταθούμε αρωγοί, να το ενισχύσουμε ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό».

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο προνοιακό έργο της Εκκλησίας, η οποία διαθέτει όπως είπε περισσότερα από 700 ιδρύματα. «Ενα έργο που κάνει η Εκκλησία και η Πολιτεία θα πρέπει να είναι πρότυπο» είπε ο κ. Ιερώνυμος και ζητώντας τη βοήθεια της Πολιτείας επανέφερε πρόσφατη πρότασή του, σύμφωνα με την οποία, «όσα κτήματα είναι δεσμευμένα -κακώς- για διάφορους λόγους και δεν αξιοποιούνται, να δημιουργήσουμε ένα φορέα ώστε αυτά τα κτήματα να αξιοποιηθούν, να δώσουν καρπό, χρήματα και αυτά τα χρήματα να μη γίνουν ούτε μετοχές στην Εκκλησία αλλά ούτε να πάνε στον κορβανά του κράτους. Να κάνουμε ένα ταμείο εκκλησιαστικής πρόνοιας ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσουμε και αυτά τα χρήματα να πάνε σε ιδρύματα, σε ένα δίκτυο τέτοιων ιδρυμάτων για τις ανάγκες των ανθρώπων που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη». Μάλιστα, ο κ. Ιερώνυμος παρακάλεσε τους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε ζητήματα που σχετίζονται με το προνοιακό έργο της Εκκλησίας να μην καθυστερούν εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Τέλος, προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να παραστεί σε μια από τις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_23/12/2009_384590
Σημ.axinosp:Νέο κόλπο γκρόσο της Εκκλησίας .Ζητάει η Εκκλησία τη Πεντέλη η την λίμνη Βιστονίδα που λέει ότι είναι δικά της με φιρμάνια του Σουλτάνου και το κράτος ή οι Δήμοι αμφισβητούν τις κυριότητες των εκτάσεων αυτών , υπάρχει λύση , κάνουμε ένα ταμείο εκκλησιαστικής πρόνοιας που θα δίνουμε σε δικά μας ιδρύματα τύπου αλληλεγγύη τα λεφτά της αξιοποίησης των εκτάσεων αυτών και θα παίρνουμε έτσι τα φράγκα από την πίσω πόρτα .
Τελικά τέτοια αγάπη για τα λεφτά που έχει η Εκκλησία δεν την έχουν ούτε οι χειρότεροι Τραπεζίτες . Όλα αυτά τα λένε οι παπάδες , παραμονές Χριστουγέννων σε μια Ελλάδα με πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους λόγω της κρίσης .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η ανάλυσή σας. Τι δουλειά είχε ο Ιερώνυμος στο υπουργικό συμβούλιο;
Κακώς αναμίχθηκε στην πολιτική, αφού δεν είναι πολιτικός. Έτσι δυσφημεί την ελλαδική εκκλησία, που υποτίθεται ότι υπηρετεί.
Να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την καταχρηστική απόφαση του πρωθυπουργού για μαζικές ελληνοποιήσεις μεταναστων, που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας.
Να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα της κυβέρνησης (http://www.opengov.gr) και να γράψουμε με Σχόλιο τη διαμαρτυρία μας.
Φωνή Λαού, οργή Θεού

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Μία από τα ίδια ...

Ο μιναροκεφτές αντιπρόσωπος του Μαύρου Οίκου προχωρεί με γρήγορα βήματα στη ολοκληρωτική διάλυση του μπουρδέλου, χεράκι-χεράκι με τους μαυροφορεμένους τραπεζίτες του Γιαβέ.

Για το ρόλο που έχουν παίξει, παίζουν, και θα παίξουν οι ρασοφόρες λούγκρες του δαίμονα Αντονάι, υπάρχει βιβλιογραφία στο ναΐδριο του τζόγου:

http://nofairgame.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

Κάτι ξέρανε οι Ρωμαίοι που τους σταυρώνανε...


+ανασκολόπισον+