Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Bloomberg: Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει! Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο Mark Gilbert, επικεφαλής του γραφείου του Bloomberg στο Λονδίνο. «Η ελληνική χρεοκοπία είναι καλύτερη από τη διάσωση, δείχνει το μάθημα της Lehman», είναι ο τίτλος του άρθρου του που δημοσιεύεται στο Bloomberg.

Ο συντάκτης εξηγεί πως η θεωρία που κυκλοφορεί στις αγορές συγκρίνει την Ελλάδα με τη Lehman. Το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές άφησαν τη Lehman να καταρρεύσει θεωρείται σήμερα ένα λάθος πολιτικής που ενέτεινε την οικονομική κρίση. Αντίστοιχα, πολλοί πιστεύουν ότι η ΕΕ έχει πάρει το μάθημά της από την υπόθεση της Lehman και δεν θα αφήσει κανένα μέλος της να χρεοκοπήσει.

Ο Gilbert διαφωνεί ακόμα και με τα βασικά της θεωρίας αυτής. Πιστεύει ότι η Fed θα έπρεπε να είχε αφήσει και τη Bear Stearns να χρεοκοπήσει. Έτσι, οι επιπτώσεις θα ήταν μικρότερες, ο ηθικός κίνδυνος θα είχε περιοριστεί και η Lehman πιθανότατα θα είχε επιβιώσει, έστω και μέσω της πώλησής της, όπως συνέβη με τη Merrill Lynch.

Το ίδιο, πιστεύει, ισχύει και στην περίπτωση της Ελλάδας. «Η όποια παρέμβαση της ΕΕ ή της ΕΚΤ για τη διάσωση του κράτους από τα οικονομικά προβλήματα που το ίδιο προκάλεσε, θα ήταν μία καταστροφή για το project του κοινού νομίσματος», λέει ο αρθρογράφος. Θα κινδύνευε να ενθαρρύνει τη δημοσιονομική ανευθυνότητα και άλλων χωρών.

«Η Ελλάδα χρωστά στους πιστωτές της περίπου 361 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank for International Settlements, του Ιουνίου. Επομένως, μην απατάστε, η χρεοκοπία θα ήταν ένα τρομερό πράγμα. Οι επιπτώσεις μίας διάσωσης από τους ευρωπαίους εταίρους, όμως, θα ήταν πολύ χειρότερες», γράφει ο Gilbert.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος παρατηρεί ότι το σενάριο του για μια ελληνική χρεοκοπία δεν προεξοφλείται από τις αγορές ομολόγων. «Σε αυτές τις τιμές, οι επενδυτές δεν συνυπολογίζουν τη χρεοκοπία. Αυτό που δεν είναι σαφές, όμως, είναι εάν οι προσδοκίες τους για αποπληρωμή των χρεών στηρίζονται στην αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μπαλώσει τα οικονομικά της, ή στις ελπίδες ότι κάποιες πιο βαθιές τσέπες θα συμβάλλουν εάν αυτό χρειαστεί. Όποιος περιμένει το τελευταίο, κατά πάσα πιθανότητα κάνει ένα λάθος που θα του κοστίσει», καταλήγει.
http://www.express.gr/news/finance/247918oz_20091223247918.php3
Σημ.axinosp:Οταν η Wall Street τζογάρει υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδος όλο και πιό συχνά θα υπάρχουν τέτοια άρθρα σαν αυτό του Bloomberg. Βέβαια φτάσαμε σε αυτό το σημείο αυτό, γιατί πληρώνουμε ακριβά την εισδοχή στην ευρωζώνη και αλάζοντας το νόμισμα μας από δραχμή σε ευρώ . Εφόσον ένα κράτος δεν δικαιούται να τυπώνει από μόνο του νόμισμα και αφήνει το προνόμιο αυτό , στις εκτός ελέγχου ομιχλώδεις δικαιοδοσίες της ΕΚΤ το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμένο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την πλειοψηφία των κρατών της Ευρωζώνης. Οταν για να πληρώσεις τους υπαλλήλους σου και γενικά τα εξοδά σου πρέπει να δανεισθείς από τους παγκόσμιους Τραπεζικούς τοκογλύφους , όπως κάνει χρόνια η Αμερικάνικη κυβέρνηση που δανείζεται με τόκο μέσω της ιδιωτικής FED τότε τα ελλείμματα σου θα φτάνουν και θα ξεπερνούν τα αντίστοιχα Αμερικάνικα. Οποιος βέβαια αμφισβητήσει αυτό το δικαίμα της εκτύπωσης από το κράτος νομίσματος , καταλήγει με μία σφαίρα στο κεφάλι σαν τον JFK . Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη όπως και άλλων χωρών με υψηλό έλλειμα , με συνέπεια την πρακτικά διάλυση της Ευρωζώνης . Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να σταματήσει ο συνεχής δανεισμός του Δημοσίου από τους Τραπεζίτες που έχουν γίνει ο κύριος συστημικός παράγοντας , μιας και το Νομισματοκοπείο θα τυπώνει δραχμές για τα έξοδα τους κράτους αλλά και για την κίνηση της αγοράς . Η άμεση μετατροπή των καταθέσεων από ευρώ σε δραχμές θα έχει σαν συνέπεια τα αποθέματα σε συνάλλαγμα (ευρώ) στην Τράπεζα της Ελλάδος να φτάσουν σε μια νύχτα να μπορούν να αποπληρώσουν άμεσα τα 400 δις ευρώ που χρωστάει η Ελλάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό χρέος . Τώρα εάν μαζί με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ , ακολουθήσουν και άλλοι το παραδειγμά της , βλέπε Ισπανία ,Ιταλία , Πορτογαλία , η κατάρρευση του ευρώ θα είναι γεγονός . Το φαινόμενο αυτό θα αποτελέσει την μεγαλύτερη σεισάχθεια στην Ιστορία του Παγκόσμιου πολιτισμού . Η κατάρευση του ευρώ θα έχει σαν συνέπεια την άμεση κατάρευση του δολαρίου μιας και αυτό δεν έχει καταρεύσει εδώ και καιρό χάρις της φιλότιμες , δεν μπορώ να πώ , προσπάθειες της ΕΚΤ , που μαζί με τις άλλες μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες του πλανήτη στηρίζουν καθημερινά , το δολάριο και την τεχνικά πτωχευμένη Αμερικάνικη οικονομία .

Δεν υπάρχουν σχόλια: