Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Αποσύρει τις αξιολογήσεις για την Εμπορική η S&P

Στην απόσυρση των αξιολογήσεων για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Εμπορικής Τράπεζας έπειτα από αίτημα της τελευταίας προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η S&P απέσυρε επίσης τις αξιολογήσεις για όλα τα υφιστάμενα χρέη της τράπεζας.


Εμπορική: Υποβάθμιση outlook σε “αρνητικό” από S&P

Στην υποβάθμιση του outlook της Εμπορικής Τράπεζας σε “αρνητικό” από “σταθερό” διατηρώντας παράλληλα την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση “BBB” και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση "A-2" προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services.

"Η αναθεώρηση του outlook αντανακλά την άποψη μας ότι η επιταχυνόμενη επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος της Emporiki θα θέσει επιπλέον προκλήσεις στην τράπεζα στο έργο της επίτευξης των επιχειρηματικών και οικονομικών στόχων", αναφέρει ο Luigi Motti αναλυτής της Standard & Poor΄s.

Σημειώνει παράλληλα ότι η αξιολόγηση αντανακλά τη θέση της τράπεζας ως θυγατρική στρατηγικής σημασίας της γαλλικής Credit Agricole S.A. (CASA; AA-/Negative/A-1+). Ο οίκος σημειώνει παράλληλα ότι μία υποβάθμιση είναι πιθανή αν οι λειτουργικές ζημιές της τράπεζας είναι μεγαλύτερες ή διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

"Θα μπορούσαμε να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση αν φτάσουμε να αναμένουμε ότι η συνεχιζόμενη επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος θα παρεμποδίσει σημαντικά την ικανότητα της τράπεζας να υλοποιήσει τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς της στόχους". Στον αντίποδα, θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε το outlook σε "σταθερό" αν η Emporiki εκπληρώσει όλους τους δηλωμένους στόχος και βελτιώσει ουσιαστικά την κερδοφορία της και το πιστωτικό προφίλ.
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=872308
Σημ.axinosp:Μας κάλυψε το σχόλιο αναγνώστη του άρθρου"Πέρυσι η Εμπορικούλα διαφήμιζε την πιστοληπτική της ικανότητα ως κίνητρο για την προσέλκυση πελατών κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της αβεβαιότητας προς το τραπεζικό σύστημα. Βασισμένη στις γερές πλάτες της Credit Agricole, "πούλαγε" φερεγγυότητα. Όταν όμως τα πράγματα δυσκολέψουν, σταματά τις συνεργασίες με οίκους αξιολόγησης που δεν τη συμφέρουν τα πορίσματά τους.Συγχαρητήρια! Στο σκοτάδι λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με αυτή την τράπεζα για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της και των προοπτικών της στο σημερινό δυσχερές χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Άλλο ένα δείγμα αδιαφάνειας και απόκρυψης της πραγματικότητας, η οποία είναι απογοητευτική για τη θυγατρική της γαλλικής τράπεζας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: